Beste reistijd Belize, Eilanden, Stranden en Natuur

De beste reistijd Belize is in de maanden november tot en met april. Tijdens deze maanden heerst er een aangename en toch warme temperatuur in het land, tussen de 27 en 30 graden.

In Belize valt de minste regen in deze maanden. Belize ligt aan de Caraïbische Zee en in Midden-Amerika. Er heerst een subtropisch klimaat in het land, waardoor de beste reistijd Belize afhangt van de droge en natte seizoenen.

Hoogseizoen, tussenseizoen en laagseizoen

Het hoogseizoen in Belize loopt van november tot en met april. Tijdens deze maanden kun je de minste regen verwachten en heersen er warme temperaturen rond de 28 graden.

Het laagseizoen in Belize loopt van juni tot en met september. Tijdens deze maanden kan de meeste regen vallen en is het tussen de 29 en 31 graden in het land. Het tussenseizoen is in de maanden mei en oktober.

Tijdens deze maanden is het nog lekker warm in het land en valt er minder regen dan in het laagseizoen.

Beste reistijd Belize, Strand

Orkaanseizoen, maanden om te vermijden

Belize is een land dat aan de Caraïbische Zee ligt. Het land ligt in centraal Midden-Amerika. In het land heerst een subtropisch klimaat.

Het land heeft een regenseizoen en soms kan er sprake zijn van een orkaan. De gehele Caraïben hebben last van orkanen en het orkaanseizoen loopt in de gehele Caraïben van juni tot midden november.

Gedurende deze maanden kan er veel regen vallen en kunnen er orkanen en tropische stormen voorkomen. Soms komen de wegen onder water te staan. Reis je naar Belize? Dan is het aan te raden het orkaanseizoen te vermijden.

Eilanden in Belize

Belize is lid van het Gemenebest van Groot-Brittannië. Het land ligt tegen Mexico en Guatemala aan. Belize heeft enkele prachtige eilanden, zoals Caye Caulker en Ambergris Caye. Hiervan zijn de meeste eilanden koraaleilanden.

San Pedro in Belize

Ambergris Caye is het grootste eiland van Belize. Hier vind je de stad San Pedro. De meeste mensen die op het eiland wonen, wonen in deze stad.

Het strand van San Pedro is een prachtige bestemming. Het heeft adembenemend blauw water waar je lekker kan zwemmen. Hier vind je ook veel restaurants en barretjes waar je een hapje kan eten en een drankje kan drinken.

Bezienswaardigheden in Belize

De beste reistijd Belize is nu bekend, maar wat valt er allemaal te beleven in het land?

In Belize vind je de Xunantunich Maya ruïnes. Deze ruïnes ligt dicht bij de rivier de Mopan. De ruïnes zijn een van de bekendste bezienswaardigheden van het land en moet je echt eens gezien hebben wanneer je naar Belize reist.

Aan de kust van Belize vind je het Great Blue Hole. Deze onderwatergrot is een echte attractie wanneer je houdt van duiken.

Belize Onderwaterleven

Een andere interessante bezienswaardigheid is de Actun Tunichil Muknal. Deze grot ligt in het Cayo District. Deze grot kun je bezoeken door mee te gaan op een tour.

In de grot zijn skeletten gevonden en het bekendste skelet heeft de naam The Crystal Maiden gekregen. Er wordt geloofd dat dit het skelet is van een 17-jarige jongen die geofferd is.

Bij het Green Iguana Conservation Project in San Ignacio kun je leguanen komen bewonderen. Het project is opgezet om de bedreigde diersoort te beschermen.

Natuur in Belize

Naast deze bezienswaardigheden heeft het land Belize een schitterende natuur. Je kunt op verschillende tours gaan, door de jungle reizen, witte zandstranden bezoeken en bijzondere dieren bekijken door het hele land.

Het land is daarom ook geschikt voor een actievere vakantie voor de waaghalzen en adrenaline zoekers onder ons.

Prijzen in Belize

De prijzen in Belize voor restaurants, hotels en tours ligt vrij hoog. Zeker wanneer we dit vergelijken met andere landen in Midden-Amerika. De prijzen liggen ongeveer net zo hoog als in Amerika. Hou hier rekening mee bij een vakantie naar het land.

In Belize worden verschillende feesten gevierd. Sommige feestdagen komen uit Engeland en sommige feesten zijn als nalatenschap van de Maya cultuur overgebleven.

Een feest dat van de Maya cultuur is overgebleven is La Ruta Maya. Tijdens deze dag varen kanoërs over de rivier de Belize. Tijdens deze dag wordt gevierd hoe belangrijk de rivier was voor de Maya’s.

Een ander feest dat gevierd wordt in Belize is Commonwealth Day. Deze feestdag wordt ook wel Sovereign’s Day genoemd. Op deze dag zijn de bewoners van Belize vrij en wordt de verjaardag van koningin Victoria gevierd.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

(7) 9.9914.99
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Beste reistijd Belize, Eilanden, Stranden en Natuur

De beste reistijd Belize is in de maanden november tot en met april. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Uruguay, Montevideo en Stranden

De beste reistijd Uruguay is in de maanden november tot en met maart. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Lissabon, de Taag en kleurrijke gebouwen

De beste reistijd Lissabon is in de maanden mei tot en met september, gedurende het [...]

Beste reistijd Florida, zon strand en shoppen

De beste reistijd Florida is in de winter- en lentemaanden, tussen december en mei. Tijdens [...]

Beste reistijd Israël – Oude Schatten én Moderne Pracht

Wanneer in het jaar is het de beste reistijd Israël te ontdekken? In dit artikel [...]

Beste reistijd Sri Lanka – van Witte Stranden tot Olifanten

De beste reistijd Sri Lanka is lastig te bepalen, want ondanks dat het land 1,5 [...]

Beste reistijd Taiwan – Prachtige Natuur en Stranden

De beste reistijd Taiwan is afhankelijk van waar je naar op zoek bent voor jouw [...]

Beste reistijd Aruba – Zwemmen in de Zee op het Feesteiland

De beste reistijd Aruba is in de lente en in de winter. Dit komt doordat [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1675 reviews.