Beste reistijd Florida, zon strand en shoppen

De beste reistijd Florida is in de winter- en lentemaanden, tussen december en mei. Tijdens deze maanden is er veel zon in Florida en heerst er een temperatuur rond de 23 graden en regent het niet te veel.

Het klimaat in Florida

Florida is een populaire staat in Amerika in het zuidoosten van het land. Florida heeft een subtropisch klimaat, een van de redenen dat het een populaire bestemming is voor veel vakantiegangers.

Florida is omringd door water. Aan de oostkust van de staat vind je de Atlantische Oceaan en aan het westen en zuiden de Golf van Mexico.

Skyline, Miami, Florida

Dat Florida aan het water ligt zorgt ervoor dat er in de verschillende delen van Florida een ander klimaat heerst. In centraal Florida liggen de temperaturen hoger dan aan de kustgebieden.

Aan de oostkust zijn de temperaturen net niet hoog genoeg om te voldoen aan een tropisch klimaat en aan de zuidkust liggen de temperaturen weer hoger en is er sprake van een tropisch savanne klimaat.

Hoge temperaturen in Florida, de beste reistijd Florida

Dat Florida aan het water ligt heeft invloed op het weer in de staat. In de zomermaanden heerst het regenseizoen en kunnen er orkanen voorkomen.

Tijdens de zomermaanden kan het erg warm worden in Florida, tussen de 30 en 33 graden. In de lentemaanden is het in Florida het droogst en heersen er temperaturen tussen de 25 en 30 graden.

In de wintermaanden is het ook niet koud in Florida en heersen en temperaturen tussen de 22 en 24 graden. Het is dan ook niet zo gek dat Florida ook wel de ‘Sunshine State’ wordt genoemd.

Miami

Na Californië en Texas is het de staat in Amerika met de meeste inwoners. Florida staat bekend om de stad Miami. Deze bruisende stad staat bekend om de prachtige stranden en het nachtleven.

In Miami wordt er het hele jaar door flink gefeest. De stad staat bekend om de vele discotheken, barren en clubs.

Op het strand worden sporten gespeeld zoals beachvolleybal. Het populairste strand in Miami is Miami Beach.

Strand in Miami, Florida

Ouderen in Florida

In Florida wonen er relatief veel ouderen. De senioren die in Florida wonen leven in The Villages, een stad waar meer dan 100.000 senioren wonen. In The Villages vind je veel zwembaden en golfparken.

Wanneer je naar Florida reist zul je deze senioren niet gauw tegenkomen, aangezien de staat meer bekend staat om de zon, strand en het shoppen.

Zon, strand en shoppen

Elk jaar reizen er veel mensen naar de staat Florida in Amerika voor het warme weer, de prachtige stranden en om te shoppen.

Dit gebeurt niet alleen in de populaire stad Miami, maar ook in andere steden in Florida, zoals Napels, Ford Lauderdale, Orlando en Key West.

De beste reistijd Florida, Orlando

Orlando staat bekend om zijn vele pretparken, waaronder Walt Disney World, The Wizarding World of Harry Potter en Magic Kingdom.

De Florida Keys

De Florida Keys is een archipel van zo’n 1700 kleine eilandjes. De eilandjes strekken zich uit van het noordoosten naar het zuiden en het westen.

Key West is een bewoond eiland, waar de andere eilanden onbewoond zijn. Key West ligt vlak bij Cuba en veel Cubanen zijn naar Key West verhuisd waardoor de stad rijk is aan Cubaanse invloeden.

De Dry Tortugas is een onbewoonde eilandengroep en is uitgeroepen tot een nationaal park. Op de Florida Keys kun je de prachtige natuur bewonderen zoals koraal en mangroven.

De kosten in Florida

In Florida liggen de prijzen hoger dan we gewend zijn in Nederland. Het zal dus iets duurder zijn om hier naar de supermarkt te gaan. De hotels en restaurants zijn ook wat duurder dan wij gewend zijn in Nederland.

Bij de restaurants in Florida krijg je overigens erg grote porties bij restaurants. Je krijgt een groot glas met frisdrank met veel ijs, ook dit zijn wij niet gewend in Nederland.

Fort Lauderdale, Florida

Feestdagen in Florida

In Florida vieren ze de Amerikaanse nationale feestdagen, zoals nieuwjaar, kerst en Independence Day. Independence Day is de onafhankelijkheidsdag in Amerika en wordt ook wel Fourth of July genoemd.

Op Fourth of July wordt gevierd dat Amerika onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. Met Fourth of July wordt er vuurwerk afgestoken en worden er optochten gehouden.

Een andere bekende feestdag in Amerika is Thanksgiving. Het feest werd als eerst gevierd toen de Kolonisten en Indianen samenkwamen om de oogst te vieren.

Op de dag van vandaag wordt Thanksgiving nog steeds jaarlijks gevierd en tonen de Amerikanen hun dankbaarheid.

Veel Amerikanen vieren dit feest door grote avondmalen te organiseren waar kalkoen wordt gegeten.

In Florida in Miami worden vaak festivals en evenementen georganiseerd. Een van deze evenementen is Miami carnaval in de wijk Little Havana.

Een bekend evenement tijdens het Miami carnaval is Calle Ocho, het grootste latin muziekfestival in Amerika.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

(7) 9.9914.99
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Beste reistijd Belize, Eilanden, Stranden en Natuur

De beste reistijd Belize is in de maanden november tot en met april. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Uruguay, Montevideo en Stranden

De beste reistijd Uruguay is in de maanden november tot en met maart. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Lissabon, de Taag en kleurrijke gebouwen

De beste reistijd Lissabon is in de maanden mei tot en met september, gedurende het [...]

Beste reistijd Florida, zon strand en shoppen

De beste reistijd Florida is in de winter- en lentemaanden, tussen december en mei. Tijdens [...]

Beste reistijd Israël – Oude Schatten én Moderne Pracht

Wanneer in het jaar is het de beste reistijd Israël te ontdekken? In dit artikel [...]

Beste reistijd Sri Lanka – van Witte Stranden tot Olifanten

De beste reistijd Sri Lanka is lastig te bepalen, want ondanks dat het land 1,5 [...]

Beste reistijd Taiwan – Prachtige Natuur en Stranden

De beste reistijd Taiwan is afhankelijk van waar je naar op zoek bent voor jouw [...]

Beste reistijd Aruba – Zwemmen in de Zee op het Feesteiland

De beste reistijd Aruba is in de lente en in de winter. Dit komt doordat [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1675 reviews.