Gratis bezorgd boven € 45

Snelle levering

2 jaar garantie

9.3/10 Klantenbeoordeling

Beste reistijd Israël – Oude Schatten én Moderne Pracht

Wanneer in het jaar is het de beste reistijd Israël te ontdekken? In dit artikel lees je alles over het land aan de Middellandse en Dode zee.

Als je denkt aan Israël denk je misschien snel aan het conflict met Palestina. Maar toch is Israël een heel populair vakantie land, vooral onder de Nederlanders en Amerikanen.

Als je gaat kijken naar wat het land te bieden heeft, is dit ook niet gek. Van relaxen op het strand tot het bezoeken van eeuwenoude tempels of kerken, het kan er allemaal.

Daarnaast heeft het ook prachtige natuur. De beste reistijd Israël is lastig te bepalen. Daarom hebben wij het uitgezocht voor jou.

Het klimaat in Israël

Israël is een land in het Midden-Oosten. Het heeft kuststreken langs de Middellandse Zee en langs de dode zee, een droog binnenland, en zelfs ook hoge bergen die bijna altijd besneeuwd zijn.

Dit zorgt ervoor dat er verschillende klimaten zijn in het land. Maar door de ligging is het over het algemeen een aangename temperatuur in het land, of kan het zelfs warm zijn.

Warme zomers

Langs de kust is er vooral een mediterraan klimaat. Dit is vergelijkbaar met het klimaat in bijvoorbeeld Griekenland. Het geeft warme zomers, waar veel neerslag valt, maar ook in de winters vriest het hier bijna nooit.

In het noorden van het land bevinden zich de bergen. Het klimaat hier is overwegend een steppe klimaat. Tussen september en mei valt hier dan ook meer neerslag en sneeuw. In het zuiden van het land is er een typisch woestijnklimaat. Hier ligt dan ook de bekende Negev-rotswoestijn.

Het gebied rondom de dode zee heeft heel het jaar door een aangename temperatuur. Zelfs in de winter ligt de temperatuur hier vaak nog rond de 20 graden.

In de zomer is het in het hele land vaak voor lange periodes droog en warm. Het gemiddelde kan hier dan soms wel tussen de 29 en 38 graden komen. Dit geldt niet voor de berggebieden. Door de hoogtes daar is het over het algemeen wat kouder.

Het hoogseizoen Israël – Beste reistijd Israël

Zoals al eerder benoemd is Israël een populair vakantie land bij de Nederlanders en Amerikanen.

Het hoogseizoen om op vakantie te gaan ligt in de zomer, tijdens de zomervakantie. Dit is dan ook te zien in de prijs voor accommodaties, deze kan flink stijgen in de zomer.

Israël is het enige land ter wereld waar het Jodendom het grootste geloof is. Dit heeft in het verleden voor veel onrust gezorgd bij buurlanden, aangezien de meeste landen in het Midden-Oosten overwegend Islamitisch zijn.

Maar doordat Israël een voornamelijk Joodse bevolking heeft, worden de Joodse feestdagen hier uitbundig gevierd.

Tijdens deze feesten zijn, net als in de zomerperiode, dan ook veel accommodaties volgeboekt en kunnen de prijzen enorm stijgen.

Het is daarom aan te raden om op tijd te boeken wil je in een van deze twee populaire periodes gaan.

Prijzen in Israël

In Israël wordt betaald met de Shekel. Israël is het duurste land in het Midden-Oosten. Dit schrikt misschien af, maar in vergelijking met Nederland valt het mee, het is iets duurder.

Wat opvallend is, is het verschil in prijzen tussen bepaalde gebieden. De prijs in gebieden waar veel toeristen komen is een stuk hoger.

De beste reistijd Israël kan daarom ook juist buiten het hoogseizoen zijn, wanneer er minder toeristen zijn.

In hotels of restaurants kun je meestal gewoon betalen met een creditcard. Verder zijn er in de meeste plaatsen wel pinautomaten te vinden, alleen in de echt kleine dorpjes ontbreken deze.

Hou er wel rekening mee dat je een andere valuta pint. Bij het pinnen van Euro naar Shekel zal je altijd wat transactiekosten betalen. Het is dus aan te raden om in 1 keer wat meer te pinnen dan telkens kleine bedragen.

Jeruzalem – Een heilige stad

Voor zowel het Christendom en het Jodendom is Jeruzalem een heilige stad. Sinds de oprichting van Israël in de vorige eeuw is deze stad de hoofdstad van het land.

Het is een van de oudste steden ter wereld die op ieder moment bewoond is geweest. En dat maakt voor een hele indrukwekkende stad.

In Jeruzalem en het gebied eromheen zijn namelijk nog eeuwenoude gebouwen te vinden, maar bijvoorbeeld ook de stadsmuur.

Ook in het geloof heeft Jeruzalem veel betekenis. Voor het Christendom en het Jodendom is het een van de belangrijkste steden in het geloof, maar ook volgens de Islam is Jeruzalem een belangrijke stad.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Jeruzalem een gewilde en vooral felbevochten plek was in de geschiedenis.

Van Europese landen die tempeliers naar Israël stuurden tot het Ottomaanse rijk dat de stad veroverde, Jeruzalem heeft veel verschillende heersers gekend. Maar dat maakt de stad ook zo bijzonder.

Je kunt er fantastisch ronddwalen en ziet zo allerlei gebouwen en sporen van verschillende culturen. Het is dus echt een aanrader om deze heilige stad te bezoeken.

Tel Aviv – Dé bruisende stad in Israël

In tegenstelling tot Jeruzalem is Tel Aviv, of Tel Aviv-Yafo, een jonge en bruisende stad. Het werd ooit aan het einde van de 19e eeuw gebouwd als voorstad van een klein havenstadje, maar is ondertussen uitgebreid naar de tweede grootste stad van Israël.

Tel Aviv is de perfecte stad voor een stedentrip. Je hebt er cultuur, maar kunt ook genieten van het strand of het uitgaansleven. Er is dan ook veel jeugd te vinden.

Het ligt aan de Middellandse Zee, wat ervoor zorgt dat het er erg aangenaam is in de zomers. En als het te warm is, kun je je afkoelen in de zee.

Een nadeel aan de stad is dat het de duurste stad van de wereld is. Dit komt doordat de munt in Israël plotseling erg is gestegen, maar ook omdat Tel Aviv zo een populaire stad is. 

Belangrijke feestdagen Israël

Israël is een voornamelijk Joods land. Hierdoor worden de Joodse feesten hier uitbundig gevierd. Dit zijn enkele van de belangrijkste en/of leukste feesten in Israël.

De eerste is Poerim. Dit valt ieder jaar op 3 dagen in maart, en met dit feest wordt de dood van een koning die het Jodendom wilde uitroeien gevierd.

Tijdens dit feest gaat iedereen vol vreugde de straten op, mensen verkleden zich en alles zit onder de glitters. Ook voor niet-Joodse mensen is dit een leuk feest om mee te maken.

Een ander erg belangrijk feest in het Jodendom, en daarmee in Israël, is Pesach. Hier wordt de bevrijding van de slaven in Egypte gevierd. Het feest duurt meerdere dagen en wordt altijd in de lente gevierd.

7 weken na Pesach wordt vervolgens Sjavoeot gevierd. Als je de kans krijgt moet je dit bij een Israëlisch gezin vieren, met Sjavoeot worden huizen versierd met bloemen en wordt er heerlijk eten op tafel gezet.

Misschien wel het bekendste feest is Chanoeka, het lichtfeest. Dit feest wordt altijd in het begin van december gevierd, en de Joden vieren dat ze weer de eigen Godsdienst mogen gebruiken.

Het feest duurt maar liefst 8 dagen waarin kaarsjes worden aangestoken en een soort oliebollen worden gegeten.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

Bestseller
BlauwBlauw
DonkerblauwDonkerblauw
GrijsGrijs
GroenGroen
RoodRood
ZwartZwart
(27) 26.99
BESTSELLER
BlauwBlauw
MultiMulti
ZwartZwart
(17) 39.9942.99
-24%
Bestseller
(4) Oorspronkelijke prijs was: 24.99.Huidige prijs is: 18.99.
Bestseller
BlauwBlauw
ZwartZwart
(18) 31.99
(9) 9.9916.99
-15%
(2) Oorspronkelijke prijs was: 26.99.Huidige prijs is: 22.99.
-14%
Bestseller
DonkerblauwDonkerblauw
GrijsGrijs
ZwartZwart
(6) Oorspronkelijke prijs was: 34.99.Huidige prijs is: 29.99.
-17%
Bestseller
(8) Oorspronkelijke prijs was: 59.99.Huidige prijs is: 49.99.
-14%
Nieuw
(4) Oorspronkelijke prijs was: 34.99.Huidige prijs is: 29.99.
BlauwBlauw
ZwartZwart
(7) 49.99

Misschien vind je dit ook interessant?

Bespaar ruimte en minimaliseer stress: je koffer vacuüm inpakken

Het inpakken van een koffer kan een stressvolle ervaring zijn, vooral als je probeert om [...]

De ultieme inpaklijst: je koffer inpakken als een pro

Koffer inpakken ingewikkeld? Niet met deze inpaklijst! Met een goed georganiseerde inpaklijst kun je stress [...]

Kleine koffer inpakken? Pas deze 10 handige tips toe

Het inpakken van een kleine koffer kan een uitdaging zijn, vooral als je ervoor wilt [...]

Beste ski handschoenen: zo blijven jouw handen warm in de sneeuw

Een goed paar ski handschoenen is essentieel voor een fijne wintersport. Je wilt natuurlijk geen [...]

Beste ijskrabber: al het ijs van je raam binnen 1 minuut

Wanneer de dagen weer langer worden gaat de temperatuur helaas ook weer naar beneden. Binnen [...]

Ontdek de beste thermosfles om je drinken altijd op de ideale temperatuur te houden

Met de dalende temperaturen krijgen we er allemaal weer zin in: een lekkere kop koffie, [...]

De beste slaapmaskers voor een optimale nachtrust. Welke kies jij?

Lig jij ook wel eens hele nachten wakker zonder een oog dicht te kunnen doen? [...]

Beste kindercamera: schiet de leukste foto’s en filmpjes op vakantie

Met de beste kindercamera kan je kind de leukste foto’s en filmpjes maken. Op het [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1805 reviews.