Beste reistijd Lissabon, de Taag en kleurrijke gebouwen

De beste reistijd Lissabon is in de maanden mei tot en met september, gedurende het eind van de lente en het begin van de zomer. Tijdens deze periode is het lekker warm in Lissabon en geniet je van de meeste zon en de minste regen.

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. De stad ligt aan de monding van de rivier de Taag die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Lissabon is de enige hoofdstad in Europa die aan de Atlantische Oceaan ligt. Dit zorgt voor prachtige vakantieoorden en stranden aan de kust van de stad.

Het klimaat in Lissabon

Lissabon ligt aan de rivier de Taag die uitmondt in de Atlantische Oceaan, waardoor het warme water langs de kust van de stad stroomt. In Lissabon heerst daarom een mediterraans klimaat.

De temperaturen in Lissabon zijn wel lager vergeleken met andere landen met een mediterraans klimaat. Dit komt door het maritieme klimaat die voorkomt aan het westen van Europa, waar Portugal vlak tegenaan ligt.

De beste reistijd Lissabon, strand

De temperaturen in Lissabon, de beste reistijd Lissabon

In de lentemaanden is het in Lissabon aangenaam warm, maar niet te warm. Met temperaturen rond de 20 graden is het in de lente ideaal om naar de stad te reizen voor een actieve vakantie.

In de zomermaanden is het gemiddeld tussen de 24 en 31 graden in de stad. In de zomer zal er weinig regen vallen en is de luchtvochtigheid hoog. De zomer is de meest populaire tijd om naar de stad te reizen en te genieten van de prachtige stranden en de zon.

In de herfst liggen de temperaturen in Lissabon tussen de 15 en 20 graden Celsius. Tijdens de herfst zal er iets meer regen kunnen vallen. Toch is het tijdens de herfst nog erg aangenaam in Lissabon en heb je niet te veel last van regenbuien.

In de winter liggen de temperaturen in Lissabon rond de 15 graden, iets frisser dan de overige maanden.

Kleurrijke gebouwen, de gele tram en prachtige stranden

Lissabon staat bekend om haar kleurrijke gebouwen, plaatsjes en prachtige stranden. In de stad vind je vooral in de oudste wijk van Lissabon, Alfama, vele kleurrijke gebouwen en kleine straatjes.

De hoofdstad van Portugal staat daarnaast bekend om de gele trams en fadomuziek. Fado is de traditionele volksmuziek die erg populair is in de stad. Fado is ontstaan in de armere wijken van Lissabon en bestaat uit muziek van instrumenten zoals gitaren en mandolines.

De gele tram in Lissabon

Een bezienswaardigheid die je zeker eens wil meemaken in Lissabon is de historische gele tram 28. Met deze gele tram kun je het oude centrum van Lissabon bewonderen. Je komt langs vele oude gebouwen met prachtige architectuur en kleuren.

Praia de Carcavelos en Praio Sao Pedro

De stranden Praia de Carcavelos en Praio Sao Pedro zijn de bekendste en mooiste stranden in Lissabon.

De zandstranden worden in de zomer veel bezocht door toeristen en hebben mooie faciliteiten, zoals hotels, restaurants en gezellige barretjes. Je kan hier lekker zwemmen en het water is hier vrij rustig.

De populairste bezienswaardigheden in Lissabon

In Lissabon vind je het prachtige klooster Mosteiro dos Jerónimos. Dit klooster vind je in Belém, een stadsdeel van Lissabon. Het klooster is een echte bezienswaardigheid en moet je eens gezien hebben wanneer je naar de stad reist.

Het bekendste kasteel van Lissabon is Castelo de São. Het kasteel ligt op de hoogste heuvel van Lissabon en kijkt uit over de Taag en de stad. Het kasteel is zeer indrukwekkend en is gebouwd in de 6e eeuw voor Christus.

De toren van Belem in Lissabon

De Torre de Belém ligt aan de Taag en is een verdedigingstoren in Belém in Lissabon. De toren is gebouwd in de 16e eeuw en is in 1910 uitgeroepen tot een nationaal monument. De bouwstijl van de toren is zeer imposant. Bij de bezienswaardigheid kun je op allerlei tours gaan om de prachtige toren te bekijken.

De prijzen in restaurants en hotels in Lissabon

De prijzen is Portugal liggen lager dan in Nederland. Je kunt voor een lage prijs een stedentrip doen of op vakantie gaan in de stad. Restaurants en hotels zijn niet duur.

Houd er wel rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen vaak iets hoger liggen. Wil je dus een zeer lage prijs betalen, ga dan naar de stad buiten het hoogseizoen.

Feestdagen in Portugal, Lissabon

De bevolking in Portugal is voor zo’n 90% katholiek, waardoor ze in Lissabon christelijke feesten vieren, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Kerstmis.

Naast deze christelijke feesten worden er vaak nog andere feesten, evenementen en festivals gehouden in het land.

zandstrand in Lissabon

In Portugal vieren ze Portugees Carnaval. Tijdens Portugees Carnaval wordt er in het hele land feest gevierd. Oorspronkelijk komt de feestdag van de Grieken als vorm van dank aan de goden voor de succesvolle oogst.

Op de dag van vandaag wordt Portugees Carnaval gevierd met kleurrijke kostuums en optochten.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

(7) 9.9914.99
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Beste reistijd Belize, Eilanden, Stranden en Natuur

De beste reistijd Belize is in de maanden november tot en met april. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Uruguay, Montevideo en Stranden

De beste reistijd Uruguay is in de maanden november tot en met maart. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Lissabon, de Taag en kleurrijke gebouwen

De beste reistijd Lissabon is in de maanden mei tot en met september, gedurende het [...]

Beste reistijd Florida, zon strand en shoppen

De beste reistijd Florida is in de winter- en lentemaanden, tussen december en mei. Tijdens [...]

Beste reistijd Israël – Oude Schatten én Moderne Pracht

Wanneer in het jaar is het de beste reistijd Israël te ontdekken? In dit artikel [...]

Beste reistijd Sri Lanka – van Witte Stranden tot Olifanten

De beste reistijd Sri Lanka is lastig te bepalen, want ondanks dat het land 1,5 [...]

Beste reistijd Taiwan – Prachtige Natuur en Stranden

De beste reistijd Taiwan is afhankelijk van waar je naar op zoek bent voor jouw [...]

Beste reistijd Aruba – Zwemmen in de Zee op het Feesteiland

De beste reistijd Aruba is in de lente en in de winter. Dit komt doordat [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1675 reviews.