Beste reistijd Schotland

Beste reistijd Schotland, twee hikers op een berg.

April is de beste maand om naar Schotland te gaan. Meer hoeven we er niet over te zeggen.

Of misschien toch wel?

Beste reistijd Schotland: April

Veel mensen weten het niet, maar april is over het algemeen een hele stabiele maand. Voor veel plekken, maar voor Schotland zeker opvallend. Waar het in in Mei al weer wisselvalliger kan worden en de zomer in Schotland uiteraard bekend staat om haar ‘4-seizoenen-op-1-dag’ grilligheid, is April over het algemeen zonnig met heerlijke temperaturen. Perfect om te gaan wildkamperen bijvoorbeeld.

Daarbij is het voorjaar (vooral in het zuiden en midden van Schotland, het hoge Noorden is uiteraard altijd wat later) in april ook echt wel aangebroken. De Gaspeldoorn staat in volle bloei, wat voor prachtige gele berghellingen zorgt.

Augustus

Schotland staat natuurlijk bekend om haar heide en daarom staat Augustus op een trotse tweede plaats als maand om naar Schotland te gaan. Dit is de maand van de heide, zoals we in Nederland wel weten natuurlijk. En wat is er mooier dan de Schotse Highlands in haar prachtige paarse glorie te mogen bewonderen?

In Augustus zie je over het algemen ook op cultureel gebied dat er veel te doen is in Schotland. Denk bijvoorbeeld aan de Edinbrugh Fringe en de Military Tattoo die in deze maand georganiseerd worden. Perfect om je dagen in de prachtige natuur af te wisselen met wat cultuur.

Midge-season, wanneer de knutjes een plaag zijn

Helaas is Augustus ook een bekende maand van de zogenaamde ‘midge-season’. In de maanden Juli en Augustus zijn ze in Schotland helaas over het algemeen het meest actief. Midges zijn hele kleine insectjes, veel kleiner dan een mug, maar eigenlijk nog vervelender. Ze kriebelen, ze jeuken, ze bijten en vooral komen in enorme grote zwermen. Hoewel er speciale netten zijn om ze buiten te houden, vaak genoeg om een kampvuur met rook gaan zitten helpt en het ene gebied meer of minder van deze vampiertjes heeft, ga je niet aan ze ontkomen in deze periode.

Winter, sneeuw en Noorderlicht in Schotland

Sneeuw in Schotland

Hoewel Schotland niet bekend staat als wintersport land kent ze zeker ook magische witte dagen in de winter. Helemaal in de bergen en ver in het Noorden zul je in de maanden Januari en Februari zeker kans hebben op een winterwonderland.

Noorderlicht in Schotland

Schotland en Noorderlicht is ook niet de meest bekende combinatie, maar aangezien Schotland ongeveer net zo noordelijk licht als zuid-Noorwegen, heb je in de winter hier ook zeker kans op dit magische lichtspel. De maanden september, oktober, maart en april worden als de beste maanden beschouwd in Schotland voor het Noorderlicht.

Zie het Noorderlicht tijdens je reis in Schotland vooral als een extraatje. Schotland is helaas nog te zuidelijk om echt met zekerheid te kunnen garanderen dat net in jouw week vakantie je hiervan kunt genieten. Wil je meer ‘noorderlicht-zekerheid’ ga dan naar Lapland, de Lofoten of Ijsland.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

De beste reistijd Ijsland

Het (ei)land van midzomer, festivals, paarden, walvissen, noorderlicht en warme bronnen. Beste reistijd Ijsland tijdens [...]

Beste reistijd Schotland

April is de beste maand om naar Schotland te gaan. Meer hoeven we er niet [...]

Wat is de beste reistijd Noorwegen?

De beste reistijd Noorwegen in de zomer is vanaf ongeveer midden mei tot eind september. [...]

Beste Reistijd Turkije – Ontdek wanneer jij moet gaan!

Turkije is een land dat deels in Azië, Anatolië, het Balkanschiereiland en Europa ligt. Je [...]

22 Leukste pretparken van Nederland – Ga erop uit!

Of je een op zoek bent naar een pretpark met snelle achtbanen of liever wat [...]

Picknicken in Den Haag? Ontdek de 6 beste spots nu

Den Haag is een prachtige stad. Niet alleen door de bezienswaardigheden, ook voor picknickliefhebbers heeft [...]

Picknicken in Breda? Dit zijn de 7 beste picknickplekken!

Breda is één van onze favoriete steden om te picknicken. Er zijn een tal van [...]

8 x Beste plekken om te picknicken in Amsterdam!

Amsterdam heeft als hoofdstad een hoop mooie plekken om te bezoeken, maar wist je dat [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1593 reviews.