Beste reistijd Uruguay, Montevideo en Stranden

De beste reistijd Uruguay is in de maanden november tot en met maart. Tijdens deze maanden kun je genieten van een aangename en toch warme temperatuur. Dit is het zomerseizoen in Uruguay waardoor je kan profiteren van warme temperaturen tussen de 24 en 28 graden Celsius.

Toch kun je ook kiezen voor een van de andere maanden. Tijdens de maanden mei, juni, juli, augustus en september liggen de temperaturen wat lager in het land.

Deze temperaturen zijn ideaal voor actievere vakanties. Houd er wel rekening mee dat het tijdens deze maanden het meeste kan regenen.

De beste reistijd Uruguay

Uruguay is een land in Zuid-Amerika. Officieel heet het de Republiek ten oosten van Uruguay. In het jaar 1828 werd het land een onafhankelijke republiek.

Het land ligt naast Argentinië en Brazilië en na Suriname is Uruguay het kleinste land van Zuid-Amerika. Het zuiden van het land licht aan de Zuidelijke Atlantische Oceaan.

Het hoogseizoen in Uruguay

De maanden november tot en met maart zijn het hoogseizoen in Uruguay. Tijdens deze maanden liggen de temperaturen in het land rond de 26 graden. Tijdens het hoogseizoen valt er het minste regen en kun je heerlijk aan het strand liggen.

Gedurende het hoogseizoen zullen de prijzen in het land wel hoger liggen. Toch zijn er genoeg betaalbare restaurants en hotels te vinden in Uruguay.

Het tussenseizoen in Uruguay

Het tussenseizoen in Uruguay is in de maanden april en oktober. Gedurende deze maanden is het niet te warm in het land met zo’n 20 graden. Deze maanden zijn het meest geschikt voor actievere vakanties waar je het land verkent.

Tijdens deze maanden kun je prima het land bezoeken, maar zal het wel vaker kunnen regenen vergeleken met het hoogseizoen.

Het laagseizoen in Uruguay

Tijdens de maanden mei en tot en met september is het in Uruguay het laagseizoen. Tijdens deze maanden liggen de temperaturen tussen de 15 en 18 graden.

Tijdens deze maanden zul je de meeste regen kunnen tegengekomen, vooral in de maand juni. Tijdens deze maand is het ook het koudst in het land.

Punta del Este in Uruguay

Zon, zee en strand

Uruguay ligt met het zuiden van het land aan de Zuidelijke Atlantische Oceaan. Hier kun je een prima zon, zee en strand vakantie boeken.

De badplaats Punta del Este is erg populair onder reizigers. Hier vind je een prachtig strand waar je de hele dag kan vertoeven. Daarnaast vind je hier veel restaurants en winkeltjes.

Montevideo

De hoofdstad van Uruguay is Montevideo. Montevideo ligt aan de Rio de la Plata, de monding van twee rivieren. De stad hoort bij de 30 veiligste steden van de wereld. In Montevideo valt er veel te beleven en te bekijken.

De stad Montevideo in Uruguay

Palacio Salvo

Een van de dingen die hier te bekijken valt, is Palacio Salvo. Dit historische herkenningspunt heeft prachtige architectuur. Van binnen is het gebouw al net zo mooi.

Het was eigenlijk de bedoeling om te dienen als een hotel, maar dit plan is niet gelukt. Op de dag van vandaag zitten er kantoren en woningen in het gebouw. Je kunt een rondleiding krijgen om het prachtige gebouw van binnen te bewonderen.

Beste reistijd Uruguay, Palacio Salvo

Solís Theater

Het Solís Theater is het bekende theater in Uruguay. Het theater is het belangrijkste theater in het land. Het werd geopend in 1856 en ziet er indrukwekkend uit. Je kan het theater bezoeken en bekijken van de binnenkant door een rondleiding in te plannen.

Puerta de la Ciudadela

Het oudste deel van Montevideo werd vroeger omringd door een muur, de Puerta de la Ciudadela is wat van deze muur is overgebleven. Het diende als een poort tot de stad en is een echte bezienswaardigheid om te bezichtigen.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

(7) 9.9914.99
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Beste reistijd Belize, Eilanden, Stranden en Natuur

De beste reistijd Belize is in de maanden november tot en met april. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Uruguay, Montevideo en Stranden

De beste reistijd Uruguay is in de maanden november tot en met maart. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Lissabon, de Taag en kleurrijke gebouwen

De beste reistijd Lissabon is in de maanden mei tot en met september, gedurende het [...]

Beste reistijd Florida, zon strand en shoppen

De beste reistijd Florida is in de winter- en lentemaanden, tussen december en mei. Tijdens [...]

Beste reistijd Israël – Oude Schatten én Moderne Pracht

Wanneer in het jaar is het de beste reistijd Israël te ontdekken? In dit artikel [...]

Beste reistijd Sri Lanka – van Witte Stranden tot Olifanten

De beste reistijd Sri Lanka is lastig te bepalen, want ondanks dat het land 1,5 [...]

Beste reistijd Taiwan – Prachtige Natuur en Stranden

De beste reistijd Taiwan is afhankelijk van waar je naar op zoek bent voor jouw [...]

Beste reistijd Aruba – Zwemmen in de Zee op het Feesteiland

De beste reistijd Aruba is in de lente en in de winter. Dit komt doordat [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1675 reviews.