Beste reistijd Zwitserland – Op wintersport in de Alpen

De beste reistijd Zwitserland is afhankelijk van waarom je naar het land reist. Zwitserland is namelijk een bekende bestemming voor wintersport.

Het land kan daarentegen ook erg leuk zijn om te bezoeken in de zomer. De beste reistijd Zwitserland voor een zonnige vakantie is is de maanden mei tot en met september, de zomermaanden.

Zwitserland heeft een prachtig berglandschap en mooie steden. In de zomermaanden kun je vele dingen beleven in het land, zoals het bezoeken van musea en het bewonderen van het landschap. In de winter kun je op wintersport in de Alpen.

Het klimaat in Zwitserland

Ga je voor een wintersport vakantie naar Zwitserland? Dan kun je het beste in de wintermaanden naar het land reizen. In de maanden november en april zul je de meeste sneeuw tegenkomen.

Zwitserland heeft vele prachtige bergen en in sommige gebieden hebben de bergtoppen het gehele jaar door sneeuw.

Omdat Zwitserland veel bergen heeft, wordt het klimaat beïnvloedt. Hoe hoger de bergen, hoe kouder het is en hoe meer sneeuw er zal vallen. Andere plaatsen in Zwitserland hebben minder bergen. Op deze plekken wordt het warmer tijdens de zomers en lentes.

Bergen in Zwitserland

De plaatsen met veel bergen zijn erg nat. Hier valt veel regen en sneeuw en ligt de temperatuur lager. De gemiddelde temperatuur in Zwitserland tijdens de winters ligt tussen de 2 en 7 graden.

In de andere gebieden van Zwitserland met minder bergen zal het warmen zijn en valt er minder regen.

Kies je voor een zomervakantie in Zwitserland? Dan kun je het beste in de zomermaanden en lente naar het land reizen. De warmste maanden in Zwitserland zijn mei, juni, juli, augustus en september. In de zomer ligt de temperatuur in het land rond de 25 graden Celsius.

De beste reistijd Zwitserland, het hoogseizoen

Het hoogseizoen in Zwitserland is in de maanden juni, juli, augustus en september. Dit is een beetje gek, aangezien ook veel mensen in de winter naar het land reizen om te skiën en snowboarden van de prachtige witte bergen. Het is dus lastig te zeggen wanneer het daadwerkelijk het hoogseizoen is.

Wintersport in Zwitserland

De Alpen, het meest bekende berggebied in Europa, ligt voor 13% in Zwitserland. In de Alpen in Zwitserland komen jaarlijks veel mensen hun wintervakantie vieren en gaan ze op wintersport.

Een van de bekendste wintersportgebieden van Zwitserland in de Alpen is Zermatt-Cervinia-Matterhorn. Deze wintersport bestemming is zeer populair. Het skigebied in deze plaats is zeer groot en heeft prachtige uitzichten op de berg Matterhorn.

Naast deze bekende wintersport bestemming vind je nog vele andere pistes in Zwitserland, waaronder Flims-Laax-Falera, Jungfrau Region en Les Quatre Vallées.

Wintersport in Zwitserland - Beste reistijd Zwitserland

Zomervakantie in Zwitserland

Wanneer jij liever in de zomervakantie naar Zwitserland reist heb je meerdere opties. Het land heeft vele adembenemende gebieden en plaatsen. Je kan heerlijk genieten van de weides en hier wandelen.

Zwitserland heeft vele mooie bergen waar je allerlei mooie resorts zult vinden. Zwitserland is een van de weinige landen in Europa die niet aan een zee grenzen.

Om dit toch een beetje goed te maken heeft het land verschillende meren waar je kan zwemmen, vissen en watersporten kan beoefenen.

Kastelen in Zwitserland

Zwitserland staat naast de witte bergen bekend om de vele mooie kastelen die het land sieren. De bekendste kastelen in Zwitserland zijn het Kasteel van Chillon, het Kasteel van Gruyeres en Castelgrande.

Zwitserland heeft zoveel kastelen omdat de bovenlaag van de bevolking vroeger in deze kastelen woonden. Tegenwoordig kun je veel van deze kastelen bezoeken en kun je zelfs binnen een kijkje nemen.

Kasteel in Zwitserland

Prijzen in Zwitserland

De prijzen in Zwitserland zijn een stuk duurder dan we gewend zijn in Nederland. In Zwitserland kost het vaak veel geld om uit eten te gaan. De prijzen in de supermarkten en hotels liggen ook een stuk hoger.

Toch zijn er ook goedkopere opties te vinden in het land. Wanneer je kiest voor een 1-sterrenhotel of hostel betaal je een lagere prijs. Voor een 5-sterrenhotel betaal je bijvoorbeeld al gauw zo’n 600 tot 700 euro per nacht.

Feestdagen in Zwitserland

Zwitserland kent veel van dezelfde feestdagen die we kennen in Nederland, zoals kerst, nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren.

Naast deze feestdagen kent Zwitserland verschillende andere feestdagen die we in Nederland niet kennen. Een voorbeeld hiervan is Berchtoldstag. Deze dag wordt op 2 januari gevierd en met deze dag gaan de Zwitsers de straat op om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

(7) 9.9914.99
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Beste reistijd Belize, Eilanden, Stranden en Natuur

De beste reistijd Belize is in de maanden november tot en met april. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Uruguay, Montevideo en Stranden

De beste reistijd Uruguay is in de maanden november tot en met maart. Tijdens deze [...]

Beste reistijd Lissabon, de Taag en kleurrijke gebouwen

De beste reistijd Lissabon is in de maanden mei tot en met september, gedurende het [...]

Beste reistijd Florida, zon strand en shoppen

De beste reistijd Florida is in de winter- en lentemaanden, tussen december en mei. Tijdens [...]

Beste reistijd Israël – Oude Schatten én Moderne Pracht

Wanneer in het jaar is het de beste reistijd Israël te ontdekken? In dit artikel [...]

Beste reistijd Sri Lanka – van Witte Stranden tot Olifanten

De beste reistijd Sri Lanka is lastig te bepalen, want ondanks dat het land 1,5 [...]

Beste reistijd Taiwan – Prachtige Natuur en Stranden

De beste reistijd Taiwan is afhankelijk van waar je naar op zoek bent voor jouw [...]

Beste reistijd Aruba – Zwemmen in de Zee op het Feesteiland

De beste reistijd Aruba is in de lente en in de winter. Dit komt doordat [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1675 reviews.