Beste waterdichte zak voor op reis

Beste waterdichte zak

Het is bekend dat water en elektronica niet samen gaan. Toch komt het regelmatig voor dat gedurende een reis kostbare bezittingen onherstelbaar beschadigen door vocht. Niet alleen een ongelukje zit in een klein hoekje, maar ook de weersinvloeden hebben we niet voor het zeggen. Met een waterdichte zak (drysack) voor op reis kun je veel schade voorkomen.

Het zal je maar gebeuren, ga je tijdens je vakantie een mooie kanotocht maken, slaat je kano om. Dat is op zich niet zo erg, maar je waardevolle spullen kunnen hierdoor onherstelbaar beschadigd raken. Op dat moment wordt je vakantie toch een stuk minder leuk.

Als je gekozen had voor een waterdichte zak had je veel schade kunnen voorkomen en kun je achteraf lachend zeggen: ”gelukkig hebben we de foto’s nog”. Zonder drysack is dit niet het geval. De waterdichte zakken zijn in diverse formaten verkrijgbaar.

Kano Waterdichte Zak

Waterdichte zakken voor bescherming tegen vocht of juist om vochtige spullen in te doen

Een waterdichte zak is een voordelige optie om je spullen te beschermen tegen invloeden van vocht of juist je spullen in op te bergen die vochtig en vies kunnen worden en hiermee de rest van je bagage beschermen.

Het zal je niet gebeuren dat tijdens de heenreis één van je flesjes met bad spullen, scheerschuim, zonnebrand of andere cosmetica gaat lekken en door al je bagage heen loopt.

Veel mensen gebruiken deze zakjes al regelmatig als ze op vliegreis gaan en alleen handbagage meenemen. De kleine flesjes met vloeistoffen moeten dan in een waterdichte zak verpakt worden.

Het is daarnaast ook altijd aan te raden om speciale silicone reisflesjes te gebruiken. Zeker wanneer je met alleen handbagage vliegt.

Waarom een waterdichte zak onmisbaar is op vakantie

Een waterdichte zak is in alle opzichten eigenlijk onmisbaar als je op vakantie bent.

Je kunt er je spullen niet alleen overzichtelijk in opbergen maar het zorgt er ook voor dat deze spullen beschermd zijn tegen water, stof en ander vuil.

Een drysack is dus niet alleen onmisbaar als je de bovengenoemde kano toer gaat maken in de Ardennen maar ook als je op safari gaat in Afrika (en alle bestemmingen die hier letterlijk en figuurlijk tussen liggen). Een goede waterdichte zak heeft getapete naden en is voorzien van een handige rolsluiting waardoor de zak volledig waterdicht is.

Waterdichte zak dry sack

Eigenlijk is het verstandig om altijd zo’n drysack (waterdichte hoes) mee te nemen. Je weet immers lang niet altijd van te voren wat je plannen zijn, zeker niet als je op vakantie bent. Je hebt de tijd immers aan jezelf! Een drysack is plat, kun je goed op vouwen en is makkelijk mee te nemen in je koffer als deze leeg is.

Drysack in diverse formaten

Een drysack is verkrijgbaar in diverse formaten. Je kunt een waterdichte zak krijgen in de volgende maatvoeringen:

  • 3 liter, geschikt voor je paspoort, telefoon, pasjes en wat geld.
  • 6 liter; te gebruiken voor zowel je vloeistoffen in je handbagage als je gaat vliegen als voor je telefoon en compact camera ter voorkoming van het nat worden.
  • 12 liter; Het ideale formaat voor backpacken, je kunt hier een iPad of grotere camera in vervoeren of je kleding in ter bescherming tegen het nat worden.
  • 20 liter; Het ideale formaat voor wat kleding als je met z’n tweeën op pad bent. In dit formaat kun je zowel een 13 inch laptop als een grotere camera inclusief accessoires beschermen.
  • 30 liter; Het grootste formaat is uitstekend geschikt als je veel spullen wilt beschermen tegen vocht.

Verschil tussen een drysack en een drybag

De termen “drysack” en “drybag” worden in de praktijk ten onrechte nog wel eens door elkaar gebruikt.

Let op, hier zit best wel wat verschil tussen.

Het verschil heeft vooral betrekking op het materiaal. Een drybag is gemaakt van veel dikker (stootvast) materiaal en is hierdoor lastiger op te vouwen. Een drybag kan gebruikt worden als schoudertas en wordt veelvuldig gebruikt om meerdere spullen te beschermen tijdens het kajakken maar niet om te backpacken.

Backpackers gebruiken meestal een drysack.

Waterdichte zak voor op reis: voorkomen is beter dan genezen

Naast een waterdichte zak voor op reis zijn er een veelzijdigheid aan mogelijkheden op de markt om je spullen te beschermen tegen regen, vuil en stof.

Denk hierbij aan een waterdichte hoes voor je telefoon of een volledig waterdichte rugzak.

Bol.com heeft een ruime keuze in dit segment. Je zult hier zeker de juiste benodigdheden vinden om je spullen te beschermen. Het spreekwoord “voorkomen is beter dan genezen” is hier volledig van toepassing bij het beschermen van je spullen. Zorg dat je achteraf geen spijt krijgt en dat je na de vakantie inderdaad je foto’s nog hebt.

Onze bestsellers

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WINACTIE - Speel nu GRATIS mee!

€ 25 aan reisartikelen

Vul je email adres in en speel direct gratis mee!
We geven per 100 deelnemers €25 shoptegoed weg!
close-link

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 510 reviews.