British Airways Handbagage & Ruimbagage Regels

Wat mag je bij British Airways meenemen in jouw handbagage en ruimbagage?

Regels van vliegtuigmaatschappijen zijn niet altijd even duidelijk. Soms moet je opeens een boete betalen, zonder dat jij weet dat je fout zit. In dit artikel kun je alle informatie vinden om dit te voorkomen.

Het is belangrijk om te checken welk ticket jij hebt voordat je een koffer aanschaft. Er zijn daarnaast nog handige methodes om jouw bagage wel in de koffer te laten passen.

British Airways Handbagage

Bij British Airways mag je bij alle vluchten één stuk handbagage zoals een koffer meenemen. Daarnaast mag je een kleiner stuk zoals een handtas of laptoptas meenemen. De koffer die je als handbagage mee mag nemen kent de gebruikelijke afmetingen en mag maximaal 23 kilo wegen. Er zit bij British Airways geen verschil tussen het maximale gewicht van beide stukken bagage.

British Airways handbagage afmetingen

Regels handbagage British Airways
Alle klassen
Gewicht Gewicht
1 stuk handbagage à 23 kg 1 stuk handtas/laptoptas à 23 kg
Afmeting Afmeting
56 x 45 x 25 cm 40 x 30 x 15 cm

British Airways ruimbagage

Hoeveel ruimbagage je mee mag nemen bij British Airways is wel afhankelijk van je ticket en eventuele bijboeking.

Er zijn vaste regels voor de afmetingen en hoe zwaar een stuk bagage mag zijn. Er zijn bij British Airways veel verschillende regels over de ruimbagage bij bepaalde bestemmingen. Omdat er geen volledig overzicht gegeven kan worden staat in het onderstaande overzicht de meeste gebruikte normen voor de ruimbagage bij British Airways.

Naast de verschillende klassen zijn er ook verschillende ticketsoorten.

Regels ruimbagage British Airways
Economy Class (Basic ticket) Economy Class (Euro Traveller, World Traveller ticket)*
Gewicht Gewicht
Geen ruimbagage inbegrepen 1 stuks à 32 kg
Afmeting Afmeting
Geen ruimbagage inbegrepen 90 x 75 x 43 cm
Kosten Kosten
€75 per stuk ruimbagage Geen

* Bij bepaalde vluchten zijn twee stuks ruimbagage toegestaan. Kijk in je eigen boeking of op de website van British Airways welke regels voor jouw vlucht van toepassing zijn.

Regels ruimbagage British Airways
Premium Economy Class (World Traveller Plus ticket) First and Business Class (Club Europe, Club World, Club World London City ticket) First and Business Class (First ticket)
Gewicht Gewicht Gewicht
2 stuks à 23 kg 2 stuks à 32 kg 3 stuks à 32 kg
Afmeting Afmeting Afmeting
90 x 75 x 43 cm 90 x 75 x 43 cm 90 x 75 x 43 cm

 

Het zijn veel regels die bij British Airways bedacht zijn om een systeem te maken voor de ruimbagage.

Er bestaan ook nog Silver en Gold Executive Clubs waarbij je als lid nog meer voordelen krijgt bij het inchecken van bagage op je vlucht. Zo mag iedereen op jouw boeking een extra stuk ruimbagage inchecken als je Gold Executive Member bent.

Kosten extra bagage

Natuurlijk is het bij British Airways mogelijk om meer stuks ruimbagage mee te nemen als je daarvoor bijbetaald.

Er zijn geen vaste prijzen voor de extra bagage. Je kunt op de website van British Airways per boeking kijken hoeveel de kosten zullen zijn voor een extra stuk bagage. De beste prijzen krijg je online aangeboden als je zover mogelijk van te voren de bagage er bij boekt.

Bagage die te groot is zijn geen groot probleem bij British Airways. Zolang je niet het gewicht overschrijdt kunnen ook grotere items mee met de airline. Wel geven ze een maximum aan van 190 x 75 x 65 cm. Als je bagage wel zwaarder is dan de toegestane 32kg zul je op het vliegveld extra moeten betalen.

Packing cubes

Het kan lastig zijn om al je gewenste bagage mee te nemen in de koffers met beperkte afmetingen die je als handbagage mee mag nemen. Als je alleen deze bagage mee kan nemen kun je gebruik maken van packing cubes om beter gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Met de packing cubes zorg je voor verschillende compartimenten in je koffer zodat alles overzichtelijk en zo efficiënt mogelijk ingepakt is.

Sunflake packing cubes rood

 

Extra informatie toegestane bagage bij British Airways

Zoals bij alle airlines zijn ook bij British Airways de vloeistoffen die je mee wilt nemen gelimiteerd.

Elke verpakking met vloeistof die je meeneemt mag maximaal 100 ml bevatten en ook niet in een verpakking zitten waar meer dan 100 ml in kan. Om het in te kunnen checken moet je alle verpakkingen met vloeistof in een transparante plastic zak doen van 20 x 20 cm. In deze zak mag maximaal een liter aan vloeistoffen zitten en je mag maximaal één zak per klant meenemen.

Vloeistoffen Handbagage

Het zal bijna iedereen wel eens gebeurt zijn dat ze per ongeluk toch met teveel vloeistof of te grote flessen op het vliegveld komen. Om dit te voorkomen zijn er handige reisflesjes op de markt die speciaal gemaakt om mee te nemen bij vluchten. In de siliconen flesjes kan net iets minder dan 100 ml waardoor je dus nooit op het vliegveld met problemen komt te zitten. Daarnaast zijn de flesjes gegarandeerd lekvrij en is je tas of koffer nog net zo netjes als toen je hem inpakte.

Duty-free shoppen

Mocht je een fervent liefhebber zijn van shoppen in de duty-free winkels op het vliegveld zijn er ook een aantal regels waar je je aan moet houden om de gekochte spullen ook mee te kunnen nemen op het vliegtuig.

In totaal mag je 5 liter zware alcoholische dranken meenemen. Alcoholische dranken die minder dan 24% alcohol bevatten zijn ongelimiteerd. De alcoholische dranken die meer dan 70% alcohol bevatten zijn niet toegestaan op het vliegtuig. Elke fles mag maximaal 5 liter bevatten.

Corona vakantie

Let op met batterijen en elektronische apparaten. Vooral apparaten die teruggetrokken zijn vanwege een onveilige batterij kunnen voor problemen zorgen op het vliegveld. Zo zijn er laatst nog MacBooks en Samsungs teruggetrokken die ook niet meer mee mogen op het vliegveld.

In totaal mag je in je bagage 15 apparaten meenemen die op batterijen lopen. In je handbagage mogen maximaal 4 van deze apparaten zitten. Ook powerbanks vallen hier onder. Bij batterijen die veel groter zijn en niet per se voor consumenten elektronica gebruikt worden gelden andere regels.

Beste koffer voor British Airways

Er bestaan koffers in alle vormen en maten.

Ze zijn niet allemaal even geschikt om mee te nemen op reis met British Airways.

Om het jou een stuk makkelijker te maken, hebben wij alvast 3 goede opties geselecteerd.

We hebben hierbij gelet op de afmetingen van de koffers, zodat jij het maximale haalt uit jouw bagageruimte. In elke prijsklasse hebben wij de beste optie gekozen en dat zijn voor British Airways:

Bij twijfel altijd even checken

Het komt regelmatig voor dat vliegtuigmaatschappijen de regels veranderen. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig checkt of de afmetingen nog wel kloppen. Alle informatie is altijd te vinden op de website van British Airways.

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Suitsuit Fab Seventies
SUITSUIT Fab Seventies
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Regels kunnen veranderen kijk dus voor de zekerheid ook op de site van British Airways voor de meeste actuele regels.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1218 reviews.