Corendon Handbagage & Ruimbagage regels

Je gaat op reis met Corendon. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat mag je eigenlijk allemaal meenemen? De regels van de vliegtuigmaatschappijen kunnen nogal verschillen. Daarom zetten wij in dit artikel alle regels even overzichtelijk op een rijtje voor je. Dan hoef jij je alleen maar druk te maken over welke spullen jij wil meenemen.

Regels handbagage Corendon

Wanneer je vliegt met Corendon mag je altijd 1 stuk bagage meebrengen. Er zijn geen verschillende klassen; iedereen reist met de Economy Class. De voorgeschreven afmetingen zijn 55 x 35 x 25 cm en het maximaal toegestane gewicht bedraagt 8 kilogram.

Corendon handbagage

Op het gewicht na zijn de voorschriften precies hetzelfde als bij bijvoorbeeld Transavia. Hier mag je bagage wel tot 10 kilogram wegen. Mocht het voorkomen dat je een laptop, camera- of handtas mee wilt brengen, dan moet dit in het toegestane stuk handbagage passen. Echter is het wél toegestaan om naast je handbagage het volgende mee te nemen:

  • Éen jas
  • Éen paraplu of wandelstok
  • Éen plastic tasje (seal bag) met Duty Free (belastingvrije) artikelen
  • Babyartikelen die aan boord worden gebruikt

Bovendien maakt Corendon gebruik van de selfservice bagage drop-off system op Schiphol Airport.

Hiermee heeft Corendon het inchecken van ruimbagage geautomatiseerd. Met behulp van de instructies op het apparaat leg je je bagage, voorzien van een label dat de machine voor je afdrukt, onder een grote klep vanwaar jouw bagage naar het ruim van je vliegtuig wordt vervoerd.

Mocht je hier echter geen gebruik van willen maken, dan is het ook nog steeds mogelijk om je bagage in te checken met behulp van een medewerker.

Regels ruimbagage

De voorschriften voor de bij te boeken ruimbagage bij Corendon zijn 89 cm hoog en 115 cm breed. Tegen betaling is het toegestaan om maximaal 3 stuks bagage mee te nemen waarbij elk stuk individueel niet meer dan 32 kilogram mag wegen.

Vanaf 6 weken van te voren tot aan 5 uur van te voren kan er tegen een tarief, afhankelijk van het gewicht en de luchthaven van aankomst en vertrek, ruimbagage worden bijgeboekt. Binnen 5 uur voor vertrek kan er, op de luchthaven, tegen een verhoogd tarief als laatste optie nog ruimbagage worden bijgeboekt.

Hieronder zijn de prijzen voor de verschillende gewichten te zien, waarbij onderscheid is gemaakt tussen ‘vooraf geboekt’ en ‘geboekt op luchthaven’.

Kosten ruimbagage enkele reis Corendon

Gewicht ruimbagage Kosten bij vooraf geboekt Kosten bij boeken op luchthaven
20 kg €20 €20 + €15
30 kg €29 €30 + €15
40 kg €38 €40 + €15
50 kg €48 €50 + €15
60 kg €58 €60 + €15
70 kg €69 €70 + €15
80 kg €79 €80 + €15

Packing cubes

Voor mensen die vaak hun spullen kwijt zijn in hun koffer of eventueel een koffer willen delen bestaat er het concept van packing cubes. Hiermee deel je makkelijk je koffer in verschillende vakken. Deze kunnen je helpen met het efficiënt indelen van jouw koffer en bovendien zorgt het voor veel meer overzichtelijkheid.

Mocht het voorkomen dat het nog weleens een rommeltje is in jouw koffer, dan zijn deze packing cubes ideaal. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om al jouw kleding in te delen op het weer. Alle spullen voor warm weer heb je dan mooi bij elkaar maar als het regent weet je ook gelijk welke cube jij moet pakken. Dat is natuurlijk helemaal aan jou, maar het is zeker een handig hulpmiddel als jij ”moet leven vanuit je koffer” voor een paar weken.

Daarnaast zijn er zoals je hebt gezien erg veel regels voor jouw bagage. Jouw koffer zal daardoor misschien wat kleiner uitpakken dan wat jij eigenlijk van plan was mee te nemen. Ook hierbij kunnen de packing cubes van pas komen. Door de cubes is het namelijk veel makkelijker om al jouw spullen in jouw tas te krijgen.

Lees hier alles over packing cubes.

Kosten extra bagage

Wanneer je bij het inchecken op het vliegveld meer gewicht aan bagage hebt dan waarvoor je hebt betaald, word je verplicht om het oorspronkelijke tarief te betalen met daar bovenop €15 extra.

Wanneer je van te voren voor 0 kilogram ruimbagage hebt betaald en je komt aan met 20 kilogram aan ruimbagage, wordt het te betalen bedrag €20 + €15 = €35. Het is dus beter als je van van tevoren opgeeft dat je spullen gaat meenemen, dan hoef je in ieder geval niet bij te betalen.

Extra informatie toegestane bagage Corendon

Om ervoor te zorgen dat jouw weg vanaf aankomst op het vliegveld van vertrek tot aan het vliegveld van aankomst zo soepel mogelijk verloopt, wordt het ten zeerste aangeraden om jezelf in te lezen in de veiligheidsregels van Corendon.  De regels omtrent vloeistoffen in het vliegtuig zijn bijvoorbeeld belangrijk bij het inpakken.

Binnen de EU gelden voor alle vluchten, ongeacht bestemming, dezelfde regels voor toegestane hoeveelheden vloeistof in de handbagage. In de handbagage is het toegestaan om vloeistoffen en gels mee te nemen van maximaal 100 ml, mits in een doorzichtige plastic zak en met een maximale hoeveelheid van 1 liter.

Vloeistoffen Handbagage

Ook mag er per persoon maar 1 plastic zak worden meegenomen. Mocht je twijfelen of je wel de toegestane hoeveelheid per item mee neemt, maak dan gebruik van reisflesjes. Deze zijn op veel plekken te koop en hebben altijd een maximale hoeveelheid van de toegestane 100 ml.

Deze reisflesjes zijn ook eenvoudig te bestellen via Bol.com

Als je aankomt bij de douane, zorg dan dat je deze plastic zak met vloeistoffen uit je handbagage hebt gehaald en bij de hand hebt om ervoor te zorgen dat het douane proces zo soepel mogelijk verloopt.

Verder is het niet toegestaan om scherpe voorwerpen en aanstekers mee te nemen aan boord. Zo kunnen soms ook scheermesjes, (nagel)scharen of nagelvijltjes in worden genomen bij de douane.

Wat betreft uitzondering, is het altijd toegestaan om medicijnen en babyvoeding, mits nodig voor tijdens de reis, mee te brengen aan boord. Je dient hiervoor wel aan te tonen dat je deze daadwerkelijk nodig hebt, hierbij wordt een medisch paspoort aangeraden. Mocht het voorkomen dat je medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen, zorg dan dat je een speciale verklaring meebrengt die aantoont dat deze voor medicinaal gebruik zijn.

Duty Free shopping

Na de douane is er op elk vliegveld een belastingvrije winkel, oftewel een Duty Free Shop, te vinden. Alles wat je hier koopt is toegestaan in het vliegtuig, zorg echter om problemen te voorkomen dat je kunt aantonen dat je jouw aankopen daadwerkelijk op die dag in de Duty Free Shop op het vliegveld hebt gekocht. Als je producten in een Tax Free Shop buiten de Europese Unie hebt gekocht, is de kans groot dat deze in beslag worden genomen vanwege regels vastgesteld binnen de Europese Unie.

De beste koffer voor Corendon

Er zijn veel verschillende soorten koffers. Ze mogen alleen niet allemaal mee in vliegtuigen van Corendon. Natuurlijk kun je zelf even kijken in dit artikel of jouw koffer geschikt is. Om jou een beetje te helpen hebben wij alvast een paar goede opties op een rijtje gezet. Wij hebben de beste optie gekozen in elke prijscategorie. Daarbij hebben we gelet op de maximale maten van Corendon, zodat jij het maximale uit jouw bagage kunt halen.

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

Het is belangrijk dat je altijd even checkt op de website van Corendon of de informatie nog wel klopt. De regels voor bagage kunnen namelijk veranderen. Controleer dit dus even op de website van Corendon.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1201 reviews.