Flybe Handbagage & Ruimbagage Regels – Voorkom een boete

Als je gaat vliegen wil je graag zeker weten wat je wel en niet mee mag nemen op reis om problemen op de luchthaven te voorkomen. Veel vliegtuigmaatschappijen geven namelijk hoge boetes als jij te grote bagage meeneemt. Als je vliegt met Flybe kun je in dit artikel alle informatie vinden over je bagage. Daarnaast staan in dit artikel nog enkele tips over de beste koffer voor het reizen met Flybe en over het meest efficiënt inpakken van je koffer.

Flybe Handbagage

Als je vliegt met Flybe mag je altijd een stuk handbagage meenemen. Voor het meenemen van handbagage gelden wel specifieke regels. Zo mag de handbagage niet meer wegen dan 10 kg en zijn er maxima voor de afmetingen van je koffer. Bij de afmetingen van je koffer zijn wieltjes en handvatten inbegrepen.

Naast je koffer mag je ook nog een kleine tas of laptoptas meenemen. Deze kleine tas moet onder de stoel voor je kunnen passen. Daarnaast mogen de koffer en de kleine tas samen niet meer dan 10 kg wegen. Het is van belang dat je het gewicht en de afmeting van je koffer checkt voor je reis. Als je teveel gewicht moet je 20 euro per kilo overgewicht betalen en wanneer je koffer te groot is krijg je ook een toeslag.

Regels handbagage Flybe

Afmetingen handbagage      Gewicht
55 x 35 x 20 cm   1 stuk à 10 kg
Afmetingen kleine tas    Gewicht
Moet onder de stoel kunnen passen  Samen met de koffer max. 10 kg

Flybe handbagage

Flybe ruimbagage

Als je vliegt met Flybe, dan kun je vliegen in drie verschillende klassen. Je kunt bij Flybe vliegen met de Just Fly, Get More of All-In klassen.
Als je vliegt met een Just Fly ticket, dan mag je geen ruimbagage meenemen. In het geval dat je een Get More ticket mag je één stuk ruimbagage meenemen van maximaal 23 kg. Bij een All-In ticket mag je twee stuks ruimbagage van maximaal 23 kg meenemen.
Flybe geeft geen specificaties over afmetingen van je ruimbagage.

Regels ruimbagage Flybe    

Gewicht ruimbagage        
Just Fly    
Get More 1 stuk à 23 kg
All-In   2 stuks samen 46 kg

Kosten extra bagage

In het geval dat je toch meer bagage mee moet nemen dan je mag met jouw ticket, dan kun je gewicht bijkopen bij Flybe. Doe dit altijd van te voren omdat gewicht bijkopen op de luchthaven een stuk duurder is.

Bij Flybe kun je online bagage bijboeken. Als je een Just Fly ticket hebt en toch meer bagage wil meenemen kost dit online 33 euro. Op de luchthaven kost dit 50 euro. Ingeval je een Get More ticket hebt en een extra koffer mee wil nemen gelden dezelfde tarieven.

Het komt regelmatig voor de het grondpersoneel van Flybe de koffers checkt op gewicht en afmetingen. Als op het moment van checken blijkt dat je teveel gewicht hebt, dan moet je 20 euro per kilo overgewicht bijbetalen.

Packing cubes

Het inpakken van je koffer is vaak passen en meten. De ruimte die je in je koffer hebt is vaak schaars en daarom kan je niet altijd alles meenemen wat je wil. Om dit probleem op te lossen bestaan er packing cubes. Deze packing cubes creëren ruimtes in je koffer, waardoor alle ruimte in je koffer efficiënt gebruikt wordt. Hierdoor kun je die mooie broek toch wel meenemen.

Daarnaast is je koffer door de packing cubes overzichtelijk ingepakt. Hierdoor kun je alles snel vinden bij aankomst op je bestemming. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om al jouw zomerspullen samen in 1 cube te doen. De spullen voor regenachtige dagen doe je dan weer in een andere cube. Op deze manier heb jij al jouw spullen makkelijk en snel bij elkaar.

Het helpt ook erg bij het scheiden van vieze was en het reizen in groepsverband. Als er iemand binnen jouw groep namelijk wat ruimte over heeft dan kun je makkelijk spullen overpakken. Na de landing weet je zonder uitzoeken van wie welke spullen zijn.

Lees hier meer informatie over packing cubes en al zijn voordelen.

Extra informatie toegestane bagage bij Flybe

Alle vliegtuigmaatschappijen hebben restricties op het meenemen van vloeistoffen aan boord van het vliegtuig. Dus ook in het geval van Flybe. Je mag wel vloeistoffen aan boord meenemen van het vliegtuig, maar er mag niet meer dan 100 ml vloeistof in een verpakking zitten. Daarnaast mag de vloeistof ook niet in een verpakking zitten waar meer dan 100 ml in kan.

Ook moet de vloeistof in een doorzichtige zak zitten van 20 x 20 cm, omdat het grondpersoneel de vloeistof moet kunnen checken. In deze zak mag niet meer dan 1 L vloeistof zitten.

Vloeistoffen Handbagage

In sommige gevallen kan het voorkomen dat er toch meer dan 100 ml vloeistof in een verpakking zit. Dit is zonde, want de verpakking wordt dan ingenomen op de luchthaven. Om dit probleem op te lossen bestaan er speciale reisflesjes. In deze flesjes kan net iets minder dan 100 ml vloeistof. Hierdoor kan het altijd mee aan boord. Daarnaast zijn de flesjes 100 % lekvrij.

Ook via Bol.com zijn deze handige flesjes te bestellen.

Duty-free shoppen

Op de luchthaven kan je voor je vlucht vertrekt nog even shoppen in de Duty-Free winkels. Dit is een leuk tijdverdrijf, maar check altijd nog even de regels over het meenemen van je gekochte producten. Zo mag je bijvoorbeeld maximaal 5 liter zware alcoholische drank meenemen. Dit zijn dranken die meer dan 24% alcohol bevatten.

Daarnaast zijn dranken met meer dan 70% alcohol verboden aan boord. Eén fles alcohol mag maximaal 5 liter drank bevatten. Let daarnaast goed op de elektronische apparaten die je meeneemt. Sommige apparaten mogen niet meer mee aan boord door de batterij die ze bevatten. Check daarom voor vertrek welke batterij jouw elektronische apparaten bevatten en of deze mee mogen aan boord van het vliegtuig.

Beste koffer voor Vliegtuigmaatschappij

Niet alle koffers die je kunt kopen zijn even geschikt om mee te nemen op reis bij Flybe. Om je enige moeite te besparen hebben wij een aantal koffers voor jou geselecteerd. Hierbij hebben wij met name gelet op de afmetingen, waardoor jij alles kan halen uit de ruimte van de koffer. Binnen elke prijsklasse hebben wij de beste koffer voor jouw geselecteerd en voor Flybe zijn dat:

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

De regels voor het meenemen van je bagage kunnen nog wel eens veranderen. Check daarom altijd voor vertrek of de regels voor je bagage nog wel kloppen. Deze informatie kun je vinden op de website van Flybe.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1201 reviews.