KLM Handbagage & Ruimbagage Regels – Voorkom een boete

handbagage klmHet is niet altijd even makkelijk; welke koffers mag je nou wel en niet mee. KLM handbagage & ruimbagage regels veranderen vaak en daarom hebben wij vast alle regels op een rijtje gezet. Dit zal voorkomen dat jij onverwachts moet bijbetalen op het vliegveld.

Welke bagage kan ik meenemen met KLM?

Als je met KLM vliegt mag je altijd gratis één stuk handbagage mee en een accessoire zoals een camera, laptop, hand- of aktetas.

De combinatie van deze twee stukken bagage mag in totaal niet meer dan 12 kg wegen bij een Economy Class ticket.

In de Business Class zijn de hoeveelheden en afmetingen hetzelfde, maar mag de combinatie maximaal 18 kg wegen.

KLM Handbagage

De toegestane afmetingen van de handbagage zijn inclusief wieltjes en andere onderdelen die uitsteken. Verder zijn de afmetingen vergelijkbaar met veel andere vliegmaatschappijen, maar is de maximale breedte van 35 cm iets anders dan bijvoorbeeld de 40 cm van Transavia of easyJet.

Let dus op hoe groot je handbagage koffer is. Zelfs als je handkoffer aan de vereisten voldoet, kan het alsnog gebeuren dat KLM de koffer moet inchecken door een gebrek aan ruimte.

Dit zal dan uiteraard gratis gebeuren.

KLM handbagage

 

Regels handbagage KLM
Economy Class Business Class
Gewicht Gewicht
12 kg handbagage + accessoire 18 kg handbagage + accessoire
Afmetingen Afmetingen
55 x 35 x 25 cm (handbagage)

40 x 30 x 15 cm (accessoire)

55 x 35 x 25 cm (handbagage)

40 x 30 x 15 cm (accessoire)

KLM ruimbagage

Op veel vliegroutes van KLM wordt nu een Light-pakket aangeboden, waarbij vaak geen ruimbagage inbegrepen zit.

Als je wat meer ruimte nodig hebt voor je spullen, kun je dit bijboeken bij KLM.

Als ruimbagage wel inbegrepen is bij je vliegticket, mag je in de Economy Class één stuk ruimbagage van maximaal 23 kg mee, en in de Business Class twee stuks van ieder maximaal 32 kg. In beide klassen mag de lengte, breedte en hoogte van je koffer bij elkaar opgeteld niet meer dan 158 cm zijn.

Als je Flying Blue Silver, Gold of Platinum bent, of deelneemt aan SkyTeam Elite of Elite Plus, mag je één extra stuk ruimbagage mee op reis. Voor dit extra stuk ruimbagage gelden dezelfde regels als voor het eerste stuk ruimbagage. Deze extra vrijstelling geldt alleen op vluchten die door SkyTeam-partners worden uitgevoerd.

Regels ruimbagage KLM
Economy Class* Business Class
Gewicht Gewicht
Eén stuk van max. 23 kg Twee stuks van ieder max. 32 kg
Afmetingen Afmetingen
Lengte + breedte + hoogte = max. 158 cm Lengte + breedte + hoogte = max. 158 cm

*Let op: Meestal is in het Light-pakket geen ruimbagage inbegrepen. Kijk in je persoonlijke boekingsoverzicht om zeker te weten waar jij voor vrijgesteld bent.

Kosten extra bagage

Wil je bovenop de reguliere handbagage opties extra ruimbagage bijboeken?

Dat kan tijdens het boeken van de vlucht, maar ook na afloop van de boeking, of zelfs tijdens het inchecken. Je krijgt korting als je de extra ruimbagage minstens 24 uur voor het vertrek van je vlucht boekt.

Als Flying Blue-deelnemer kan er extra korting (10 euro) verkregen worden door het gebruik van opgebouwde Miles. De prijzen van extra bagage kunt u vinden in uw reisoverzicht, of door contact op te nemen met KLM.

Packing cubes – Zo kan je met alleen handbagage reizen

Alle regels en maximale afmetingen verbonden aan koffers kunnen de voorbereidingen van je reis iets ingewikkelder maken. Het is daarom belangrijk dat je het maximale haalt uit de ruimte in je koffer. Dan kun je alsnog met al je spullen op reis ondanks de strenge regels.

Het gebruik van packing cubes kan hierbij helpen. Door al jouw spullen strak in de packing cubes te pakken zal jij meer ruimte overhouden in jouw bagage. Daarnaast is het ook handig als je aan het backpacken bent. Het zal namelijk minder lang duren om jouw spullen bij elkaar te pakken als je weer moet vertrekken.

Daarnaast kunnen packing cubes de indeling van je koffer overzichtelijker en efficiënter maken. Je kunt al jouw spullen makkelijk indelen per categorie. Je kunt jouw zomerspullen allemaal in dezelfde packing cube doen, terwijl je de kleren voor regenachtige dagen in de ander doet. Op deze manier hoef je niet elke keer je hele koffer overhoop te halen als je je zonnebril zoekt. Deze nette indeling zal helpen zodat je goed voorbereid op reis kunt en alles weer makkelijk terug kunt vinden zodra je op bestemming bent.

Bekijk hier al onze packing cubes. (10.000+ reizigers gingen je al voor!)

Extra informatie toegestane bagage bij KLM

Als je alleen met handbagage vliegt, is het belangrijk om te onthouden dat vloeistoffen alleen meegenomen mogen worden als je je aan specifieke regels houdt.

Zo mogen er in handbagage alleen vloeistoffen onder de 100 ml meegenomen worden en moeten deze allemaal vervoerd worden in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak. Deze plastic zak mag een inhoud van maximaal 1 liter hebben.

De vloeistoffen moeten zonder problemen in de plastic zak passen, en kunnen worden gecheckt op het vliegveld. Ook als je een 500ml-fles meeneemt waar nog maar 50 ml vloeistof in zit, kan de fles geweigerd worden. Vaak worden antitranspiranten en lipbalsems ook als vloeistoffen gezien, dus check goed wat je meeneemt.

Vloeistoffen Handbagage

Om zeker te weten dat je geen te grote hoeveelheden vloeistof meeneemt, kan je gebruik maken van zogenaamde reisflesjes.

Deze reisflesjes hebben een inhoud van maximaal 100 ml, waardoor je geen fouten kunt maken met de hoeveelheden. Het scheelt je veel tijd op het vliegveld als het voor de douane meteen duidelijk is dat al de flesjes in je plastic zak aan de vereisten voldoen. Als een verpakking op het oog moeilijk in te schatten valt, is het mogelijk dat hij uit je plastic zak gehaald wordt om te inspecteren. Dus vul simpelweg de reisflesjes met je eigen vloeistoffen, en loop zonder zorgen door de douane heen.

Ook via Bol.com kan je deze handige reisflesjes bestellen.

Houd er verder rekening mee dat gevaarlijke voorwerpen niet mee het vliegtuig in mogen. Ook objecten die ongevaarlijk ogen, zoals een schaar, kunnen worden geweigerd.

Powerbanks daarentegen mogen alleen in je handbagage, en juist niet in je ruimbagage.

Als je een powerbank in je handbagage wil meenemen, moet je wel op de Wh-classificatie letten. Onder de 100 Wh mag je powerbank mee in de handbagage, voor een powerbank van 100-160 Wh moet toestemming gevraagd worden aan KLM, en boven de 160 Wh mag hij nooit mee op reis.

Beste koffer voor KLM

Er zijn veel verschillende soorten koffers. KLM staat ze alleen niet allemaal toe in hun vliegtuigen. Wij hebben alvast de meest geschikte koffers op een rijtje gezet. Wij hebben hierbij goed gekeken naar de afmetingen en hierdoor kun jij jouw ruimte optimaal gebruiken. Wij hebben uit elke prijsklasse de beste optie gekozen.

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

Het is belangrijk dat je altijd even checkt welke regels er gelden. Om extra geld te verdienen aan de passagiers en door strengere eisen aan milieu, veranderen de maten namelijk snel. Let daarom goed op. Kijk altijd even op de website van KLM om de meest actuele maten onder ogen te zien. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan op het vliegveld. Wij wensen jou in ieder geval alvast een fijne reis.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 538 reviews.