Kreukvrij je blouse of overhemd in je koffer? Zo doe je dat!

Blouse overhemd koffer

Zodra je op zakenreis of vakantie gaat en een nette blouse of overhemd mee wil nemen is er altijd één groot probleem: hoe krijg je het kreukvrij mee in je koffer? Niemand heeft zin in het strijken van zijn kleding op het moment dat je net aangekomen bent en door moet naar een belangrijk zakendiner.

Gelukkig zijn er meerdere opties om je kleding kreukvrij mee te nemen. Van het oprollen tot aan speciaal ontworpen koffers, met deze 7 tips moet het lukken.

Manier 1. De koffer

Dit is de meest voor de hand liggende optie: ga op reis met een harde koffer. Een rugtas of weekendtas is flexibel en zorgt gegarandeerd voor gekreukte overhemden en blouses.

Manier 2. Het opvouwen.

Een overhemd of blouse gewoon in de koffer gooien is natuurlijk geen optie. Om het zonder kreukels te vervoeren moet het netjes opgevouwen in de koffer. Tijdrovend maar het werkt. Het stappenplan:

  1. Vouw de zijkanten voor 1/3e naar binnen.
  2. De mouwen kunnen in de lengte naar binnen gevouwen worden.
  3. Vouw de onderkant van het overhemd met de mouwen voor een deel naar binnen.
  4. Vouw het overhemd of de blouse dubbel tot aan de boord.

Onderstaande video laat zien hoe je bovenstaand stappenplan uitvoert.

Als extra tip kan je bij een overhemd ook een opgerolde riem in de boord en hals opening leggen. Zo blijft dit strak liggen.

Manier 3. Het vacuüm oprollen

Naast het opvouwen van het overhemd kan je ook de kleding oprollen. Dit zorgt voor minder kreukels en bespaart veel ruimte in de koffer. Zorg hierbij dat het strak opgerold wordt, anders ontstaan er nog steeds kreukels. Na het oprollen stop je de rollen kleding in een vacuüm zak. Hiermee kan je de lucht eruit persen en blijft het strak opgerold.

Manier 4. Het oprollen met satijn

Gewoon oprollen is een goede optie om je overhemden kreukvrij te houden, maar oprollen met satijn werkt nog beter. Leg een satijnen kussensloop onder het overhemd en rol het op zodat het kledingstuk zoveel mogelijk satijn raakt. Doordat satijn een zachte stof is die makkelijk glijdt komt het kledingstuk niet vast te zitten waardoor het niet gaat kreuken.

Sleeptime Beauty Skin Care Pillow - Kussensloop - 60x70 cm - Antraciet

Als je geen satijn hebt kan je ook een handdoek gebruiken.

Manier 5. Inpakken op volgorde

Iedereen pakt zijn koffer op zijn eigen manier in. De één vult elk gaatje met wat er past. De ander legt heel netjes alle bovenkleding bij de bovenkleding en de broeken bij de broeken. Zodra er kleding mee gaat die snel kreukt is het beter om een volgorde aan te houden. Ook al betekent dit dat niet alle t-shirts en overhemden netjes op 1 stapel gaan.

Laag 1. De zware dingen zoals boeken en schoenen.

Laag 2. Zachte kleding zoals t-shirts en sokken.

Laag 3. De overhemden en andere kleding die graag kreuken.

Manier 6. Een kreukvrij overhemd

Ben je niet zo van het moeilijk inpakken, heb je er de tijd niet voor of vooral geen zin in? Je kan altijd gaan voor kleding die minder snel kreukt. Er zijn speciale overhemden die niet kreuken en ook voor blouses zijn er genoeg alternatieven. Denk er wel aan dat ook dit kreukt als je het niet netjes opvouwt of gewoon in de koffer gooit.

Manier 7. Speciale reistas.

Zodra je vaak op reis gaat voor zaken en geen zin in gedoe hebt is het handig om een speciale tas aan te schaffen voor je overhemden of blouses. De tas van Sunflake heeft plaats voor 4 overhemden. Je legt ze zo plat mogelijk in de tas en vouwt hem daarna dicht. Hij is klein genoeg voor in de handbagage en kan dus ook makkelijk mee voor kleine tripjes. Deze tas beschermt de overhemden tijdens de reis tegen het stoten en de impact van de omgeving. Zo blijven de overhemden netjes in de tas zitten alsof ze in de kast liggen.

Reistas voor overhemden + blouses

Wat nou als het wel kreukt?

Zodra je toch bang bent dat de kleren gaan kreuken kan je altijd ervoor kiezen om toch een strijkijzer mee te nemen of je kan gebruik maken van de badkamermethode.

Met de badkamermethode hang je het overhemd in de badkamer op en laat je de douche op zijn heetst lopen. Het stoom zorgt voor een gladder overhemd.

De beste manier

De bovenstaande manieren moeten kunnen voorkomen dat de overhemden te veel kreuken. Sommige manieren werken beter als anderen. Alleen maar inpakken op volgorde of plat opvouwen werkt natuurlijk niet zo goed als het aanschaffen van een speciale reistas voor de overhemden. Ook kreukvrije overhemden kunnen gaan kreuken en satijn geeft ook geen 100% garantie.

Toch helpen al deze manieren wel om het risico te minimaliseren. Het minste risico loop je met de reistas. Op deze manier liggen de overhemden netjes ingepakt in de koffer en ben je gelijk klaar voor je zakendiner na de vliegreis.

Bestel jouw reistas vandaag nog en ga ook op reis met ongekreukte overhemden!

Onze bestsellers

-17%
-13%
-13%
Aanbieding!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 487 reviews.