Veilig op reis met de moneybelt

We gaan graag op vakantie, op reis of verblijven op inspirerende plekken in de wereld.

Om dit mogelijk te maken hebben we bankkaarten en geld nodig.

Helaas komt diefstal maar al te vaak voor. Eén op de tien Nederlands wordt bestolen op vakantie. Wanneer een flinke som geld ontvreemd wordt, dan is dit erg vervelend, maar niet onoverkomelijk.

Het is een ander verhaal wanneer je bestolen wordt van officiële papieren, zoals reisdocumenten.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van kluisjes op verblijfsplekken, maar vaak hebben we de waardevolle spullen dagelijks nodig.

Een ideale oplossing om veilig jezelf te verplaatsen, is het gebruik van een moneybelt. Dit comfortabel kledingstuk maakt het meenemen van waardevolle spullen mogelijk zonder dat het zichtbaar is voor de buitenwereld.

foto product voordelen
Moneybelt Moneybelt
 • Goedkoopste model
 • Zeer goede prijs/kwaliteit
 • Achterkant van Coolmax voor optimale vochtregulatie
 • Zacht afgewerkt
bekijk prijs
Eagle Creek Riem
 • Secret agent style riem – verstop je geld in een normaal lijkende riem
 • Verborgen vak achter ritssluiting
 • Op maat af te snijden
bekijk prijs
bra moneybelt Eagle Creek Bra Moneybelt
 • Discrete oplossing voor al je pasjes en geld veilig op te bergen
 • Verstop het makkelijk bij je beha bandje
 • Snap sluiting makkelijk te plaatsen
 • Van ademende en wasbare natuurlijke zijde
bekijk prijs

 

Moneybelt op reis

We nemen belangrijke spullen mee op reis. Dit is niet zonder reden, denk bijvoorbeeld aan een vliegticket. Jaarlijks worden veel mensen slachtoffer van beroving.

Soms valt er weinig tegen te doen, maar in vele gevallen zijn het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen voldoende om geen slachtoffer te worden.

Er zijn mogelijkheden om beroving van waardevolle bezittingen tegen te gaan. Spullen opbergen in een heuptasje behoort tot de mogelijkheden, maar vaak kan een heuptasje ook als uitnodiging gezien worden. Een heuptasje is namelijk prominent in beeld.

Om onrechtmatige toe eigening tegen te gaan, is het voornaam de belangrijke bezittingen onzichtbaar te maken. Dit kan middels een moneybelt.

Het is een praktische en zeer veilige manier om geld en waardevolle spullen weg te houden van dieven. De moneybelt wordt namelijk onder kleding gedragen en is zo onzichtbaar voor buitenstaanders. Zo is niets meer zomaar weg te grissen.

Dragen van moneybelt op reis

De ideale plek voor een moneybelt vlak boven de broek of rok, ter hoogte van je middel. Het is een gebied dat het lastigste te bereiken is voor mogelijke dieven. Wanneer je in bepaalde situaties het geld of de papieren nodig hebt, zoals bijvoorbeeld het betalen van een rekening, kan het overhemd of de trui een stukje omhoog worden gedaan om de moneybelt te openen. De belt is bevestigd aan het lichaam via de heup en dus haast onmogelijk door dieven te grijpen.

Door de uitvoeringen in kleur is te kiezen voor een kleur die past bij de huid of bij de kleur van de kleding. Een zwarte moneybelt onder witte kleding kan namelijk nog steeds erg opvallen.

De grootte van de moneybelt is verschillend: meestal zijn ze groot genoeg om geld, bankpasjes en paspoort in op te bergen. Vele varianten hebben ritsen.

Raadzaam is wel om strategisch de belt in te richten, zodat als je geld uit de belt moet halen het voor omstanders niet zichtbaar is wat de hoeveelheid geld is die er in de moneybelt zit.

Vaak zijn de moneybelts van katoen of nylon, waardoor het eenvoudig te reinigen is. De duurdere varianten zijn vaak zacht en voorkomen zo irritatie. Bij tropische of regenachtige bestemmingen is het zaak rekening te houden met het vochtgehalte.

Daarom bestaan er moneybelts met plastic erin bewerkt. De met plastic bewerkte inhoud voorkomt zo dat het vocht in de belangrijke papieren druipt.

Verschillende varianten

Geldriem Eagle Creek

De moneybelt wordt ook wel geldriem genoemd, hoewel geldriem een ander product is. Dit is een riem met een geheim ritsvakje voor contant geld. Een paspoort of vliegticket past hier niet in.

Naast de moneybelt is een verborgen pocket ook een mogelijkheid. Dit zijn geheime vakjes in tassen of kleding.

Een heuptasje is te kwetsbaar. Dieven weten dat hier waardevolle spullen in bewaard worden en doordat de heuptas erg zichtbaar is, is de kans om slachtoffer te worden op diefstal ook vele malen hoger dan in vergelijking met een moneybelt.

Uiteraard is het wel de bedoeling dat de moneybelt voor haar doel gebruikt wordt. Het is zaak altijd de papieren terug in de belt te stoppen, zodat je ze ook niet kwijtraakt. Vrouwen beschikken dan ook nog over de mogelijkheid tot de BH-geldtas. Dit is een klein tasje dat te bevestigen is aan de BH.

Modellen.

Op de markt zijn verscheidene type moneybelts. Deze verschillen niet enkel in prijs, maar ook in uitvoering en afwerking. Enkele producten op een rij:

Moneybelt

Zo is er de reisportemonnee. Het betreft een moneybelt met verschillende vakken voor geld, reisdocumenten en plastic kaarten. Door de verstelbare heupriem is deze reisportemonnee prettig om te dragen. Er ontstaat geen irritatie voor de huid door de zachte riem. De achterkant van de portemonnee is gemaakt van Coolmax. Dit is materiaal dat ervoor zorgt dat de huid een optimaal het vocht reguleert. De zachte afwerking van naden zorgt voor prettig draagcomfort.

Travelsafe Moneybelt

De lichtgewicht Travelsafe Moneybelt is een praktische gordel met enkele ritsen. De zachte afwerking van de moneybelt voorkomt het schuren over de huid. Het tasje is erg licht en ook deze versie is uitgerust met Coolmax.

eagle-creek-bra-stash

Eagle Creek Undercover Bra Stash is een klein geldtasje. Dit tasje kan op verschillende manieren aan een BH bevestigd worden. Geld en creditcards kunnen zo veilig dichtbij gehouden worden. Deze wasbare geldtas is van natuurlijke zijde. Hierdoor heeft dit model veel draagcomfort, ook bij warm weer.

Zorg ervoor dat je niet kwetsbaar bent voor diefstallen op vakantie!

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1225 reviews.