Packing cubes : Zo ga jij goed georganiseerd als een pro op reis!

Packing cubes reizen

De vakantie begint met het geordend inpakken van de koffer. Nette stapels van kledingstukken die bij elkaar horen en bijbehorende accessoires. Na een half uur inpakken begint het proppen en komt er toch nog van alles bij. Eenmaal aangekomen op de bestemming weet je niet meer wat onder en boven is van de koffer en zit alles door elkaar. Om dit te voorkomen gebruiken de echte reizigers packing cubes (ook wel bekend als travel cubes of pakzakken).

Packing cubes zorgen er voor dat niks meer kwijt raakt in de koffer en dat je geordend op reis kan. Wat zijn packing cubes precies en wat zijn de voordelen? Hoe pak je ze het beste in en zijn er alternatieven?

Wat zijn packing cubes?

De naam zegt het al maar packing cubes zijn kleinere ‘cubes’ oftewel losse tassen of compartimenten om de reiskoffer overzichtelijk in te pakken.

Sunflake biedt de packing cubes aan in een set van 3 of een set van 6. De tassen hebben verschillende maten waardoor je de vakantiespullen goed kan verdelen en alles mee kan.

Packing cubes

 

Plastic tassen en vacuüm tassen.

Maar waarom gebruik je niet gewoon een plastic tas of bijvoorbeeld een vacuüm zak?

Ten eerste zijn plastic tassen hartstikke slecht voor het milieu. Maar afgezien van dat zijn ze ook nog eens minder handig doordat spullen bij elkaar gepropt worden in een tasje en het geen stevigheid of bescherming biedt. Hooguit de shampoo komt niet door de hele tas heen als het lekt (maar dat gebeurd sowieso niet als je deze handige reisflesjes gebruikt). Daarbij komen je kleren gegarandeerd gekreukeld uit de tas op deze manier. Ook maken plastic tassen heel veel lawaai. Als je overnacht in een hostel en iedereen slaapt, wil jij niet de persoon zijn die zijn pyjama uit een grote plastic tas moet trekken waardoor de hele slaapzaal wakker wordt.

Vacuumzakken koffer

Vacuüm zakken zijn in dit geval iets handiger maar overtreffen nog steeds de travel cubes niet. Ze gaan veel minder lang mee en er komen makkelijker gaten in waardoor het hele doel van de vacuüm zak teniet gaat. Daarnaast organiseren ze de gehele koffer nog steeds minder als de packing cubes. Voor grote truien en warme kleding zijn ze wel handig: de kleding kan veel kleiner verpakt mee.

Hoe pak ik mijn packing cubes in?

De packing cubes zijn makkelijk te gebruiken.

Het zijn als het ware gewoon kleine koffers die je in de koffer of backpack legt. Je pakt ze per stuk in en houdt het overzicht voor, tijdens en na het inpakken.

Aangezien er verschillende sets te koop zijn ligt het aan welke set je hebt hoe je alles inpakt. Maar voor de meeste mensen is een set van 3 genoeg voor een normale vakantie.

Ga je langer weg of wil je toch meer spullen scheiden kan je altijd voor 2 sets of een grotere set gaan.

Packing cubes set zwart grijs

Wat stop je in de cubes?

De cubes zijn het meest geschikt voor de kleding. De toilettas, laptop en camera kan je beter los verpakken. Aangezien de kleding van mannen vaak groter is als dat van vrouwen en vrouwen vaak meer kleding meenemen als mannen staat hier een voorbeeld hoe het inpakken kan voor mannen en vrouwen. Dit is een voorbeeld voor het inpakken in een grote reiskoffer.

Hoe een man het beste zijn kleding kan verdelen

In de kleine cube kan hij het beste zijn ondergoed en sokken inpakken. Is er nog ruimte over kan ook de zwembroek er nog bij. In de middelgrote cube kunnen zijn t-shirts en in de grote cube kunnen de spullen die het meeste ruimte innemen. Hieronder vallen bijvoorbeeld zijn broeken en dikke truien of vesten.

 

Packing cubes t shirts

 

Hoe een vrouw het beste haar kleding kan verdelen

Vrouwen hebben over het algemeen kleren die minder ruimte in beslag nemen qua grootte maar wel veel meer.

In de kleine cube past het beste het ondergoed net als bij de mannen maar dan met de bh’s erbij. Ook de sokken en de bikini passen er vaak nog bij. In de middelgrote cube kunnen alle t-shirts, rokjes en korte broeken. In de grootste maat passen het best de dikke truien, vesten, jurken en lange broeken.

Als de kleding in de packing cubes gaat wil je zo veel mogelijk mee kunnen nemen. Om zo veel mogelijk kleding in een packing cube te doen kan de kleding het beste opgerold worden. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je door het gaas heen gelijk ziet welke kleding er in het compartiment zit in plaats van dat je onderop moet zoeken naar dat ene t-shirt.

In de koffer.

Bovenstaande voorbeeld qua inpakken is het handigst bij een grote koffer. Maar packing cubes zijn handig in elke soort koffer. Handbagage, ruimbagage en in een backpack. Hoeveel packing cubes je gebruikt en hoe je de kleding verdeelt is afhankelijk van de soort koffer.

In een handbagage koffer kan een set van 3 packing cubes mee. In de kleinste kan het ondergoed, in de middelste kan wat voor jou het handigst is om bij elkaar te hebben. Slaapspullen of t-shirts bijvoorbeeld. In de grootste cube kunnen broeken en truien. In grotere koffers heb je natuurlijk veel meer ruimte. In dit geval is het vaak aan te raden om voor meerdere cubes te gaan. Eventueel in verschillende kleuren zodat je makkelijk je eigen spullen terug kan vinden.

Packing cubes koffer

In een backpack heb je andere prioriteiten dan bij een grote koffer. Hierdoor kan ook het inpakken zoals hierboven beschreven iets anders gaan. Voor een backpacker is het handig om bepaalde dingen bij elkaar te houden zodat je makkelijk die ene packing cube uit de tas kan vissen om te pakken wat je nodig hebt. Denk aan de zwemspullen of pyjama. Of aan warme of koude kleding bij elkaar. Op deze manier hoef je niet de hele backpack van onder naar boven uit te pakken als je net in het hostel aan komt en wilt gaan zwemmen. Daarbij scheelt het gebruik van packing cubes heel veel ruimte in de backpack.

Bij een backpack kan je ook kiezen voor het gebruik van een set van 3 packing cubes en eventueel extra kleine cubes erbij. Aangezien de tas niet vierkant is en meerdere grote packing cubes niet altijd handig passen zijn extra kleine cubes de perfecte oplossing voor een geordende reis.

Wat moet je niet doen met packing cubes?

Packing cubes zijn heel handig maar toch zijn er dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Wat zijn nou de meest voorkomende fouten bij het gebruik bij packing cubes en waar moet je aan denken?

  • Gebruik niet te veel packing cubes. Als de koffer bestaat uit gevulde compartimenten met spullen vind je uiteindelijk nog steeds de spullen niet terug en ben je nog steeds aan het zoeken naar je ondergoed.
  • Doe niet te veel spullen in de packing cubes. Op deze manier gaan de ritsen strak staan wat niet goed is voor de tassen. Daarnaast moet je dan nog steeds veel moeite doen om alles in de koffer te passen omdat er geen ruimte meer is om de tassen aan te drukken.
  • Doe niet te weinig spullen in de packing cubes. Op deze manier verlies je wel ruimte in de tas.
  • Gebruik de packing cubes niet als toilettas. Je kan de cubes veel beter gebruiken voor andere benodigdheden! De toilettas is op zichzelf al een soort packing cube. Daarnaast zitten er vaak veel scherpe dingen in de toilettas die je niet door het gaas wil hebben steken in de tas.
  • Gebruik de packing cubes ook niet voor de elektronica of je paspoort. Hiervoor zijn veel betere opties zoals kabel organizers of een paspoort etui.
  • Als je de packing cubes gebruikt bij het inpakken is het aan te raden om wel de soorten kleding te beperken tot wat er in de cube past. Als je de helft van de broeken in een cube doet en de helft los in de tas wordt de tas alsnog een chaos en gaat het nut van een packing cube verloren.
  • Neem nog steeds een waszak mee. Dit is een tip voor elke reiziger maar met de packing cubes kan de illusie ontstaan dat er al genoeg extra tassen mee zijn. Een packing cube kan dienen als waszak, maar vergeet dan niet dat andere spullen los moeten en de tas nog steeds rommelig is.
  • Zodra de backpack vakantie begint is misschien de eerste ingeving dat de grootste packing cube onderin de backpack gaat. Aangezien je de spullen in de packing cubes stopt die makkelijk te pakken moeten zijn tijdens het backpacken is dit juist geen goed idee! Stop de spullen onderin die je niet snel nodig hebt en leg daarbovenop de packing cubes op volgorde van minder snel naar snel nodig.

Bestel en ga ook goed georganiseerd op reis

-13%

Alternatieven voor een geordende reis.

Zodra je echt van het ordenen bent zijn er natuurlijk veel meer opties om je tas netjes te houden tijdens het reizen.

Elektronica.

Kabel Organiser Strand

Alle spullen voor de laptop, de camera en mobiel hebben veel opladers, kabels en bijvoorbeeld een extra batterij of SD-kaart. Om dit allemaal netjes bij elkaar te hebben zijn kabel organizers een goede optie. Dit zijn tassen waarbij de kabels netjes bij elkaar gevouwen liggen met compartimenten voor de overige spullen. De grotere varianten hebben zelfs plek voor een e-reader of Ipad mini.

Nette kleding.

Reistas voor overhemden + blouses

Voor sommige reizen is nette kleding nodig. Om deze kleding ook echt netjes op de bestemming zonder kreuken aan te laten komen kan je gebruik maken van speciale tassen voor deze nette kleding. Denk aan een overhemden tas, waarin je 4 overhemden veilig mee kan nemen. Hierdoor heb je op de bestemming geen gedoe met strijken.

In de badkamer.

Om te voorkomen dat de packing cubes worden gebruikt als toilettas zijn er genoeg goede alternatieven. Denk aan een hangende toilettas of een compacte make-up tas.

Papieren, paspoort en tickets.

Tijdens de reis is er altijd  het moment: waar is mijn paspoort? Waar is mijn portemonnee? Met een handige paspoort etui heb je alle papieren continu bij elkaar en hoef je ze niet meer te zoeken.

Veiligheid.

Wil je wat meer veiligheid tijdens de reis, denk dan aan een paspoort etui die je om je nek meeneemt of een heuptas. Op deze manier zijn de waardevolle spullen altijd dicht bij je en hoef je minder bang te zijn dat het uit je tas gestolen wordt.

Daarnaast is een slotje ook altijd handig om mee te nemen. Handig op het vliegveld en handig als je in een hostel slaapt.

Schoenentas.

Vieze schoenen moeten ook gewoon mee kunnen zonder dat de hele tas een zandbak is. Daarom kan je ook een schoenentas gebruiken om de koffer schoon en geordend te houden.

Ondergoed.

Wil je je ondergoed ook gescheiden meenemen in een aparte tas dan kan dat in een ondergoed reistas. Deze tas is ook geschikt voor andere dingen zoals make-up of babyspullen en dus multifunctioneel.

Packing cubes voor iedereen.

Packing cubes worden steeds meer gebruikt en steeds meer reizigers kunnen niet meer zonder. Er zijn vele soorten en maten op de markt met verschillende prijzen. Ook zijn er duizenden manieren om de packing cubes in te pakken. Bovenstaande tips zijn dan ook op ons aanraden maar dat betekent niet dat het de enige juiste manier is.

Voor iedereen werken de packing cubes op hun eigen manier perfect.

Onze bestsellers

-17%
-13%
-13%
Aanbieding!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 487 reviews.