Ranger roll: de ultieme inpak hack voor packing cubes?

Bij Sunflake zijn we altijd op zoek naar de beste manieren om een tas in te pakken. Met packing cubes, kabel organizers en reisflesjes zorgen we voor een georganiseerde tas. Nu zijn niet alleen de tassen van belang bij het inpakken maar ook de manier van inpakken. Waar pak je alles in en hoe vouw je de kleding op? We hebben al eerder tips gegeven over hoe je een tas zo effectief mogelijk inpakt en willen graag een extra manier uit het leger toevoegen: de ranger roll .

Een t-shirt ranger roll

De ranger roll is een manier om je kleding makkelijk, strak en met zo min mogelijk ruimteverlies in te rollen. Zoals we in deze blog over kleding oprollen  al eerder hebben verteld bespaart het oprollen van kleding ruimte. Door de ranger roll techniek te gebruiken benut je de ruimte in de koffer nog effectiever!

Hoe rol je een t-shirt op in een ranger roll?

  • Stap 1. Leg het T-shirt zo plat mogelijk op een vlakke ondergrond, zonder kreukels en oneffenheden.
  • Stap 2. Vouw de onderkant een cm of 5 om. Het omvouwen gebeurt op de manier waardoor er nog steeds een opening onder zit. Denk aan het omvouwen van broekspijpen of de mouw van een overhemd.
  • Stap 3. Vouw de linkerkant van het t-shirt naar binnen en vouw de mouw daar weer terug overheen.
  • Stap 4. Vouw de rechterkant van het t-shirt naar binnen over de linkerkant heen. Ook hierbij vouw je de mouw weer terug zodat het t-shirt één rechte streep stof vormt van een aantal cm.
  • Stap 5. Op dit moment ga je rollen vanaf de bovenkant (de hals) van het t-shirt. Zo strak mogelijk en helemaal naar het omgeslagen gedeelte.
  • Stap 6. Bijna klaar! Je vouwt het omgeslagen deel aan het einde om de rol heen waardoor de rol strak opgerold blijft.

Kijk hier de instructievideo:

Je hebt nu je eerste eigen ranger roll succesvol gerold!

Het oprollen van een broek

Naast een t-shirt kan je natuurlijk ook een broek oprollen. Dit gaat bijna hetzelfde als een t-shirt maar met een paar aanpassingen.

  • Stap 1. Leg de broek plat op de grond en vouw de bovenkant van de broek om zoals je ook de onderkant van het t-shirt omvouwt.
  • Stap 2. Vouw de broekspijpen naar elkaar toe zoals je ook het t-shirt opvouwt. Vouw de pijpen tot aan het kruis in de lengte dubbel.
  • Stap 3. Rol de broek vanaf de onderkant van de pijpen strak op.
  • Stap 4. Dit is het moeilijke gedeelte: je vouwt de omgeslagen bovenkant om de rol heen. Omdat het een spijkerbroek is zal dit iets moeilijker gaan dan een t-shirt aangezien de stof minder flexibel is.

Kijk hier de instructievideo:

Een ranger roll pakketje

Om de ranger roll compleet te maken kan je een outfit in één rol rollen. Onder outfit verstaan we hier: t-shirt, sokken en onderbroek.

Bij het oprollen van een pakket is het belangrijk dat je dezelfde stappen volgt als bij het t-shirt. Je maakt alleen de rand aan de onderkant iets breder aangezien de rol iets dikker wordt. Voordat je het t-shirt gaat dichtvouwen aan de linker en rechterkant leg je de sokken (niet opgerold) en onderbroek plat in het midden van het t-shirt. Verder is het stappenplan hetzelfde.

Deze rol is erg handig als je gaat backpacken en snel en makkelijk een nieuwe outfit uit de koffer wilt pakken zonder de tas overhoop te halen op zoek naar een paar sokken.

Kijk hier de instructievideo:

 

Combineer het met packing cubes

Packing cubes zijn erg handig om al de spullen geordend en netjes mee te nemen. Om zoveel mogelijk spullen in de packing cubes te kunnen pakken zijn de ranger rolls de ideale oplossing. Op deze manier kan je meer t-shirts en broeken meenemen of kan je zelfs een packing cube vullen met kant-en-klare kleding pakketjes voor tijdens het reizen.

Veel plezier met rollen!

 

 

Bekijk de best verkochte reisartikelen

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 542 reviews.