Een reishanddoek: onmisbaar op backpack vakantie.

Reishanddoek

Op een backpack vakantie is er weinig luxe. Alle belangrijke spullen moeten mee in één grote, draagbare tas en het moet het liefst zo licht mogelijk zijn. Daarom is het van belang om te bekijken wat je wel en niet meeneemt en of er alternatieven zijn voor de dagelijkse dingen. Één van deze alternatieven is een reishanddoek. Wat is een reishanddoek precies en waarom is deze zo handig op backpack vakantie?

Een badhanddoek of gewone handdoek neemt tijdens een gewone vakantie al veel ruimte in beslag in de koffer. Dat maakt meestal niet zoveel uit, je reist van het vliegveld naar het hotel en laat daar je koffer de gehele vakantie staan. Vaak kan je zelfs de handdoeken voor het douchen thuislaten aangezien de meeste hotels deze ook aanbieden in hun service.

Tijdens een backpack vakantie is dit anders. Je reist van hotspot naar hotspot met alle spullen op je rug. Ook verblijf je vaak in hostels of goedkopere hotels waar geen handdoeken worden aangeboden. Om toch een handdoek mee te nemen die niet onhandig is kan je kiezen voor een reishanddoek.

Wat is een reishanddoek?

Een reishanddoek (of een sneldrogende handdoek) is een handdoek die veel sneller droogt en over het algemeen veel lichter is. Deze handdoeken zijn gemaakt van microvezel in plaats van katoen.

Tijdens een backpack vakantie zijn deze handdoeken ideaal. De betere soorten drogen in ongeveer 15 minuten en in de zon zelfs nog sneller. Hierdoor kan je ook tijdens het reizen snel een duik nemen zonder al je spullen nat mee te hoeven nemen. Daarnaast is elke backpacker op zoek naar spullen die zo min mogelijk wegen zodat ze zoveel mogelijk mee kunnen nemen. De reishanddoek weegt weinig en is compact mee te nemen.

De handdoeken zijn wel iets anders in gebruik. Een normale badhanddoek sla je om je heen en wrijf je jezelf mee droog. Met een reishanddoek is deppen een beter idee. Even wennen in het begin, maar achteraf merk je er niks meer van.

Kan dat wel in een tas?

Naast het grote voordeel van snel drogen en lekker licht zijn deze handdoeken niet snel vies.

Dit betekend niet dat ze niet vies kunnen worden maar juist dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Ook gaan ze minder snel stinken in de tas als ze toch nat worden meegenomen. De handdoeken zijn gemaakt om bacteriën te doden en dus gaan ze niet schimmelen in je backpack.

De handdoek hoeft daardoor niet elke dag gewassen te worden om een fris gevoel te behouden. Ideaal tijdens een backpack vakantie, want niemand wil elke dag bij de wasserette staan om stinkende handdoeken te wassen (bron).

Handdoeken

De voordelen in het kort

De voordelen van de reishanddoek op een rij:

  • De handdoek droogt vaak binnen 15 minuten.
  • De handdoek is erg licht.
  • De reishanddoek neemt weinig ruimte in beslag.
  • De reishanddoek schimmelt niet in de tas indien nat verpakt.

Alternatieven

Naast een reishanddoek zijn er ook nog andere opties als je geen ruimte hebt voor een gewone handdoek in je backpack.

Sarong

Een sarong is eigenlijk een kledingstuk dat je om je lichaam heen wikkelt en wordt veel gebruikt in zuidoost Azië. Het is in feite een grote doek en dus ook erg populair onder backpackers ter vervanging van een handdoek. Het is een dunne doek, neemt weinig ruimte in beslag en droogt bijzonder snel. Toch kan je jezelf er niet goed mee afdrogen en is het meer een omslagdoek voor na het zwemmen of een deken om op te zitten op het strand.

De hamamdoek

Een hamamdoek lijkt erg op een sarong maar kent zijn oorsprong uit Turkije. De hamamdoek wordt gebruikt in de sauna en om jezelf mee af te drogen. De hamamdoek is iets dikker als de Sarong maar droogt net zo snel. Daarnaast weegt hij weinig en is erg compact. Ideaal voor een backpack vakantie dus (bron).

Tip: Hamdoeken kan je eenvoudig online bestellen bij Bol.com

De beste optie

Ten eerste moet je beslissen wat voor handdoek je zoekt en waarvoor je deze wil gebruiken.

Een sarong en een hamamdoek zijn multifunctioneel, je kan ze gebruiken als kledingstuk, omslagdoek en de hamamdoek is te gebruiken om jezelf mee af te drogen. Als je kiest voor één van deze twee opties is de hamamdoek een betere keuze omdat hij net iets handiger is en er qua ruimte en gewicht bijna geen verschil is.

Ben je gewoon op zoek naar een handdoek is de reishanddoek de ideale optie. Al zitten er in deze handdoeken ook veel verschillen. Goedkopere handdoeken blijken hierbij toch net iets minder goed te zijn als de duurdere merken. Maar dit is voor iedereen het uitproberen waard. Daarnaast kan je ook bij een reishanddoek verschillende maten kiezen, waardoor je ook kan gaan voor een groot strandlaken om op te zitten of juist een hele kleine om jezelf mee droog te deppen.

Reis handdoek

Natuurlijk hoef je niet altijd een keuze te maken. Je kan ook gaan voor een reishanddoek en een hamamdoek of een sarong. Zo heb je een functionele handdoek die snel droogt en een extra kledingstuk en omslagdoek. Beide doeken nemen weinig ruimte in beslag maar het moet nog wel in je backpack passen!

Wil je een reishanddoek aanschaffen? Bol.com biedt verschillende soorten aan. Ook hebben ze een top 10 met best beoordeelde reishanddoeken, waardoor de keuze net iets makkelijker is.

Onze bestsellers

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 494 reviews.