Ryanair Handbagage & Ruimbagage Regels

handbagage ryanairVoordat je op reis gaat moet je altijd even checken of jouw koffers wel mee mogen. De regels voor de bagage veranderen namelijk nogal vaak. Voor Ryanair is dit zeker het geval. In dit artikel geven we alle regels voor de hand- en ruimbagage overzichtelijk weer. Op deze manier hoef jij je alleen maar druk te maken over de perfecte outfit voor op jouw vakantie.

Handbagage Ryanair

De regels rondom de bagage van Ryanair zijn de afgelopen jaren vaak verandert. Het kwam groot in het nieuws dat je bij de goedkoopste tickets van Ryanair tegenwoordig geen handbagage meer mee mag nemen zoals je gewend bent. De regels zijn zo vaak aangepast en nu mag je met de goedkoopste tickets alleen een kleine tas mee. Deze kleine tas mag moet je onder de stoel houden.

Je kunt dus niet meer een koffer meenemen en die in de compartimenten boven je plaatsen. Mocht je dat wel willen moet je een duurder ticket kopen waar een extra stuk handbagage bij in zit. De regels voor de handbagage staan hieronder in een overzichtelijke tabel. 

Ryanair handbagage

Regels handbagage Ryanair
Economy Class Prioriteit & 2 Handbagage tickets*
Gewicht Gewicht
Geen restricties 1 kleine tas zonder gewicht restricties

1 stuk handbagage a 10 kg

Afmeting Afmeting
40 cm x 20 cm x 25 cm 1 kleine tas à 40 cm x 20 cm x 25 cm

1 stuk handbagage a 55 cm x 40 cm x 20 cm

 

* De voordelen van deze tickets gelden ook voor de Regular/Flexi Plus tickets. 

Bij de duurdere tickets krijg je de handbagage zoals vroeger bij alle tickets gold. Het stuk handbagage dat je extra mee mag nemen heeft wel een gewicht restrictie van 10 kg maar deze mag wel boven je geplaatst worden in de compartimenten van het vliegtuig. 

Ryanair Ruimbagage & kosten bagage

Elke passagier mag tot 3 extra koffers inboeken tegen het vaste tarief van €25. Het is mogelijk dat de prijzen van koffers voor sommige vluchten hoger zullen zijn. Bij drukke vakantieperiodes zoals kerst en de zomer zal de prijs per koffer verhoogd zijn naar €35.

De laagste tarieven van €25 zijn alleen mogelijk voor klanten die meteen bij de eerste boeking de extra bagage aangeven. Als je later nog besluit extra bagage mee te willen nemen krijg je te maken met het hoogste tarief van €40. Dit geldt ook voor het bijboeken van bagage via een callcenter of op de luchthaven zelf. 

Er zijn geen restricties op de afmetingen bij extra ruimbagage bij Ryanair maar wel op het gewicht. Als je boven de toegestane 20 kg uitkomt moet je extra betalen. De tarieven per kilo extra bagage zijn flexibel, op dit moment bedragen de kosten per kilo €11. Voor elke kilo die je boven de toegestane 20 kg meeneemt betaal je dus op de luchthaven €11 extra. 

Regels ruimbagage Ryanair
Gewicht
20 kg
Afmeting
Geen restricties op afmeting
Kosten
€25 per koffer

Ryanair maakt wel uitzonderingen voor bijzondere extra bagage. Zo zijn kinderwagens of andere middelen om kinderen te vervoeren uitgezonderd van de kosten en kunnen ze gratis worden meegenomen. Ook mobiliteitshulpmiddelen als rolstoelen en dergelijke kunnen gratis worden meegenomen.

Grotere bagagestukken zoals sport- en muziekartikelen wil Ryanair niet vervoeren. Ze geven aan dat bijvoorbeeld grote muziekinstrumenten of surfplanken niet geschikt zijn voor vervoer door luchtvaartmaatschappijen met een snelle omlooptijd zoals Ryanair zelf. 

Packing cubes

De toegestane handbagage voor Ryanair is nogal afgenomen en het zal steeds lastiger zijn om te voldoen aan de restricties. Om dit makkelijker voor jezelf te maken kun je gebruik maken van packing cubes. Deze handige tasjes zorgen ervoor dat je aparte compartimenten creëert in je koffer zodat hij efficiënter in te pakken is en je de ruimte in je koffer maximaal kan benutten. Handig voor als jouw koffer eigenlijk net iets te klein is voor al jouw spullen. 

Dit is niet het enige voordeel aan de packing cubes. Ze kunnen namelijk ook enorm helpen bij het indelen van jouw spullen. Als je leeft vanuit jouw koffer dan kan dit heel nuttig zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw kleren in te delen op het weer. Op deze manier kun je handig en snel jouw outfit te voorschijn toveren als het zonnig is of juist regent.

De packing cubes zijn ook erg handig voor het reizen in groepen. Als er iemand ruimte over heeft in de koffer dan kun je makkelijk een packing cube aan diegene meegeven. Op deze manier hoef je niet uit te zoeken welke spullen van wie zijn als je eenmaal bent aangekomen op jouw bestemming.

Lees hier meer over packing cubes.

Sunflake zwarte packing cubes

Extra informatie toegestane bagage bij Ryanair

Bij Ryanair gelden de meest gebruikelijke regels ten behoeve van vloeistoffen die je mee kunt nemen. De vloeistoffen mogen maximaal in verpakkingen van 100 ml worden vervoerd en alle vloeistoffen moeten worden vervoerd in één transparante plastic zak van maximaal 20 bij 20 centimeter met een maximale inhoud van één liter. 

Vloeistoffen Handbagage

Er zijn makkelijke oplossingen om je te houden aan de regels voor vloeistoffen.

Zo kun je reisflesjes kopen zodat je nooit onopgemerkt over de totaal toegestane hoeveelheid vloeistoffen heen gaat. In deze reisflesjes kan net iets minder dan 100 ml. De reisflesjes zijn dus handig om je makkelijk aan de regels te houden maar ook in gebruik zijn ze handiger dan de kleinere flesjes die je van bepaalde merken kan kopen.

Daarnaast bespaar je er veel geld op omdat je de flesjes gewoon thuis kan vullen met vloeistoffen uit goedkopere, grotere verpakkingen. De flesjes lekken niet dus je komt met een gerust hart en droge koffer aan op je bestemming. 

Reisflesjes

Deze flesjes zijn ook makkelijk te bestellen via Bol.com

Ryanair heeft ook een aantal regels voor het meenemen van batterijen in de cabine. Vooral grotere lithiumbatterijen zijn niet toegestaan. Hierbij is er een grens van 160 wh. Zolang de lithium batterij daaronder zit kun je deze gewoon meenemen in de cabine.

Het is handig om je hierin te verdiepen en ervoor te zorgen dat je niet ongemerkt een drone, laptop of smart bag meeneemt met een grotere batterij. Mocht je dit wel willen zul je dus de batterij los moeten vervoeren in het ruim en niet meenemen de cabine in. 

Duty-free shoppen

Als je nog even wil shoppen op het vliegveld dan gelden er nog extra regels. Ryanair is hier niet heel erg duidelijk over. Zij laten in ieder geval 1 tas toe met duty-free artikelen. Als je veel tijd over hebt voor een vlucht dan is het misschien handig om eerst even bij de informatiebalie te vragen naar de toegestane hoeveelheid producten die je mag meenemen in het vliegtuig.  

Beste koffer voor Ryanair

Zoals je kunt zien maakt Ryanair het nogal lastig om spullen mee te nemen.

Door het overschot aan informatie op het internet over deze regels, kan het soms lastig zijn om de geschikte koffer te vinden. Om jou tegemoet te komen hebben wij alvast een paar geschikte koffers voor jou uitgekozen.

In elke categorie qua prijs hebben wij de beste koffer geselecteerd. Deze koffers passen precies binnen de voorschriften van Ryanair als je met priority boekt.

Vlieg je met economy dan zijn vrijwel alle handbagage koffers te groot en kan je het beste een rugzak meenemen.

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

Zoals je kunt zien veranderen de regels van Ryanair nogal vaak.

Ryanair staat er om bekend dat zij altijd boetes uitdelen wanneer jij geen geschikte koffer hebt. De informatie die wij in dit artikel geven is op dit moment juist maar dit kan natuurlijk veranderen. Het is altijd belangrijk om vlak voor je rit nog even te checken of Ryanair dit niet heeft aangepast.

De nieuwste informatie kun je vinden op hun website.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 543 reviews.
[{"code":""
[{"code":""
"label":"Helaas
"label":"Helaas
niks"
niks"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"FREESHIPPING"
{"code":"FREESHIPPING"
"label":"5% korting"
"label":"5% korting"
"win":false}
"win":false}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":""
{"code":""
"label":"Geen geluk vandaag"
"label":"Geen geluk vandaag"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":""
{"code":""
"label":"Draai opnieuw"
"label":"Draai opnieuw"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"FREESHIPPING"
{"code":"FREESHIPPING"
"label":"5% korting"
"label":"5% korting"
"win":false}
"win":false}
{"code":""
{"code":""
"label":"Helaas
"label":"Helaas
niks"
niks"
"win":false}
"win":false}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}]
"win":true}]