Fit worden? Verruil dat strandbedje voor een sport vakantie!

Sport vakantie

Je hebt thuis eindelijk een goede sportroutine gevonden. Je gaat een of twee keer per week naar de sportschool, roeit in het weekend en voetbalt met de kinderen uit de buurt. Je voelt je fit en bent klaar om gezond op vakantie te gaan. Maar dan kom je aan op je bestemming… Je wilt alle exotische lekkernijen proberen, je eet elke avond buiten de deur en bent je sportroutine kwijt. Een sport vakantie is de oplossing.

Wil je fit blijven? Zorg ervoor dat je blijft sporten, ook tijdens je reis. Of verruil dat strandbedje eens voor een sport vakantie. Wij vertellen je hoe je op vakantie kunt genieten en ook nog in beweging komt.

1. Neem je sportkleding mee

Fit blijven begint met een goede voorbereiding thuis. Wanneer je je tas gaat inpakken, is het verstandig om ook na te denken over het meenemen van sportkleding.

Neem je sportschoenen altijd mee, want die kun je voor bijna elke sport gebruiken. Als je tijdens je reis gaat sporten op je dagelijkse schoenen, kun je blessures oplopen. Daarom zijn goed zittende sportschoenen cruciaal. Je kunt ze gemakkelijk meenemen in een ademende schoenen tas. Daarnaast is het handig om een sportbroek en shirt in te pakken en eventueel een sport bh mee te nemen.

Schoenen tas

Ga je naar een tropische bestemming? Neem dan ook je zwemkleding mee. Die kun je niet alleen gebruiken voor watersporten, maar ook dragen tijdens een workout op het strand.

2. Lokale sporten ontdekken

Elke bestemming kent andere lokale sporten. Het is enorm motiverend om een nieuwe sport te ontdekken, passend bij de bestemming waar je naartoe gaat. Zo pik je ook direct de cultuur op. Of waarom pas je niet je bestemming aan op een sport die je altijd al hebt willen leren? Dan beleef je de ideale sport vakantie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan salsalessen in Colombia. Op Bali kun je aan Yoga doen. In Brazilië leer je de kunst van capoeira. In Canada kun je in de wilde natuur kajakken. In Australië leer je surfen. In Thailand kun je je energie kwijt tijdens een muay thai-training. In China word je kungfu-master.

Muay thai

Maar hoe vind je deze lokale sporten? Zoek op het internet of in Facebookgroepen naar lokale clubs. Of vraag de locals welke sporten het meest worden beoefend. Misschien vind je wel lessen waarbij je direct kunt aanhaken.

3. Workout in de buitenlucht

Wil je gratis sporten en heb je genoeg motivatie? Dan heb je helemaal geen sportschool nodig voor een effectieve workout! Je kunt je eigen workout organiseren in de buitenlucht. Het enige dat je hoeft te doen is je sportschoenen aan te trekken en een park, strand of grasveld op te zoeken.

Probeer creatief te worden met de mogelijkheden die je om je heen hebt. Aan de rand van het zwembad kun je oefeningen doen, net als in het water. Ben je in een bos, dan kun je boomstronken gebruiken. En zelfs een speeltuin is een ideale plek voor een effectieve training. Hier kun je allerlei toestellen vinden om push-ups, pull-ups en andere oefeningen op te doen.

En sommige steden hebben zelfs openluchtsportscholen met apparaten. Het is hartstikke leuk om samen met de lokale bevolking te sporten, en zo maak je ook gelijk nieuwe vrienden. Heb je even geen inspiratie voor een effectieve workout? Zoek naar Youtube-video’s die je begeleiden in het sporten. Geen trainer meer nodig!

4. Ga hardlopen

Kijk je uit naar een actieve vakantie, maar heb je geen zin om je aan te sluiten bij een sportclub? Hardlopen kan altijd en overal. Je hebt er niets voor nodig (op je sportschoenen en sportkleding na natuurlijk) en je kunt direct beginnen.

En met hardlopen kun je in korte tijd veel van een stad of natuurgebied zien. Als je op een van de eerste dagen op je bestemming gaat hardlopen, krijg je direct een goed overzicht van de plek. Je leert de straten kennen, je weet hoe de stad in elkaar zit of je weet welk deel van het strand het mooist is.

En het grote voordeel aan hardlopen is: het is gratis.

Hardlopen bergen

5. Lokale sportscholen

Wil je geen sport vakantie plannen, maar wel af en toe een sportschool induiken? Voor veel mensen is het heerlijk om even een uurtje te knallen in een sportschool. Je even flink uitleven, om de volgende dag tevreden met spierpijn op een strandbedje te kunnen liggen.

In elke stad of dorp is wel een sportschool aanwezig. Maar abonnementen zijn natuurlijk niet goedkoop en ook weinig zinvol tijdens een korte vakantie. Gelukkig bieden de meeste sportscholen dagpassen aan.

Ook bieden veel sportscholen een proefdag aan. De eerste dag mag je dan gratis bij de sportschool komen sporten, om te zien of het je goed bevalt. Zijn er meerdere sportscholen in de buurt, dan kun je ze allemaal proberen en hoef je nooit te betalen.

6. Vind sportmaatjes

Het kan ook helpen om een sportmaatje te vinden. Reis je samen met andere mensen die ook interesse hebben in een actieve vakantie? Spreek af om samen te gaan sporten, zodat je elkaar kunt motiveren.

Heb je geen reisgenoten om mee te sporten? Kijk dan eens op de website van MeetUp. Op deze website worden mensen samengebracht die interesse hebben in onder andere dezelfde sporten. Zo vind je uit wanneer lokale voetbaltrainingen plaatsvinden of vind je groepjes die net als jij voor een marathon trainen.

7. Houd jezelf gemotiveerd tijdens een sport vakantie

De laatste tip is om jezelf te blijven motiveren als je aan het reizen bent. De eerste dagen of weken is het nog goed te doen om je aan je sportschema te houden, maar vaak wordt het steeds moeilijker naarmate de tijd verstrijkt. Vele factoren spelen hierin een rol zoals hitte of kou, feestjes of reisgenoten die niet mee willen sporten.

Toch is het belangrijk om jezelf gemotiveerd te houden. Het is makkelijk om het sporten uit te stellen, maar door het te doen voel je je achteraf veel fitter. Zorg ervoor dat je jezelf instelt op een sport vakantie en dat je een routine vindt in het sporten.

Met deze tips wordt het makkelijker om fit te blijven op reis. Een actieve vakantie is niet alleen heel erg leuk, maar ook goed voor je gezondheid. Maar ben niet te streng voor jezelf. Als het sporten niet lukt tijdens de vakantie, dan kun je altijd nog je routine weer oppakken als je thuis bent.

Onze bestsellers

-30%
-30%
-20%
-30%
-30%
Aanbieding!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 442 reviews.