Backpacken door het culturele en veelzijdige India

Backpacken India TipsIndia is één van de grootste landen ter wereld, maar beschikt tegelijkertijd ook over een enorm aantal inwoners. Het land heeft een eigen unieke cultuur en geeft je een ideale mogelijkheid om op een vrij authentieke manier te backpacken. Hoewel het backpacken door India niet voor iedereen is weggelegd, is het zeker een land waar je meer dan genoeg unieke en bijzondere ervaringen kan gaan opdoen.

Zo is een reis door India het al meer dan waard als je alleen al naar het landschap kijkt. De omgeving en natuur in India is op veel plekken namelijk niet alleen wonderschoon, maar ook erg veelzijdig. Zo vind je er bergachtige landschappen, prachtige rivieren, maar ook een woestijn ontbreekt niet. In het zuiden van het land heb je zelfs de mogelijkheid om verschillende stranden te bezoeken.

We helpen je graag om jouw backpacktrip door India iets gemakkelijker en leuker te maken met behulp van de onderstaande tips!

Tip #1: Begin je reis in de hoofdstad Delhi

Delhi is de hoofdstad van het land en ook meteen de stad waar je het beste je reis kan beginnen. Zodra je aankomt zal je merken dat de stad enorm is en er overal mensen te vinden zijn. Dat is ook niet vreemd als je kijkt naar het inwonersaantal van Delhi: Maar liefst 14 miljoen mensen wonen in de hoofdstad van India. Het is gezien dit inwonersaantal bijna onmogelijk om te begrijpen dat het slechts de derde grootste stad van het land is.

We raden je aan om je reis in Delhi te beginnen, vooral vanwege de goede aansluitingen met Europese luchthavens. Toch is het absoluut geen stad waar je graag lang wilt verblijven, misschien wil je zelfs het liefste meteen naar andere delen van India trekken. Dit komt voornamelijk door de grote aantallen mensen en de enorme armoede die er heerst in de stad. Rijke delen met wolkenkrabbers worden afgewisseld met wijken waar heel veel mensen in grote armoede leven.

De meeste steden in India geven je een heftige en intense ervaring, maar Delhi is hier zeker koploper in. Het is daarom de beste optie om na de heenvlucht snel te vertrekken naar andere delen van India.

Tip #2: Vervolg je reis naar het prachtige Jaipur

Jaipur is één van de plekken waar je snel bent vanuit de hoofdstad Delhi. Jaipur is veel meer ingericht voor toeristen en je zult merken dat de sfeer niet te vergelijken is met die van de hoofdstad van het land. In Jaipur kan je heerlijk eten, fijn winkelen en genieten in één van de luxere resorts. Uiteraard zijn er voor de echte authentieke backpackers ook voldoende goedkopere accommodaties te vinden.

Voor bijzondere bezienswaardigheden zit je in Jaipur ook goed. Zo is de Hawa Mahal, het zogenaamde Windpaleis, een plek die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Jaipur. Het paleis beschikt over een groot aantal hoge ramen. Deze ramen waren vroeger bedoeld voor de vrouwen van Maharadja Pratap Singh, de vrouwen konden dan naar buiten kijken zonder dat ze gezien konden worden vanaf de buitenkant.

Tot slot zijn Jal Mahal (een paleis in het midden van een meer) en het City Palace ook zeker plekken die leuk zijn om een keer te bezoeken!

Tip #3: Houd rekening met een cultuurshock tijdens je bezoek aan India

Voordat we het verder gaan hebben over de mooiste plekken van het land, hebben we nog een andere belangrijke tip voor je. Verschillen in cultuur zal je tijdens het backpacken in Azië namelijk overal wel meemaken, veel reizigers hebben hier dan ook geen problemen mee. In India is het echter allemaal net iets heftiger en het is goed om je hier van te voren alvast op in te stellen.

Zo zijn de enorme aantallen mensen in de steden iets dat vaak veel indruk maakt. De steden zijn hierdoor onhygiënisch, druk, op sommige plekken zelfs onveilig en het verkeer heeft de complete dag te maken met een enorme chaos. Bovendien leeft een groot gedeelte van de mensen in India in grote armoede. De verschillen tussen de rijke delen en de armere delen zijn hierdoor aanzienlijk.

Dit alles kan een reden zijn om het land niet te bezoeken. Veel backpackers gaan nu eenmaal toch liever naar landen als Thailand of Indonesië, waar een stuk meer rust heerst. Toch is het zonde om India om de bovenstaande zaken links te laten liggen. Het land heeft nog altijd veel moois te bieden en de bijzondere cultuur geeft je echt een unieke ervaring. Stel je van te voren alvast op een positieve manier in op de eerder beschreven situaties en je reis naar India zal het zeker meer dan waard zijn.

Tip #4: Bezoek de relaxte stad Jodhpur

We hebben het al eerder gezegd: Veel steden in India zijn druk en geven vaak een erg heftige ervaring mee, maar Jodhpur valt hier absoluut niet onder. Deze gezellige stad bied je een relaxte sfeer en is daarmee een ideale locatie om even lekker bij te komen van alle drukte van het land. In de stad zelf kan je heerlijk eten, maar ook goed winkelen. Zeker op de Sadarbazaar kom je allerlei leuke winkeltjes tegen.

Het icoon van de stad Jodhpur is het Mehrangarh Fort. Dit gigantische fort is vanuit alle plekken van de stad te zien. Het fort is gelegen op een berg en steekt daarom letterlijk met kop en schouders overal bovenuit. Hoewel je zeker niet moet vergeten om foto’s te maken van een afstand, is het ook mogelijk om het fort van dichtbij te bezoeken. Je zult uiteraard wel de berg op moeten klimmen, en dit is voor sommigen een flinke uitdaging. Mocht je het toch leuk lijken om dit indrukwekkende fort een keer van dicht bij te bewonderen? Dan is het wel een echte aanrader om de berg te trotseren.

Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht op de stad en de rest van de omgeving. Vergeet daarom ook hier niet om foto’s te maken. Je zult ook zien hoe blauw de stad eigenlijk is. De gebouwen in Jodhpur zijn allemaal blauw geverfd en dit geeft vanaf het fort gezien een prachtig uitzicht!

Het fijne aan Jodhpur is bovendien dat de stad vrij dicht in de buurt van veel andere populaire plekken ligt. Hierdoor wordt het meteen een stuk eenvoudiger om deze leuke plek te bereiken met het openbaar vervoer of een taxi.

Tip #5: Zorg voor veel geduld en let op de veiligheid

Twee korte tips in één: Letten op de veiligheid en geduld hebben tijdens je reis door India zijn namelijk van groot belang. Allereerst is het dus belangrijk om je niet teveel te moeten haasten. India is een groot, maar ook druk land en dat zorgt ervoor dat veel mensen moeten reizen. Dit heeft als gevolg dat de meeste vormen van openbaar vervoer aan hun maximale capaciteit zitten. Een kaartje bemachtigen is al een hele klus en de wachtrijen zijn erg groot. De kosten zijn echter niet zo hoog, maar het is goed om een flinke dosis geduld mee te brengen tijdens je reis door India. Het is ook handig om rekening mee te houden tijdens het maken van plannen tijdens je reis.

Vervolgens is het ook goed om op je veiligheid te letten in India. Veel plekken van India zijn prima te bezoeken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid, maar er zijn helaas ook een aantal plekken die je beter kan vermijden. Vooral in de grote steden kan het in bepaalde wijken onveilig worden en dit zijn dan ook de plekken die je beter kan laten voor wat ze zijn. Het is goed om de website van de Rijksoverheid in de gaten te houden om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in India. Ook is het een aanrader om met meerdere personen te reizen door het land. Dit maakt het meteen ook een stuk gezelliger!

Het is aan te raden om gebruik te maken van veiligheidtasjes.

Checklist voor jouw reis naar India

Ontdek de beste accommodaties.
Of boek je verblijf via AirnBNB (en ontvang €30 korting).
Leer meer over je bestemming met een reisgids.
Ontdek je bestemming met een huurauto.
Je bestelt de handigste reisartikelen gemakkelijk online.
Je kan er helaas niet met de Euro betalen! Bestel lokaal geld eenvoudig online.
Vaccinaties nodig? Regel het online.

Tip #6: Dé backpacklocatie van India: Goa

India is misschien niet het meest authentieke backpackland, maar dat betekent niet dat er geen perfecte backpackplekken te vinden zijn. Goa is absoluut een plek die je als backpacker niet mag missen. Goa staat bekend om de heerlijke stranden, relaxte sfeer en vooral het feesten tot in de late uurtjes. Voor iedereen die van feesten houdt is dit echt de plek die je niet mag missen.

Goa heeft te maken met veel Portugese invloeden. Dit is overal op deze prachtige plek terug te zien. Zo vind je er een authentiek fort en kom je nog veel koloniale gebouwen tegen.

Goa ligt helaas wel vrij ver van alle andere populaire locaties in India af. Het is daarom ook een aanrader om het vliegtuig te pakken. Vanuit India kan je vanaf verschillende locaties vliegen naar Goa, maar het wordt ook steeds eenvoudiger om vanuit Europa te vliegen naar deze gezellige plek.

 

Tip #7: Bezoek de wonderschone omgeving van Kerala

In het zuidwesten van India ligt de provincie Kerala. Deze provincie lijkt in niets op de gemiddelde provincies van India. Waar de meeste provincies vaak erg druk zijn en je overal wordt omringt door mensen, is dit in Kerala heel anders. Vooral de prachtige natuur van deze provincie is iets wat je zeker niet mag missen.

De backwaters van Kerala zijn het hoogtepunt van de provincie. Deze 900 kilometer lange ‘wegen’ op het water geven niet alleen een prachtig uitzicht, maar zijn ook nog eens erg functioneel. Zo worden de backwaters door de inwoners gebruikt voor transport van goederen en voor de visserij. Het is mogelijk om een tour over deze bijzondere backwaters te maken door middel van een soort woonboot. Op deze boot verblijf je een aantal dagen en wordt je meegenomen over de backwaters. Uiteraard krijg je genoeg mogelijkheden om deze prachtige omgeving van Kerala te ontdekken. Deze boottocht is aan de prijzige kant, maar gezien de enorm lage prijzen in de rest van India, blijft er zeker nog genoeg over om je reis te vervolgen.

Tip #8: De drukte van Mumbai opzoeken

Mumbai is de grootste stad van India en dit wordt dan ook meteen duidelijk als je aankomt: Overal kom je mensen tegen en zal je merken dat de omvang van deze stad gigantisch is. Sommige reizigers vinden deze stad veel te druk en chaotisch, maar als je dit verder niet heel veel uitmaakt kom je een aantal bijzondere plekken tegen.

Zo is de zogenaamde ‘Gateway of India’ een absoluut hoogtepunt en het symbool van de stad Mumbai. Deze gigantische poort is maar liefst 26 meter hoog en heeft een unieke bouwstijl. Leuk om even te bekijken dus!

Verder krijg je in Mumbai ook te maken met Bollywood, de grootste filmindustrie ter wereld. Veel grote filmstudio’s zijn hier te vinden en je kijkt overal je ogen uit.

Tot slot zijn er een groot aantal wijken in Mumbai die je beter niet kan bezoeken, maar er zijn gelukkig ook een aantal wijken die wel de moeite waard zijn. Zo zijn Malabar Hill en Colaba allebei wijken die erg leuk zijn om te bezoeken. In Colaba kan je bijvoorbeeld heerlijk winkelen en in Malabar Hill kom je de bekende hangende tuinen tegen.

Voor iedereen die goed kan omgaan met de drukte en chaos van de stad, is Mumbai zeker een plek die de moeite waard is!

Tip #9: Kies de beste reistijd om door India heen te reizen

In de meeste Aziatische landen zijn er periodes waarin je beter niet kan reizen en uiteraard ook periodes waarin het ideaal is om door het land heen te trekken. Bij India is dit lastig te bepalen door de enorme oppervlakte van het land. Toch zijn er een aantal periodes waarin het reizen door India vrij aangenaam is.

Allereerst is het goed om te weten dat het enorm warm is in India. In de zomermaanden gaat de temperatuur regelmatig over de 40-45 graden heen. India in de zomermaanden bezoeken is daarom iets dat je beter niet kan doen.

In de maanden juni en juli krijgt India te maken met een regenseizoen. Wie denkt dat het dan ook meteen een stuk kouder wordt heeft het mis. De regen komt dan wel met bakken uit de lucht, maar het is op veel plekken nog steeds enorm heet. Reizen door India in de maanden juni en juli raden we daarom ook zeker niet aan.

Vanaf oktober houdt de regen echt op en begint de temperatuur iets te dalen. Het is alsnog erg warm, zeker in de zuidelijke gebieden van India, maar het is vanaf oktober een stuk aangenamer dan in de hete zomermaanden. Mocht je noordelijke gebieden én zuidelijke gebieden willen bezoeken tijdens één reis? Dan is de beste optie om te kiezen voor de maanden oktober en november. Geniet van je backpacktrip!

Verblijf


Ontdek de beste accommodaties
Vliegen


Vliegtickets v.a. €75? Vergelijk de goedkoopste vliegtickets
Reisartikelen


Bestel de handigste Sunflake reisartikelen

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1225 reviews.