TomTom via 53 versus via 62 west Europa

Onze trouwe Nederlandse TomTom blijft favoriet onder de navigatiesystemen. Met spraakbesturing en de mogelijkheid tot handsfree bellen zijn de TomTom via 53 en TomTom via 62 West Europa aan elkaar gewaagd.

De TomTom via 53 vs 62: de overeenkomsten

Spraakherkenning en handsfree bellen

Een bijzondere extra die de beide TomToms van deze vergelijking hebben is de spraakherkenning. Je kunt dus helemaal handsfree de TomTom besturen, wel zo handig in druk verkeer. Daarbij zijn beide TomToms ook met je Smartphone verbonden voor verkeersinformatie én voor het aannemen van gesprekken. Dus ook hier kunnen de handen veilig aan het stuur blijven.

Beide navigatiesystemen zijn volledig handsfree te gebruiken.

Prijs

Een andere opvallende overeenkomst is de prijs, die voor beide navigatiesystemen tussen de €130 en €150 zit. De TomTom via 53 is iets goedkoper, wat opvallend is omdat je merkt dat hij meer extra’s heeft dan de TomTom via 62 west Europa. Dat de beide navigatiesystemen ongeveer even duur uitkomen heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de TomTom via 62 de grootste van de 2 is.

De TomTom via 53 en de TomTom via 62 west Europa zijn ongeveer even duur.

De TomTom via 53 vs 62: de verschillen

Hoewel de TomTom via 53 en via 62 west Europa veel op elkaar lijken zijn er 4 duidelijke verschillen. Afhankelijk van je gebruik en voorkeuren kun je dus jouw keuze maken.

Heel Europa of alleen west Europa?

De naam van de TomTom via 62west Europa valt natuurlijk op. Een groot verschil tussen de TomTom via 53 en via 62 west Europa zijn dan ook de vooraf geïnstalleerde kaarten. Waar je bij de TomTom via 53 heel Europa (behalve de Canarische Eilanden) krijgt, zijn er op de TomTom via 62 West-Europa maar 23 West-Europese landen gedekt.

Ben je van plan om Oost-Europa te ontdekken? Kies dan de TomTom via 53.

Kaartupdates via wifi

Laten we nog even bij de kaarten blijven. Wegen worden namelijk regelmatig veranderd dus is het wel zo handig dat de kaarten in je TomTom worden ge-update. Bij de TomTom via 53 gebeurt dit eenvoudig via de wifi, de TomTom via 62 west Europa zul je daarvoor aan een draad moeten hangen.

Wil je makkelijk kaartupdates ontvangen? Kies dan de TomTom via 53.

Berichten op je scherm

Naast de spraakherkenning en het handsfree bellen, krijg je bij de TomTom via 53 ook je berichten van je Smartphone op het navigatiescherm binnen. Handig als je urgente berichten verwacht natuurlijk, maar als je makkelijk bent afgeleid is het de vraag of jij en je weggebruikers erg blij gaan zijn van dit extraatje.

Vindt je het belangrijk altijd notificaties te ontvangen van je smartphone? Kies dan voor de TomTom via 53.

De grootte

Het laatste verschil tussen de TomTom via 53 en 62 is de beeldscherm grootte. Met een diagonaal van 6 inch is de TomTom via 62 toch een kleine 2 cm breder en een 1,5 cm hoger dan de TomTom via 53.

Heb je graag een groot scherm? Kies dan de TomTom via 62.

De TomTom via 53 vs via 62 west Europa: conclusie

Met een vergelijkbare prijs en vergelijkbare specificaties kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken tussen de TomTom via 53 en 62. De twee opvallendste verschillen zijn de vooraf geïnstalleerde kaarten en natuurlijk de schermgrootte. Als grootte jou niet uitmaakt krijg je voor hetzelfde geld meer met de TomTom via 53, maar als een 6 inch scherm voor jou een dealbreaker is, kun je beter de TomTom via 62 west Europa kiezen.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1218 reviews.