Transavia Handbagage & Ruimbagage Regels

handbagage transaviaJe gaat lekker op reis maar je weet niet wat je allemaal mee mag nemen. In dit artikel krijg je tekst en uitleg. De regels kunnen namelijk nogal verschillen. Kijk dus even goed in het overzicht. In dit artikel gaan we de regels van Transavia bespreken.

Transavia handbagage

Transavia heeft een relatief simpel systeem voor bagage, en kent geen verschillende klassen: iedereen reist in Economy Class. Transavia biedt dan ook aan al haar reizigers gratis één stuk handbagage aan, mits de afmetingen maximaal 55 x 40 x 25 cm zijn en de bagage niet meer dan 10 kg weegt.

Let op: laptoptassen, handtassen en dergelijke tellen als een extra stuk handbagage, dus zorg ervoor dat alle handbagage bij elkaar ingepakt kan worden.

Transavia handbagage

Als dit niet lukt, kan je verwachten dat je extra kosten zult moeten betalen. De grootte van je handbagage kan daarnaast invloed hebben op of je het in zal moeten checken of bij je mag houden. Als de afmetingen van je handbagage maximaal 45 x 40 x 25 cm zijn, kan het stuk gegarandeerd met je mee de cabine in.

Grotere stukken kunnen mogelijk kosteloos in het ruim worden geplaatst bij een gebrek aan ruimte in de bagagevakken. De maximale afmetingen zijn inclusief handvatten en wieltjes. Naast je handbagage mag je ook altijd een wandelstok of een paraplu mee.

Transavia Ruimbagage

Heb je na het strak inpakken van jouw koffer alsnog te weinig ruimte, of ga je graag ruim voorbereid op reis? Dan kan je ook ruimbagage meenemen op je reis met Transavia.

Vlieg je met het Basic pakket? Dan krijg je alleen gratis handbagage en kun je ruimbagage bijboeken tegen een vergoeding.

Met het Plus tarief krijg je bovenop je handbagage ook 20 kg ruimbagage. Bij het Max pakket krijg je gratis handbagage, een extra accessoire (zoals een laptoptas of handtas) en 30 kg ruimbagage. Bij het Max pakket moet het totale gewicht van de handbagage alsnog minder dan 10 kg zijn.

 

Regels ruimbagage Transavia
Basic Plus Max
Ruimbagage (max. 20 kg) Ruimbagage (max. 30 kg) + Extra accessoire als handbagage (bijvoorbeeld laptoptas)

Kosten extra bagage

Als je extra bagage wil, kun je dit bij Transavia bijboeken.

Je kunt zelf kiezen hoeveel kilo’s je mee wilt, en dit op de website bijboeken. Tegen een iets hoger tarief kan je ook op het vliegveld nog ruimbagage bijboeken.

Hieronder staan de verschillende prijzen samengevat in een tabel.

De kilo’s mogen bij Transavia verdeeld worden over 5 stukken ruimbagage, maar mogen in totaal nooit meer zijn dan 50 kg per persoon, of 32 kg per bagagestuk. Zo lang je je hieraan houdt, mag het gewicht verdeeld worden tussen de reizigers onder dezelfde boeking, en mag je zelfs muziekinstrumenten of huishoudelijke apparaten meenemen als ruimbagage.

Kosten extra bagage Transavia*
Totale gewicht ruimbagage Tarief enkele reis (online) Tarief enkele reis (luchthaven)
15 kg €9-28 €45
20 kg €13-35 €60
25 kg €17-42 €75
30 kg €26-54 €90
40 kg €35-66 €120
50 kg €63-100 €150

Let op: andere tarieven gelden als je een pakketreis hebt geboekt bij een reisorganisatie. Precieze tarieven zijn in alle gevallen afhankelijk van de vliegreis en worden tijdens de boeking getoond.

Packing cubes – Al je bagage netjes in een handbagage koffer

Als je op reis gaat is het belangrijk dat je jouw spullen overzichtelijk inpakt. Voor de mensen die op bestemming niets terug kunnen vinden in hun koffer, zijn er nu ook zogenaamde packing cubes. Deze packing cubes kan je gebruiken als een soort verdelers binnen je koffer. Zo blijft de inhoud overzichtelijker, en kunnen dingen soms ook efficiënter in de koffer gepakt worden.

Deze handige tasjes kunnen het ook makkelijker maken om een koffer te delen met je broer, moeder of partner. In combinatie met de regel dat gewicht van koffers verdeeld mag worden tussen reizigers onder dezelfde boeking, kan hierop goed geld bespaard worden. Daarnaast is het door de packing cubes makkelijk om jouw spullen te sorteren op de weersomstandigheden. In een cube kun je dan alle zomerspullen bewaren terwijl je in de andere cube de regenspullen pakt. Handig als je snel iets wilt vinden. 

Andere voordelen zijn:

✔ Maximaliseert de ruimte in je koffer of backpack
✔ Zorgt voor minder kreukels en vouwen in je kleding
✔ In- en uitpakken was nog nooit zo makkelijk
✔ Ideaal voor als je alleen met handbagage wilt reizen

 

Sunflake packing cubes rood

De packing cubes zijn niet alleen handig voor het organiseren van je spullen. Zij zorgen er namelijk ook voor dat jouw spullen aanzienlijk makkelijker in jouw koffer passen. Door alle regels van Transavia kan het zijn dat je een kleinere koffer moet meenemen dan eigenlijk de bedoeling was. Door gebruik te maken van packing cubes passen al jouw spullen gewoon in de koffer.

Lees hier meer over packing cubes en ontdek het geheim tot een goed georganiseerde koffer.

Extra informatie toegestane bagage bij Transavia

Zorg ervoor dat je zonder problemen door de douane kunt lopen op de luchthaven door op de hoogte te zijn van de veiligheidsregels van Transavia. Een regel die op alle vluchten geldt is dat vloeistoffen alleen mee mogen in de handbagage als de inhoud een maximum van 100 ml heeft. Deze vloeistoffen moeten in een transparante, plastic zak zitten met een maximale inhoud van 1 liter. 

Deze zakken met vloeistoffen kunnen gaan lekken, of er kan per ongeluk toch een vloeistof in zitten met een inhoud van meer dan 100 ml. Om dit soort dingen te voorkomen, zou je gebruik kunnen maken van reisflesjes. Reisflesjes zijn erop gemaakt om probleemloos door de douane heen te komen, doordat ze een inhoud van maximaal 100 ml hebben en lekvrij zijn. Op deze manier kan je al je vloeistoffen gemakkelijk meenemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de precieze inhouden.

Deze handige flesjes zijn ook te bestellen via Bol.com

Vloeistoffen Handbagage

Probeer de plastic zak met vloeistoffen binnen handbereik te hebben als je in de rij voor de douane staat. Uiteraard mogen vloeistoffen wel mee het vliegtuig in als ze gekocht zijn op het vliegveld, nadat je door de douane bent geweest. Zorg er wel voor dat je de regels voor taxfree artikelen niet breekt, door op te zoeken wat er toegestaan is op jouw vertrek- en aankomsthaven.

Vergeet niet de scherpe voorwerpen uit je handbagage te halen, zoals zakmessen of nagelschaartjes. Deze kunnen bij de douane ingenomen worden. 

Let er ten slotte op dat er maximaal twee lithium batterijen mee mogen worden genomen, met een maximum van ieder 160Wh. Dit geldt bijvoorbeeld voor je powerbanks. Deze batterijen mogen alleen in de handbagage meegenomen worden. De enige uitzondering hierop is Tel Aviv: op vluchten hier naartoe mogen alleen lithium batterijen meegenomen worden in rolstoelen.

Beste koffer voor Transavia

Voordat je een koffer gaat kopen moet je natuurlijk even kijken naar de afmetingen die zijn toegestaan. Het is daarbij wel fijn dat je precies op de maximale afmetingen zit.

Om voor jou de zoektocht te vergemakkelijken, hebben wij alvast de 3 beste opties op een rijtje gezet.

Deze koffers passen precies binnen de regels van Transavia en hier zul je dus geen problemen mee krijgen. In elke prijsklasse hebben wij de beste optie uitgekozen.

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

De regels van de vliegtuigmaatschappijen kunnen nog weleens veranderen.

De wetten rondom het milieu worden namelijk regelmatig aangepast en vliegtuigmaatschappijen gaan regelmatig op zoek naar nieuwe kostenbesparingen.

Het is daarom belangrijk om voor vertrek even te checken wat de nieuwste regels zijn. Voor Transavia kan dat hier op hun website.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 543 reviews.
[{"code":""
[{"code":""
"label":"Helaas
"label":"Helaas
niks"
niks"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"FREESHIPPING"
{"code":"FREESHIPPING"
"label":"5% korting"
"label":"5% korting"
"win":false}
"win":false}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":""
{"code":""
"label":"Geen geluk vandaag"
"label":"Geen geluk vandaag"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":""
{"code":""
"label":"Draai opnieuw"
"label":"Draai opnieuw"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"FREESHIPPING"
{"code":"FREESHIPPING"
"label":"5% korting"
"label":"5% korting"
"win":false}
"win":false}
{"code":""
{"code":""
"label":"Helaas
"label":"Helaas
niks"
niks"
"win":false}
"win":false}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}]
"win":true}]