TUI Handbagage & Ruimbagage Regels – Voorkom Een Boete

Voordat je op gaat vliegen met TUI is het belangrijk om te weten wat je allemaal mee kunt nemen. Elke vliegtuigmaatschappij heeft namelijk weer andere regels.

In dit artikel zetten we de TUI handbagage en ruimbagage regels op een rijtje, op die manier voorkom je een boete.

TUI Handbagage

Wanneer je een vlucht geboekt hebt bij TUI, mag je altijd één stuk handbagage gratis mee.

Deze handbagage mag echter niet de afmetingen 55 x 40 x 20 cm overschrijden, en moet ook onder de 10 kg blijven.

In het geval dat je bijvoorbeeld ook een handtasje of laptop bij je hebt, moet je ervoor zorgen dat deze bij de rest van je handbagage ingepakt kan worden. Als het druk is kan het gebeuren dat je handbagage niet meer in de bagagebakken boven je hoofd past.

In dit geval zal je handbagage gratis in het ruim vervoerd worden.

Als je handbagage de maximale afmetingen overschrijdt, wordt de bagage automatisch in het ruim geplaatst tegen een betaling.

De handbagage regels zijn hetzelfde voor Economy, Comfort en Deluxe reizigers op alle vluchten.

TUI handbagage

 

Regels handbagage TUI
Economy / Comfort Deluxe
Gewicht Gewicht
Maximaal 10 kg Maximaal 10 kg
Afmetingen Afmetingen
55 x 40 x 20 cm 55 x 40 x 20 cm

TUI Ruimbagage

Als je al je spullen strak opgevouwen hebt in jouw koffer, maar je alsnog ruimte tekort komt, kun je overwegen om ruimbagage bij te boeken.

TUI biedt veel mogelijkheden aan voor het bijboeken van ruimbagage.

De prijzen hangen af van het aantal kilo’s wat je mee wil nemen en waar jouw vlucht naar toe gaat.

Alle opties staan hieronder samengevat in een tabel.

Als je ervoor gekozen hebt om Deluxe met TUI te reizen, krijg je standaard 40 kg ruimbagage, en kun je voor €30 zelfs 50 kg meenemen.

In alle gevallen mag één stuk ruimbagage niet meer dan 32 kilo wegen en zouden de afmetingen in totaal niet boven de 158 cm mogen uitkomen (lengte + breedte + hoogte).

Bij TUI is het echter wel toegestaan om meerdere stukken bagage mee te nemen, en mag je de kilo’s zelfs verdelen over verschillende passagiers binnen dezelfde boeking.

Bagage bijboeken kan tot 24 uur voor je vlucht via de TUI website, je reisagent, of tijdens het boeken van je reis.

Regels ruimbagage TUI*
Economy / Comfort Deluxe
Europese- en middellandse Zee bestemmingen
20 kg ruimbagage €18 (vertrek t/m 31 maart 2020)

€20 (vertrek vanaf 1 april 2020)

25 kg ruimbagage €25
30 kg ruimbagage €30
40 kg ruimbagage €40
50 kg ruimbagage €50
Verre bestemmingen
20 kg ruimbagage €23 (vertrek t/m 31 maart 2020)

€25 (vertrek vaf 1 april 2020)

25 kg ruimbagage €30
30 kg ruimbagage €40
40 kg ruimbagage €50 Inclusief
50 kg ruimbagage €65 €30

*Let op: de kosten zijn per enkele reis en per persoon.

Kosten extra bagage

Het kan voorkomen dat je meer bagage hebt dan je had verwacht. In dit geval worden voor de extra kilo’s ruimbagage hetzelfde tarief gerekend als in de bovenstaande tabel, plus €10 om voor de extra tijd bij de incheckbalie te compenseren.

Packing cubes

Heb je moeite met het inpakken van je koffer? Er zijn talloze tips die het inpakken van een handbagage koffer makkelijker en overzichtelijker maken.

Packing cubes dienen als verdelers binnen je koffer die het proces simpeler kunnen maken. Gooi al je zomerspullen in de ene packing cube, en verzamel alle outfits voor regenachtige dagen in de andere. Op bestemming kan je zo gemakkelijk je spullen terugvinden, en zonder gedoe oor het leven gaan.

Een ander groot voordeel aan de packing cubes is dat ze erg gaan helpen bij het laten passen van je spullen in je koffer. Doordat je elke cube individueel kan inpakken zal je makkelijker strak jouw tas kunnen pakken. Zo hou je meer ruimte over voor extra spullen. Alle kleren zijn dan al ingepakt. Alleen de toiletspullen nog in een speciaal tasje en je bent klaar om te gaan.

Bekijk hier ons aanbod packing cubes.

Extra informatie toegestane bagage bij TUI

Als je ervoor kiest om alleen met handbagage te vliegen, zou het voor kunnen komen dat je vloeistoffen mee wilt in je handbagage. Of wellicht heb je wel een koffer ingecheckt, maar neem je graag je lenzenvloeistof mee het vliegtuig in.

Het is belangrijk om hierbij op de inhoud van de vloeistoffen te letten.

In je handbagage mag je enkel vloeistoffen mee van maximaal 100 ml. Daarnaast moeten deze vloeistoffen verpakt zijn in een doorzichtige, plastic zak van maximaal 1 liter.

Helaas is het ook niet toegestaan om een grotere vloeistofverpakking mee te nemen als er nog maar een klein beetje inzit. 

Vloeistoffen Handbagage

Als je niet helemaal zeker weet of je een bepaalde vloeistofverpakking wel of niet mee mag nemen in je handbagage, kun je gebruik maken van reisflesjes. Reisflesjes hebben standaard een inhoud van minder dan 100 ml, waardoor je nooit te veel meeneemt.

 

Reisflesjes komen vaak voor in veel verschillende vormen en maten, zodat er een gepaste optie is voor elke soort vloeistof die je mee wilt nemen. Daarnaast zijn ze lekvrij, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je flesje begint te lekken in je handbagage. Giet de vloeistoffen simpelweg in de de reisflesjes en loop voorbereid door de douane heen.

Reisflesjes

Als je extra voorbereid voor de douane wilt zijn, is het handig om ook te checken of je geen scherpe voorwerpen in je handbagage hebt zitten. Ook dingen zoals scheermesjes, nagelvijlen en nagelschaartjes zouden eventueel ingenomen kunnen worden. Deze reisflesjes zijn ook via Bol.com te bestellen.

Beste koffer voor TUI

Koffers komen voor in veel verschillende soorten en maten. Bij TUI zijn er zoals we hebben gelezen veel verschillende voorschriften. Om het voor jou makkelijk te maken hebben we alvast gekeken naar de meest geschikte koffers voor een vlucht met TUI. Wij hebben daarvoor binnen elke prijsklasse een geschikte optie gekozen. Deze opties gebruiken de maximale grote die toegestaan is voor vluchten met TUI. Zo kun jij optimaal gebruik maken van de ruimte. 

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

Een uitgebreider overzicht van de dingen die je niet mag meenemen in je hand- of ruimbagage op een vlucht van TUI, kun je vinden op hun website. Hier kun je ook vinden op welke vluchten extra controles plaats kunnen vinden.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 538 reviews.