Vacuüm opbergzakken – Bespaar ruimte in je koffer

Efficiënt je huis inrichten. Meer bagageruimte in de auto. Goed, compact en snel skikleding opbergen. Dit zijn drie handige en nuttige dingen die vacuüm opbergzakken beloven. In dit artikel wordt er ingegaan op de volgende aspecten:

 • Wat zijn vacuüm zakken
 • De voordelen en nadelen van vacuüm opbergzakken
 • Vacuüm opbergzakken kopen – opletpunten
 • Vacuüm opbergzakken goed gebruiken
 • Top 3 opbergzakken
foto product voordelen
1. Calorsa Vacuümzakken
 • Verschillende maten zakken
 • 12 stuks
 • Zakken zijn herbruikbaar
 • Bespaar tot 80% ruimte
Bekijk prijs
2. Flextail Gear Vacuümzakken
 • Geschikt voor luchtbedpomp en stofzuiger
 • Set van 4 stuks
 • Bespaar tot 80% ruimte
Bekijk prijs
fordig vacuumzakken 3. ForDig Vacuümzakken
 • Set van 6 stuks
 • Inclusief handpomp
 • Verschillende maten zakken
Bekijk prijs

Beste vacuümzakken – Onze top 3

Vacuümzakken zijn één van de beste producten om ruimte te besparen. Ze zorgen ervoor dat je items als kleding en handdoeken efficiënter op kunt bergen.

Wil jij ook meer ruimte creëren in je huis en je spullen netjes opbergen? Wij zetten de beste 3 vacuümzakken op een rijtje om je alvast op weg te helpen!

Calorsa vacuümzakken

De Calorsa vacuümzakken worden geleverd in een set van 12 stuks. In de set vind je verschillende maten zodat je de zakken kunt gebruiken voor grotere of hele kleine items. De maten beginnen bij 60x40cm voor de kleinste zak, en 120x90cm voor de grootste variant.

Het stevige plastic zorgt ervoor dat er geen kleine scheurtjes ontstaan in het materiaal. Daarnaast zijn de zakken vochtbestendig.

De bijgeleverd vacuümpomp zorgt ervoor dat je de zakken ook kunt gebruiken zonder stofzuiger. Dit is extra handig voor op reis of onderweg.

Gebruikers geven aan dat de bijgeleverde vacuümpomp minder geschikt is voor de grote zakken, omdat dit erg lang duurt. Je kunt dan beter een stofzuiger gebruiken.

Daarnaast geven gebruikers aan dat ze na het gebruik van de zakken geen last meer hebben van muffe geurtjes.

Enkele gebruikers geven aan dat de zakken na enige tijd lucht doorlaten en niet meer volledig vacuüm zijn.

 

Voordelen

✅ Wordt geleverd met een vacuümpomp

✅ Herbruikbaar

✅ Verschillende maten

 

Nadelen

❌ Bijgeleverde vacuümpomp minder geschikt voor grote zakken

❌ Laten na enige tijd lucht door

Bekijk de prijs

 

Flextail Gear Vacuümzakken 

De zakken van Flextail worden geleverd in een set van 4 zakken en hebben een afmeting van 70x50cm of 80x60cm.

Je kunt ze vacuüm zuigen met een stofzuiger of een luchtbed pomp. Zo bespaar je gemakkelijk 50% aan ruimte in je kast of koffer. 

Deze vacuümzakken hebben een hogere prijs vergeleken met andere merken.

Volgens gebruikers zijn de zakken makkelijk in gebruik. Dankzij het stevige plastic blijven de zakken goed vacuüm en kun je ze meerdere malen hergebruiken. 

Met het dubbele sluitingsmechanisme kun je de zakken eenvoudig goed dicht maken.

Gebruikers geven aan dat de clip waarmee de zakken gesloten worden snel loslaten. Hierdoor worden de zakken onbruikbaar.

Daarnaast zijn alle zakken van een set hetzelfde formaat. Heb je meerdere formaten nodig? Dan moet je meerdere sets aanschaffen.

Voordelen

✅ Stevig materiaal

✅ Makkelijk in gebruik

Nadelen

❌ Geen pomp meegeleverd

❌ Sluitingsmechanisme gaat snel kapot

❌ Hogere prijs

Bekijk de prijs

 

ForDig – Vacuumzakken

fordig vacuumzakken

De vacuümzakken van ForDig worden geleverd in een set van 6 zakken. Deze bestaat uit 2 kleine (40x50cm), 2 medium (40x60cm) en 2 grote (50x70cm) zakken. De set wordt geleverd met een handpomp. Zo kun je de zakken ook gebruiken zonder stofzuiger in de buurt.

Naast ruimte besparen, zorgen de zakken van ForDig er ook voor dat er geen ongewenste beestjes of insecten bij je kleding kunnen. Zo houd je motten en zilvervisjes buiten de deur.

Gebruikers geven aan dat de zakken vooral handig zijn om te voorkomen dat er vocht bij het textiel kan komen. Zo blijft de inhoud droog en krijg je geen last van een muffe geur.

Daarnaast zijn ze blij met de bijgeleverd pomp. Deze is handig in gebruik en werkt snel. 

Als minpunt geven gebruikers aan dat er scheurtjes kunnen ontstaan als de zak te vol wordt gestopt. Wanneer er scheurtjes in een zak zijn ontstaan is deze helaas niet meer bruikbaar. 

Hoewel er verschillende formaten zijn, zit er niet heel veel verschil tussen de groottes. De grote zakken zijn niet groot genoeg om te gebruiken voor dekbedden of tuinkussens.

Voordelen

✅ Dubbele sluiting

✅ Geleverd met handpomp

Nadelen

❌ Er ontstaan snel scheurtjes

❌ Weinig verschil tussen de formaten

Bekijk de prijs

 

Wat zijn vacuüm opbergzakken?

Vacuüm zakken zijn opbergzakken voor eten, kleding en beddengoed. De opbergzak is zodanig ontworpen dat deze aangesloten kan worden aan een stofzuigerslang. Nadat de zak is gevuld met eten, kleding of beddengoed, kan het lucht middels een stofzuigslang eruit gezogen worden.

Een andere mogelijkheid zijn de opbergzakken met een roll-up systeem. Deze opbergzakken maak je luchtvrij door het lucht eruit te persen. Zowel met het stofzuigsysteem als met het roll-up systeem wordt de opbergzak helemaal samengeperst, zodat er een klein bundeltje overblijft. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.

Goede vacuümzakken kunnen ervoor zorgen dat je de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Zo kun je net wat meer kleren in je koffer kwijt, en bewaar je tuinkussens eenvoudigweg op zolder!

Ook wanneer je gaat backpacken bieden de vacuümzakken een perfecte oplossing. Zo hoef je je nooit meer druk te maken om een backpack die niet dicht gaat!

De voordelen en nadelen van vacuüm opbergzakken

Vacuüm opbergzakken zijn zeer geliefd onder vakantiegangers, reizigers en mensen die graag optimaal gebruik maken van hun opbergruimte.

Waarom zijn vacuüm opbergzakken zo handig? En welke addertjes schuilen er onder het gras?

De voordelen van vacuüm opbergzakken

Berg je eten, beddengoed, skikleding, zomerkleding of winterkleding op.

De praktische vacuümzakken kunnen gevuld worden waarmee jij maar wilt.

Vacuümzakken zijn niet alleen ontzettend handig om textiel en beddengoed te bewaren.

De opbergzakken worden ook gebruikt voor tuinkussens. In de winter of de herfst komt de kou en verdwijnen de tuinkussens in de schuur.

Als de zomer eraan komt en het zonnetje weer doorbreekt, worden de tuinkussens uit de opbergplaats getoverd. Het is dan niet aangenaam om op vochtige tuinkussens te zitten die muf ruiken.

In een vacuümzak blijven de tuinkussens fris en droog.

Vacuum opbergzakken

Met opbergzakken bespaar je ruimte. Dit is ontzettend praktisch voor wanneer je op vakantie gaat. Doordat de vacuüm opbergzakken zeer compact zijn, is er meer ruimte voor andere bagage.

Zo kan je dus meer meenemen op vakantie.

Vacuüm opbergzakken zijn niet alleen bedoeld voor reizen naar je vakantiehuis of camping. De opbergzakken zijn ook voor thuis ontzettend handig. Als je weinig opbergruimte in huis hebt, vormen deze zakken de uitkomst. Ook kan je de kledingkast veel efficiënter indelen.

Ze zijn niet alleen handig om de spullen op te bergen. Deze opbergzakken vormen ook de uitkomst voor mensen met een stofallergie. De vacuümzakken beschermen jouw kledingstukken en beddengoed tegen stof en pluis.

De nadelen van vacuum zakken

Ga je op vakantie naar Frankrijk of een ander warm oord?

Vacuümzakken zijn niet zo goed bestand tegen hitte. De zakken van plastic kunnen gaan opzetten en daarmee kapot knappen.

Textiel en beddengoed in een vacuüm opbergzak blijft luchtvrij, maar helaas niet altijd kreukelvrij. Kleding en beddengoed komt soms met kreukels en vouwen uit de verpakking.

Sommige opbergzakken zijn moeilijk luchtdicht te sluiten. Hierdoor wordt er niet goed vacuüm gezogen. Dit gaat ten koste van de ruimte besparing.

Tevens blijven niet eeuwig houdbaar. Ze zijn misschien wel stevig gemaakt, maar de kans op een lek blijft altijd aanwezig. Indien een lek in de opbergzak komt, is deze ook meteen niet meer bruikbaar. Dit komt omdat er dan geen vacuüm meer gezogen kan worden.

Ook op reis heb je niet altijd de mogelijkheid om een stofzuiger te gebruiken. Neem je dus te veel mee omdat het toevallig thuis wel allemaal past. Kan het voorkomen dat je op reis in eens een hoop kleding te veel over hebt wat niet meer in je koffer of backpack past.

Daarnaast nemen mensen snel te veel spullen mee op reis. Niet is het alleen zonde om allemaal spullen mee te sjouwen die je niet gaat dragen. Je hebt ook nog eens de kans dat je veel bij moet betalen op het vliegveld.

Vacuüm opbergzakken kopen – Waar op letten?

Vacuum zakken

Er zijn heel veel verschillende soorten vacuüm opbergzakken. Hier volgen een aantal dingen waar jij op moet letten bij het kiezen van een vacuüm opbergzak.

Grootte

Vacuüm opbergzakken komen in heel veel verschillende soorten groottes. Iedere grootte heeft weer een ander gebruiksdoel. De kleine vacuümzakken zijn ideaal voor reizigers, omdat ze compact verpakken en je bagageruimte maximaliseren. De grotere vacuüm opbergzakken worden veelal gebruikt voor tijdelijk of seizoensgebonden opslag. Je kan een mix van verschillende soorten groottes van de vacuümzakken kopen, zodat je sneller vindt wat je zoekt. De extra grote opbergzakken zijn bedoeld voor grootschalige opslag. Je kan hierin de inhoud van je halve kledingkast bewaren of heel veel beddengoed.

Speciale opbergzakken

Speciale vacuümzakken zijn ontworpen met een specifiek doel voor ogen. Er zijn vacuümzakken met ingebouwde kledinghangers. Hiermee kan jij compact kleding ophangen, terwijl het kreukelvrij blijft. Ook zijn er onder-bed vacuümzakken. Deze vacuümzakken worden meegeleverd met een doos. Zo kunnen de spullen veilig bewaard worden onder bed.

Duurzaamheid

Veel vacuüm tassen scheuren gemakkelijk. Wat je dan kan doen is de zak in dozen bewaren of zakken kopen van dik plastic en een strakke rits.

Met ventiel of zonder ventiel

Vacuümzakken kan je met en zonder ventiel kopen. Vacuümzakken met ventiel maak je met gemak luchtvrij met de stofzuigerslang. Hiervoor moet je het mondstuk op het ventiel plaatsen en vervolgens de stofzuiger aanzetten. Vacuümzakken zonder ventiel zijn zeer compact en besparen meer ruimte. De zakken maak je luchtvrij door alle lucht uit de zak te persen. Vervolgens sluit je de vacuümzak.

Vacuüm opbergzakken goed gebruiken

 • Doe voorzichtig met de plastic zipper. Als je te hard trekt, trek je de ‘rits’ kapot.
 • Vul de zak niet verder dan de aangegeven lijn.
 • Volg de handleiding nauwkeurig bij het luchtvrij maken van de opbergzak.
foto product voordelen
1. Calorsa Vacuümzakken
 • Verschillende maten zakken
 • 12 stuks
 • Zakken zijn herbruikbaar
 • Bespaar tot 80% ruimte
Bekijk prijs
2. Flextail Gear Vacuümzakken
 • Geschikt voor luchtbedpomp en stofzuiger
 • Set van 4 stuks
 • Bespaar tot 80% ruimte
Bekijk prijs
fordig vacuumzakken 3. ForDig Vacuümzakken
 • Set van 6 stuks
 • Inclusief handpomp
 • Verschillende maten zakken
Bekijk prijs

Packing cubes voor op reis

Voor op reis raden wij echter packing cubes aan boven het gebruik van vacuüm opbergtassen. Zeker wanneer je gaat backpacken.

We willen als we gaan backpacken niet te veel meenemen, we moeten het immers overal mee naar toe sjouwen. De vacuüm zakken zijn helaas geen wondermiddel die je kleding in eens lichter maakt, je neemt eerder te veel mee waardoor je backpack snel een stuk zwaarder wordt.

Daarnaast wil je snel bij je kleding kunnen. Dit gaat een stuk lastiger met vacuüm zakken. Ook dien je na ieder gebruik hem weer vacuüm te maken. Niet iets wat je continue wilt doen op reis.

Kreukvrij packing cubes

Ga je naar een plek waar het koud is dan is het wel aan te raden om bijvoorbeeld je winterjas of andere dikke kleding apart te verpakken in een vacuüm zak. Zeker wanneer je hem een tijdje niet nodig hebt.

Maar de packing cubes zijn ideaal om jouw koffer of backpack zo efficiënt mogelijk in te richten. De packing cubes zijn overzichtelijke opbergzakken, waarmee jij met gemak het juiste kledingstuk vindt.

Bekijk hier de beste packing cubes. (gebruikt door tienduizenden andere reizigers).

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1225 reviews.