Vacuüm opbergzakken – Bespaar ruimte in je koffer

Efficiënt je huis inrichten. Meer bagageruimte in de auto. Goed, compact en snel skikleding opbergen. Dit zijn drie handige en nuttige dingen die vacuüm opbergzakken beloven. In dit artikel wordt er ingegaan op de volgende aspecten:

  • Wat zijn vacuüm zakken
  • De voordelen en nadelen van vacuüm opbergzakken
  • Vacuüm opbergzakken kopen – opletpunten
  • Vacuüm opbergzakken goed gebruiken
  • Top 3 opbergzakken

Wat zijn vacuüm opbergzakken

Vacuüm zakken zijn opbergzakken voor eten, kleding en beddengoed. De opbergzak is zodanig ontworpen dat deze aangesloten kan worden aan een stofzuigerslang. Nadat de zak is gevuld met eten, kleding of beddengoed, kan het lucht middels een stofzuigslang eruit gezogen worden.

Een andere mogelijkheid zijn de opbergzakken met een roll-up systeem. Deze opbergzakken maak je luchtvrij door het lucht eruit te persen. Zowel met het stofzuigsysteem als met het roll-up systeem wordt de opbergzak helemaal samengeperst, zodat er een klein bundeltje overblijft. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.

De voordelen en nadelen van vacuüm opbergzakken

Vacuüm opbergzakken zijn zeer geliefd onder vakantiegangers, reizigers en mensen die graag optimaal gebruik maken van hun opbergruimte. Waarom zijn vacuüm opbergzakken zo handig? En welke addertjes schuilen er onder het gras?

De voordelen

Berg je eten, beddengoed, skikleding, zomerkleding of winterkleding op. De praktische vacuümzakken kunnen gevuld worden waarmee jij maar wilt.

Vacuümzakken zijn niet alleen ontzettend handig om textiel en beddengoed te bewaren. De opbergzakken worden ook gebruikt voor tuinkussens. In de winter of de herfst komt de kou en verdwijnen de tuinkussens in de schuur. Als de zomer eraan komt en het zonnetje weer doorbreekt, worden de tuinkussens uit de opbergplaats getoverd. Het is dan niet aangenaam om op vochtige tuinkussens te zitten die muf ruiken. In een vacuümzak blijven de tuinkussens fris en droog.

Vacuum opbergzakken

Met opbergzakken bespaar je ruimte. Dit is ontzettend praktisch voor wanneer je op vakantie gaat. Doordat de vacuüm opbergzakken zeer compact zijn, is er meer ruimte voor andere bagage. Zo kan je dus meer meenemen op vakantie.

Vacuüm opbergzakken zijn niet alleen bedoeld voor reizen naar je vakantiehuis of camping. De opbergzakken zijn ook voor thuis ontzettend handig. Als je weinig opbergruimte in huis hebt, vormen deze zakken de uitkomst. Ook kan je de kledingkast veel efficiënter indelen.

Ze zijn niet alleen handig om de spullen op te bergen. Deze opbergzakken vormen ook de uitkomst voor mensen met een stofallergie. De vacuümzakken beschermen jouw kledingstukken en beddengoed tegen stof en pluis.

De nadelen

Ga je op vakantie naar Frankrijk of een ander warm oord? Vacuümzakken zijn niet zo goed bestand tegen hitte. De zakken van plastic kunnen gaan opzetten en daarmee kapot knappen.

Textiel en beddengoed in een vacuüm opbergzak blijft luchtvrij, maar helaas niet altijd kreukelvrij. Kleding en beddengoed komt soms met kreukels en vouwen uit de verpakking.

Sommige opbergzakken zijn moeilijk luchtdicht te sluiten. Hierdoor wordt er niet goed vacuüm gezogen. Dit gaat ten koste van de ruimte besparing.

Tevens blijven niet eeuwig houdbaar. Ze zijn misschien wel stevig gemaakt, maar de kans op een lek blijft altijd aanwezig. Indien een lek in de opbergzak komt, is deze ook meteen niet meer bruikbaar. Dit komt omdat er dan geen vacuüm meer gezogen kan worden.

Ook op reis heb je niet altijd de mogelijkheid om een stofzuiger te gebruiken. Neem je dus te veel mee omdat het toevallig thuis wel allemaal past. Kan het voorkomen dat je op reis in eens een hoop kleding te veel over hebt wat niet meer in je koffer of backpack past.

Daarnaast nemen mensen snel te veel spullen mee op reis. Niet is het alleen zonde om allemaal spullen mee te sjouwen die je niet gaat dragen. Je hebt ook nog eens de kans dat je veel bij moet betalen op het vliegveld.

Vacuüm opbergzakken kopen – Waar op letten?

Vacuum zakken

Er zijn heel veel verschillende soorten vacuüm opbergzakken. Hier volgen een aantal dingen waar jij op moet letten bij het kiezen van een vacuüm opbergzak.

Grootte

Vacuüm opbergzakken komen in heel veel verschillende soorten groottes. Iedere grootte heeft weer een ander gebruiksdoel. De kleine vacuümzakken zijn ideaal voor reizigers, omdat ze compact verpakken en je bagageruimte maximaliseren. De grotere vacuüm opbergzakken worden veelal gebruikt voor tijdelijk of seizoensgebonden opslag. Je kan een mix van verschillende soorten groottes van de vacuümzakken kopen, zodat je sneller vindt wat je zoekt. De extra grote opbergzakken zijn bedoeld voor grootschalige opslag. Je kan hierin de inhoud van je halve kledingkast bewaren of heel veel beddengoed.

Speciale opbergzakken

Speciale vacuümzakken zijn ontworpen met een specifiek doel voor ogen. Er zijn vacuümzakken met ingebouwde kledinghangers. Hiermee kan jij compact kleding ophangen, terwijl het kreukelvrij blijft. Ook zijn er onder-bed vacuümzakken. Deze vacuümzakken worden meegeleverd met een doos. Zo kunnen de spullen veilig bewaard worden onder bed.

Duurzaamheid

Veel vacuüm tassen scheuren gemakkelijk. Wat je dan kan doen is de zak in dozen bewaren of zakken kopen van dik plastic en een strakke rits.

Met ventiel of zonder ventiel

Vacuümzakken kan je met en zonder ventiel kopen. Vacuümzakken met ventiel maak je met gemak luchtvrij met de stofzuigerslang. Hiervoor moet je het mondstuk op het ventiel plaatsen en vervolgens de stofzuiger aanzetten. Vacuümzakken zonder ventiel zijn zeer compact en besparen meer ruimte. De zakken maak je luchtvrij door alle lucht uit de zak te persen. Vervolgens sluit je de vacuümzak.

Vacuüm opbergzakken goed gebruiken

  • Doe voorzichtig met de plastic zipper. Als je te hard trekt, trek je de ‘rits’ kapot.
  • Vul de zak niet verder dan de aangegeven lijn.
  • Volg de handleiding nauwkeurig bij het luchtvrij maken van de opbergzak.

Goede vacuümzakken

Hier volgen de top 3 luchtvrije opbergzakken.

Travelsky – Vacuumzakken

Vacuum zakken

Het grote voordeel van de vacuum zakken van Travelsky is dat je er geen stofzuiger voor nodig hebt. Vul ze eenvoudig bijvoorbeeld met kleding, rol de zak simpelweg op zodat alle lucht eruit gaat en seal hem dicht! Ook goed te gebruiken tijdens het reizen waar je niet altijd een stofzuiger bij de hand hebt.

ForDig – Vacuumzakken

fordig vacuumzakken

Gezien we een reissite zijn hebben we nog een handige optie gevonden die je mee kan nemen op reis. Waar je dus ook geen stofzuiger nodig hebt, maar je gebruikt gewoon het meegeleverde handpompje om het lucht uit de zakken te zuigen.

Handig voor op vakantie.

Packing cubes voor op reis

Voor op reis raden wij echter packing cubes aan boven het gebruik van vacuüm opbergtassen. Zeker wanneer je gaat backpacken.

We willen als we gaan backpacken niet te veel meenemen, we moeten het immers overal mee naar toe sjouwen. De vacuüm zakken zijn helaas geen wondermiddel die je kleding in eens lichter maakt, je neemt eerder te veel mee waardoor je backpack snel een stuk zwaarder wordt.

Daarnaast wil je snel bij je kleding kunnen. Dit gaat een stuk lastiger met vacuüm zakken. Ook dien je na ieder gebruik hem weer vacuüm te maken. Niet iets wat je continue wilt doen op reis.

Ga je naar een plek waar het koud is dan is het wel aan te raden om bijvoorbeeld je winterjas of andere dikke kleding apart te verpakken in een vacuüm zak. Zeker wanneer je hem een tijdje niet nodig hebt.

Maar de packing cubes zijn ideaal om jouw koffer of backpack zo efficiënt mogelijk in te richten. De packing cubes zijn overzichtelijke opbergzakken, waarmee jij met gemak het juiste kledingstuk vindt.

Bekijk hier ons aanbod packing cubes.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 542 reviews.