Wizzair Handbagage & Ruimbagage Regels

handbagage wizz airAls je op reis gaat met Wizzair, wil je zo goed voorbereid mogelijk op de luchthaven verschijnen. Hierdoor kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, zoals vertraging of het bijbetalen voor je (hand)bagage.

Hieronder kun je alle informatie vinden voor je bagage als je reist met Wizzair. Check van tevoren altijd je ticket zodat je weet welke koffer mee mag met jouw reis. Daarnaast staan hieronder nog een aantal handige producten om de ruimte van je koffer het best te kunnen gebruiken.

Wizzair Handbagage

Bij Wizzair mag je altijd één stuk handbagage meenemen. Bij dit stuk handbagage moet je denken aan een laptoptas of een rugtas. De handbagage moet namelijk onder de stoel kunnen passen. Verder mag je als een rolkoffer als handbagage mee aan boord nemen als je een Priority ticket koopt. Beide stukken handbagage mogen maximaal 10 kg wegen.

Daarnaast worden ook nog een aantal afmetingen voor je handbagage gehanteerd. Hierbij zijn de handvatten en wielen niet inbegrepen, maar ze mogen niet meer dan 5 cm over de maximale afmetingen komen.

wizz air handbagage

Regels handbagage Wizzair

Alle klassen Priority
Gewicht Gewicht
1 laptoptas/tas à 10 kg 1 stuk handbagage à 10 kg
Afmetingen Afmetingen
40 x 30 x 20 cm 55 x 40 x 23 cm

Wizzair ruimbagage

Bij Wizzair kun je ook nog ruimbagage meenemen die je moet inchecken. Deze optie kun je bijboeken bij je ticket. Je kunt maximaal 6 stuks ruimbagage inchecken bij Wizzair. Drie van deze stukken ruimbagage kun je online kopen. Als je er nog drie bij wilt kopen moet je dat op de luchthaven zelf doen. De kosten op de luchthaven liggen wel hoger.

Voor je ruimbagage gelden andere afmetingen van voor je handbagage. Daarnaast kun je ook nog 3 verschillende opties kiezen. Je kunt 10, 20, of 32 kg bagage bijboeken. Daarbij kun je maximaal 1 stuk van 10 kg, 2 stuks van 20kg en 3 stuks van 32 kg inchecken.

Regels ruimbagage Wizzair

Gewicht Afmetingen
1 stuk à 10 kg 171 (L) x 149 (B) x 119 (H) cm
1 tot 2 stuks à 20 kg 171 (L) x 149 (B) x 119 (H) cm
1 tot 3 stuks à 32 kg 171 (L) x 149 x (B) 119 (H) cm

Kosten extra bagage

Als je meerdere stukken ruimbagage mee wil nemen op reis kun je deze bij Wizzair bijkopen. De prijs hiervoor verschilt per reis. Check hiervoor bij Wizzair hoeveel kosten een extra stuk bagage kost voor jouw reis.

Wizzair raadt wel aan om je ruimbagage online in te checken. Dit kan tot 3 uur voor vertrek. Als je op de luchthaven extra ruimbagage wil meenemen kost dit beduidend meer. Je kunt maximaal 3 stuks bagage online bijkopen. Nog meer stukken moeten op de luchthaven bijgekocht worden.

Als je een meerwaarde aan gewicht dan is toegestaan moet je op de luchthaven extra gewicht bijkopen. Dus check altijd je gewicht voor vertrek, omdat gewicht bijkopen op de luchthaven prijzig kan zijn.

Packing cubes – Goed georganiseerde koffer

Iedereen kent de stress wel van het inpakken en uitpakken van je kleren in je koffer. Eerst nog even op de koffer zitten voordat de rits goed dicht gaat. Met packing cubes kun je dit soort problemen voorkomen, omdat je met deze handige tasjes compartimenten in je koffer creëert. Door packing cubes te gebruiken kun je jouw spullen op een efficiënte manier inpakken.

Daarnaast kun je met packing cubes je tas ook nog beter ordenen. Waardoor je nooit meer lang hoeft te zoeken naar je toiletspullen of die ene speciale shirtje. Dit maakt jouw reis een stuk makkelijker. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw spullen te sorteren op het weer. De spullen voor een zomerse dag gaan dan in een aparte cube en de spullen voor regenachtige dagen in de andere. Hierdoor kun jij snel je spullen vinden.

Of zoals veel mensen doen op kledingstuk, broeken & truien bijvoorbeeld in de grootste, shirtjes in de middelmaat en je ondergoed in de kleinste. Zo vind je alles snel terug.

Packing cubes zwart blog

De packing cubes maken het ook een stuk makkelijker om spullen met jouw familie of vrienden te delen. Als er iemand ruimte over is dan kun je geen 1 van de packing cubes afstaan. Zodra jullie zijn aangekomen op de bestemming, hoef je uit te zoeken welke spullen van wie zijn. Handig voor als je met groepen op vakantie gaat!

Lees hier meer over packing cubes.

Extra informatie toegestane bagage bij Wizzair

Bij alle luchtvaartmaatschappijen gelden regels voor het meenemen van vloeistoffen aan boord van het vliegtuig.

Als je vloeistoffen wilt meenemen aan boord mag dit niet meer zijn dat 100ml per product. Daarnaast moet de vloeistof in een doorzichtige zak zitten van 20 x 20 cm. Als je vloeistof in een verpakking zit die meer dan 100 ml kan bevatten, dan mag je deze verpakking niet meenemen aan boord. In een doorzichtige zak mag maximaal een liter vloeistof zitten en per persoon mag je maximaal één zakje meenemen.

Vloeistoffen Handbagage

Toch kan het altijd gebeuren dat je alsnog een verpakking met teveel vloeistof meeneemt. Deze zal dan helaas worden ingenomen. Om dit soort problemen te verkopen bestaan er speciale reisflesjes. In deze flesjes kan altijd net iets minder dan 100 ml vloeistof. Hierdoor kan je nooit in de problemen komen op de luchthaven. Daarnaast zijn de flesjes lekvrij waardoor de vloeistof niet gaat lekken in je koffer of tas.

Deze handige reisflesjes kan je ook bij Bol.com bestellen.

Duty-free shoppen

Even lekker de tijd doden voor je vlucht door even te shoppen bij de duty-free winkels kennen we bijna allemaal wel. Desondanks zijn er wel een aantal regels waar je op moet letten zodat je deze producten mag meenemen aan boord.

Zo gelden er bijvoorbeeld een aantal regels bij het meenemen van alcohol aan boord van het vliegtuig. Je mag maximaal 5 liter alcohol meenemen aan boord. Voor de alcoholische dranken tot 24% gelden geen limieten. Echter zijn alcoholische dranken met meer dan 70% alcohol verboden aan boord van het vliegtuig. Daarnaast mag elke fles maximaal vijf liter drank bevatten.

Kijk voordat je gaat vliegen ook goed naar eventuele batterijen of elektronische apparaten die je meeneemt op reis. Soms worden apparaten teruggetrokken doordat ze een onveilige batterij bevatten. Als je zo’n apparaat meeneemt naar het vliegveld kan dit problemen veroorzaken.

Bij Wizzair moet je draagbare elektronische apparaten die lopen op een brandstofcel in je handbagage meenemen, omdat ze niet mee mogen met je ruimbagage. Daarnaast moet je nog goed kijken of de batterij van je apparaat lithium bevat, want daar gelden in sommige gevallen ook restricties voor.

Beste koffer voor Wizzair

Als je op een vliegveld staat zie je bijna niemand met dezelfde koffer. Toch zijn niet alle koffers even makkelijk mee te nemen bij Wizzair.

Zodat jij zorgeloos op reis kunt hebben wij alvast 3 opties voor jou geselecteerd. Deze koffers zijn geschikt voor als je priority boekt. Met economy zijn vrijwel alle handbagage koffers te groot en kan je het beste met een rugzak reizen.

Een belangrijk aspect waar wij op gelet hebben zijn de afmetingen van de koffers. Hierdoor kun jij het meest efficiënt de ruimte gebruiken van je bagage. Voor het reizen met Wizzair hebben wij verschillende prijsklassen hebben wij de beste opties voor jou geselecteerd:

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

Het is van belang dat je altijd de site van Wizzair blijft checken voor veranderende regels. Check daarom voor vertrek of de afmetingen bij Wizzair kloppen met die van je eigen koffer. Deze informatie kun je vinden op de site van Wizzair.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 543 reviews.
[{"code":""
[{"code":""
"label":"Helaas
"label":"Helaas
niks"
niks"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"FREESHIPPING"
{"code":"FREESHIPPING"
"label":"5% korting"
"label":"5% korting"
"win":false}
"win":false}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":""
{"code":""
"label":"Geen geluk vandaag"
"label":"Geen geluk vandaag"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":""
{"code":""
"label":"Draai opnieuw"
"label":"Draai opnieuw"
"win":false}
"win":false}
{"code":"10OFF"
{"code":"10OFF"
"label":"10% korting"
"label":"10% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}
"win":true}
{"code":"FREESHIPPING"
{"code":"FREESHIPPING"
"label":"5% korting"
"label":"5% korting"
"win":false}
"win":false}
{"code":""
{"code":""
"label":"Helaas
"label":"Helaas
niks"
niks"
"win":false}
"win":false}
{"code":"15OFF"
{"code":"15OFF"
"label":"15% korting"
"label":"15% korting"
"win":true}]
"win":true}]