Gratis bezorgd boven € 45

Snelle levering

2 jaar garantie

9.4/10 Klantenbeoordeling

Aer Lingus Handbagage & Ruimbagage regels

De regels over wat je wel en niet mee mag nemen als bagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Voordat je aan je reis begint is het verstandig om te checken wat de regels zijn bij jouw luchtvaartmaatschappij. Als je vliegt met Aer Lingus, dan hebben staat in dit artikel alle informatie of je bagage. Door dit artikel door te lezen voorkom je bijvoorbeeld dat je onverwachts moet bijbetalen op het vliegveld voor je bagage.

Aer Lingus handbagage

Aer Lingus bestaat uit twee aparte afdelingen. Aan de ene kant heb je Aer Lingus en aan de andere kant Aer Lingus Regional, dat wordt uitgevoerd door Stobart Air. Voor de twee takken gelden andere regels voor je bagage.

Bij beide afdelingen mag je altijd handbagage meenemen. Alleen mag je bij Aer Lingus maximaal 10 kg meenemen en bij Aer Lingus Regional maximaal 7 kg. Ook de afmetingen van de handbagage verschillen. Let dus goed op met welke tak je vliegt.

Daarnaast mag je ook nog een kleine tas meenemen zoals een laptoptas of handtas. Hier gelden bij beide dezelfde afmetingen voor. In het onderstaande schema vind je een overzicht.

Regels handbagage Aer Lingus

Gewicht    Afmetingen
1 stuk à 10 kg     55 x 40 x 24 cm
Afmetingen kleine tas
25 x 33 x 20 cm

Regels handbagage Aer Lingus Regional

Gewicht   Afmetingen
1 stuk à 7 kg    48 x 33 x 20 cm
Afmetingen kleine tas
25 x 33 x 20 cm

Aer lingus handbagage

Aer Lingus ruimbagage

Bij Aer Lingus gelden voor intercontinentale vluchten en vluchten binnen Europa andere regels voor je ruimbagage. Daarnaast maakt het ook uit met welke klasse je vliegt.

Voor vluchten binnen Europa kun je in 4 verschillende klassen vliegen. Deze zijn als volgt Saver, Plus, Advantage en AerSpace. Alleen bij de klasse Saver zit de ruimbagage niet inbegrepen bij je ticket. Bij de andere mag je altijd een koffer van maximaal 20 kg meenemen.

Als je intercontinentaal vliegt kun je in twee klassen vliegen die weer onderverdeeld zijn in andere klassen. Je kunt bij Aer Lingus Economy Class vliegen. De Economy Class is onderverdeel in Saver, Smart en Flex. Daarnaast kun je ook nog Businessclass vliegen. Deze in onderverdeel in Business en Business Flex.

Ook bij intercontinentale vluchten mag je geen ruimbagage meenemen als je een Saver vliegticket hebt. Bij alle andere klassen mag het wel. De afmetingen voor je ruimbagage zijn altijd hetzelfde. De lengte + breedte + diepte van je ruimbagage mag maximaal 158 cm zijn.

Regels ruimbagage binnen Europa

  Gewicht      Afmetingen
Saver      X X
Plus    1 stuk à 20 kg     L + B + D = max. 158 cm
Advantage    1 stuk à 20 kg     L + B + D = max. 158 cm
Aerspace   1 stuk à 20 kg  L + B + D = max. 158 cm

Als je intercontinentaal vliegt kun je in twee klassen vliegen die weer onderverdeel zijn in andere klassen. Je kunt bij Aer Lingus Economy Class vliegen. De Economy Class is onderverdeel in Saver, Smart en Flex. Daarnaast kun je ook nog Businessclass vliegen. Deze is onderverdeeld in Business en Business Flex.

Ook bij intercontinentale vluchten mag je geen ruimbagage meenemen als je een Saver vliegticket hebt. Bij alle andere klassen mag het wel. De afmetingen van je koffer gelden dezelfde regels als voor het vliegen binnen Europa.

In het onderstaand overzicht zie je hoeveel gewicht je mag meenemen in de verschillende klassen. In Businessclass mag je een gecombineerd gewicht van 69 kg meenemen. Een enkele koffer mag echter niet meer wegen dan 32 kg.

 Regels ruimbagage intercontinentale vluchten

  Gewicht          Afmetingen
Saver         X L + B + D = max. 158 cm   
Smart      1 stuk à 23 kg     L + B + D = max. 158 cm   
Flex    1 stuk à 23 kg     L + B + D = max. 158 cm   
Business      3 stuks samen 69 kg     L + B + D = max. 158 cm   
Business Flex     3 stuks samen 69 kg     L + B + D = max. 158 cm   

Kosten extra bagage

Bij Aer Lingus is het mogelijk om extra bagage bij te kopen. Je kan extra gewicht of aantal stukken bagage bijkopen.

De prijzen voor het bijkopen van bagage verschilt per vlucht en klasse. Op de website van Aer Lingus kun je bekijken hoeveel extra bagage voor jouw vlucht kost. Als je bagage wil bijboeken, dan kun je dat het online doen. Op de luchthaven zelf is het bijboeken twee keer zo duur.

Packing cubes

Het is vaak aardig proppen om al je bagage in je koffer te krijgen. Soms kan je alsnog niet alles meenemen. Voor dit probleem is een oplossing, namelijk de packing cubes. De packing cubes creëren verschillende ruimten in je koffer waardoor alle ruimte efficiënt gebruikt wordt. Hierdoor kun je meer spullen meenemen met dezelfde ruimte. Daarnaast is je koffer ook nog overzichtelijker ingedeeld.

Een voorbeeld van het overzichtelijker maken van jouw koffer is het indelen op categorie. Het kan namelijk erg handig zijn om jouw zomerspullen in 1 cube te pakken en de spullen voor regen in een andere cube. Op deze manier kun jij in jouw hostel overal makkelijk en snel bij.

Door de 3 verschillende maten kan je je kleding ook opdelen op kleding soort bijvoorbeeld:

Klein: Ondergoed + sokken
Midden: T-shirts/topjes
Groot: Broeken/vesten & truien

Op deze manier vind je alles snel weer terug. Hierdoor vind je snel je favoriete kleding stuk zonder de rest van de koffer in de war te brengen.

Ook het reizen met jouw vrienden, familie of gewoon mensen die jij tijdens de reis hebt leren kennen, kan door de packing cubes een stuk makkelijker worden. Doordat je makkelijk een cube aan een vriend of familielid kunt geven, kan je jouw spullen goed overpakken als iemand ruimte in de koffer over heeft. Na het landen hoef je op deze manier niet uit te sorteren welke spullen van wie zijn.

Bekijk hier de best verkochte packing cubes.

Extra informatie toegestane bagage bij Aer Lingus

Voor alle vliegtuigmaatschappijen gelden dezelfde regels voor het meenemen van vloeistoffen. Als je vloeistoffen mee neemt aan boord mag de verpakking niet meer dan 100 ml vloeistof bevatten. Ook mag de vloeistof niet in een verpakking zitten waar meer dan 100 ml vloeistof in kan. Daarnaast moeten de verpakkingen gecheckt worden en daarom moeten ze in een doorzichtige zak zitten van 20 cm x 20 cm. In deze zak mag maximaal 1 L aan vloeistof.

Vloeistoffen Handbagage

Om er zeker van te zijn dat je verpakkingen niet worden ingenomen bij de controle bestaan er zogeheten reisflesjes. Deze bevatten een inhoud van net iets minder dan 100 ml, waardoor ze altijd mee kunnen op reis. Daarnaast zijn ze ook nog 100 % lekvrij.

Je kan ze natuurlijk ook gewoon via Bol.com bestellen.

Duty-free shoppen

Het shoppen in Duty-free winkels is een erg leuke tijdsbesteding voor het vliegen. Je moet echter wel goed opletten of je de gekochten spullen ook mee kan nemen aan boord.

Zo mag je in totaal 5 liter zware alcoholische drank meenemen. Dit is sterke drank met een alcohol percentage van meer dan 24%. Zware dranken van boven de 70% mogen niet mee aan boord. Onder de 24% zijn de dranken ongelimiteerd. Elke fles mag maximaal 5 liter drank bevatten.

Kijk daarnaast ook goed naar welke elektronische apparaten je meeneemt.

Vooral naar apparaten waarvan bekend is dat ze een onveilige batterij hebben. Soms kunnen deze niet mee aan boord van het vliegtuig. Check daarom met de site van Aer Lingus of een van jouw elektronische apparaten een onveilige batterij bevat.

Beste koffer voor Vliegtuigmaatschappij

Een koffer kan heel mooi zijn, maar hij moet vooral praktisch zijn. Niet alle koffer zijn even praktisch als je vliegt met Aer Lingus. Om jou een beetje wegwijs te maken hebben wij voor jouw drie goede opties uitgekozen. Hierbij is met name gelet op de regels die gelden bij Aer Lingus. In elke prijsklasse is de beste optie gekozen voor jou en dat zijn voor Aer Lingus.

Let op voor Aer Lingus Regional gelden andere regels en daar zijn deze koffers te groot mee.

Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
CarryOn Skyhopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite Magnum Eco Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

Check altijd voor vertrek als nog de regels voor je bagage. Het kan voorkomen dat de regels voor je bagage veranderen. De regels kun je altijd terugvinden op de site van Aer Lingus

Reisartikelen
koffer-icon

Bestel de handigste Sunflake reisartikelen
Valuta
valuta-icon

Je kan helaas niet overal met de Euro betalen. Bestel eenvoudig de lokale valuta online
Verblijf
hotel-icon

Ontdek de beste accommodaties

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-7%
Bestseller
BlauwBlauw
DonkerblauwDonkerblauw
GrijsGrijs
GroenGroen
RoodRood
ZwartZwart
(28) 24.9926.99
-16%
BESTSELLER
BlauwBlauw
MultiMulti
ZwartZwart
(18) 35.99
-24%
Bestseller
(5) Oorspronkelijke prijs was: 24.99.Huidige prijs is: 18.99.
-6%
Bestseller
BlauwBlauw
ZwartZwart
(18) Oorspronkelijke prijs was: 31.99.Huidige prijs is: 29.99.
(9) 9.9916.99
-14%
Bestseller
DonkerblauwDonkerblauw
GrijsGrijs
ZwartZwart
(8) Oorspronkelijke prijs was: 34.99.Huidige prijs is: 29.99.
-15%
(2) Oorspronkelijke prijs was: 26.99.Huidige prijs is: 22.99.
-14%
(4) Oorspronkelijke prijs was: 34.99.Huidige prijs is: 29.99.
BlauwBlauw
ZwartZwart
(7) 59.99
-43%
(2) Oorspronkelijke prijs was: 34.99.Huidige prijs is: 19.99.

Misschien vind je dit ook interessant?

Bespaar ruimte en minimaliseer stress: je koffer vacuüm inpakken

Het inpakken van een koffer kan een stressvolle ervaring zijn, vooral als je probeert om [...]

De ultieme inpaklijst: je koffer inpakken als een pro

Koffer inpakken ingewikkeld? Niet met deze inpaklijst! Met een goed georganiseerde inpaklijst kun je stress [...]

Kleine koffer inpakken? Pas deze 10 handige tips toe

Het inpakken van een kleine koffer kan een uitdaging zijn, vooral als je ervoor wilt [...]

Beste ski handschoenen: zo blijven jouw handen warm in de sneeuw

Een goed paar ski handschoenen is essentieel voor een fijne wintersport. Je wilt natuurlijk geen [...]

Beste ijskrabber: al het ijs van je raam binnen 1 minuut

Wanneer de dagen weer langer worden gaat de temperatuur helaas ook weer naar beneden. Binnen [...]

Ontdek de beste thermosfles om je drinken altijd op de ideale temperatuur te houden

Met de dalende temperaturen krijgen we er allemaal weer zin in: een lekkere kop koffie, [...]

De beste slaapmaskers voor een optimale nachtrust. Welke kies jij?

Lig jij ook wel eens hele nachten wakker zonder een oog dicht te kunnen doen? [...]

Beste kindercamera: schiet de leukste foto’s en filmpjes op vakantie

Met de beste kindercamera kan je kind de leukste foto’s en filmpjes maken. Op het [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1826 reviews.