Around the world ticket of losse vliegtickets?

Around the world

We hebben allemaal grote dromen. Een mooi huis, een stoere auto, de royals ontmoeten of een geweldige wereldreis maken. Nu zijn sommige dromen wat realistischer dan de andere en moeten voor de één wat harder werken dan voor de andere. Maar de wereldreis is makkelijker te verwezenlijken met de around the world ticket, een pakket om de wereld mee rond te vliegen.

Klinkt als een makkelijke manier om één van je dromen waar te maken toch?

Maar is dit wel wat je zoekt?

Is het handiger om een around the world ticket te boeken in plaats van allemaal losse tickets?

 

Vliegtuig

Wat is een around the world ticket precies?

Een around the world ticket is een verzameling aan tickets voor een reis rond de wereld met meerdere stops.

Tijdens het rondje om de wereld stop je op verschillende continenten die jij hebt uitgekozen.

Er hangen natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan vast.

De ticket gaat maar één kant op. Dus oost of west, en je mag niet terug.

Het is oprecht een “rondje om de wereld”.

Daarnaast betekent het niet dat alle vluchten geboekt kunnen worden. Van te voren staat vast met welke vluchten je vliegt. Omzetten tijdens de reis kan soms. Maar vaak tegen betaling.

Travel the world

Moet ik hiervoor rijk zijn?

Voor een around the world ticket hoef je niet de baas te zijn van de bekendste Nederlandse supermarkt keten, advocaat of uit een rijk gezin te komen. Een wereldticket is natuurlijk niet goedkoop, je vliegt immers een rondje om de wereld heen, maar het idee van deze ticket is juist dat het tegen een voordeliger tarief kan worden geboekt bij één vliegtuigalliantie.

De kosten hangen af van een aantal factoren.

 • De route. Waar gaat de reis heen? De route bepaalt ook grotendeels de prijs. Ga je naar Australië? Dat kost meer dan bijvoorbeeld Azië.
 • De hoeveelheid stops. Hoe meer vluchten, hoe duurder.
 • De landingsplekken. Sommige landen zijn duurder om te landen dan anderen.
 • De startplek. Veel blogs raden aan om te starten in Londen aangezien dat goedkoper is.
 • Tussentijdse aanpassingen. Tijdens het reizen kan je besluiten ergens langer te willen blijven. Het desbetreffende ticket omboeken kan soms, maar tegen een meerprijs.

Around the world tickets worden aangeboden op basis van mijlen of op basis van aantal continenten.

Around the world tickets op basis van mijlen hebben vaste pakketten die een prijs berekenen voor de afstand. Hierbij geldt wel dat zodra er een deel van de reis via land gaat (denk aan: Landen in Sydney en 2 maanden later vertrekken vanuit Melbourne, wat betekend dat de reis van Sydney naar Melbourne via trein, bus, auto gaat) dit nog steeds telt in het aantal mijlen van de reis.

De tickets op basis van aantal continenten berekenen de prijs op het aantal continenten waar de reis stopt. 2 continenten kost minder als bijvoorbeeld 4.

Hoeveel tijd heb ik om toerist te zijn?

Een reis om de wereld is natuurlijk geen vakantie van een week. Het ticket is daarom over het algemeen één jaar geldig zodat er genoeg tijd is om er een onvergetelijke gebeurtenis van te maken. Soms kan de terugreis nog flexibel blijven, zodat de ticket later kan worden aangepast.

Backpacker strand

Ik zie door de bomen het bos niet meer, waar moet ik zijn?

Een around the world ticket kan je op verschillende plekken verkrijgen. De tickets worden aangeboden door de vliegtuigallianties en daarvan zijn er drie waaruit je kan kiezen.

Een vliegtuigalliantie is een samenwerking tussen verschillende vliegtuig maatschappijen. Dit betekent een wereldticket bij bijvoorbeeld Skyteam vluchten aanbied van vliegtuigmaatschappijen uit deze alliantie zoals: KLM, Air France, Delta Airlines etc.

Weet je nog niet welke ticket je wilt boeken en wat de route wordt, kan een reisorganisatie adviseren. Denk hierbij aan:

Maar kan ik niet beter zelf de tickets los boeken?

Around the world tickets hebben een aantal voor en nadelen. Waarom een around the world ticket boeken in plaats van losse tickets?

 • Met een around the world ticket ligt alles van te voren vast. De reis is bepaald en daarmee ook de kosten. Het is makkelijk om op deze manier het budget te bepalen.
 • De kosten over het algemeen. Een wereldticket is vaak voordeliger dan losse kaartjes.
 • Around the world tickets bieden vaak vaste routes aan. Ook is er de mogelijkheid om een eigen reis samen te stellen en met een wereldticket is dit minder uitzoekwerk als met losse kaartjes.
 • Een around the world ticket bij bijvoorbeeld het Worldticketcenter zorgt ook voor de visum eisen etc. Geen onverwachte problemen.
 • De ticket is altijd een geldig uitreisdocument. Veel landen vragen om een uitreisdocument om het land binnen te komen. Omdat er geen retour geboekt is moet je laten zien dat je ook weer vertrekt.

Een around the world ticket heeft natuurlijk ook nadelen.

 • Met een liefde voor het zoeken naar goedkope vliegtickets kan het zo zijn dat op sommige reizen het voordeliger is om losse kaarten te boeken. Dit kost veel meer uitzoekwerk maar op deze manier kan het goedkoper. Tip: Gebruik hier voor Skyscanner.
 • De ticket staat vast. Omboeken naar een andere datum kost vaak geld en de flexibiliteit is veel minder. Als je de reis start en halverwege bepaalt dat je toch een andere route wil nemen kan dit vaak niet. Met losse tickets kan je in Amerika nog besluiten dat je toch naar Canada wil in plaats van gelijk door naar huis.
 • Met een around the world ticket ga je één kant op. Oost of West. Teruggaan is niet mogelijk. Met losse tickets kan je van Australië naar China en halverwege bepalen dat je toch nog terug wil.
 • De ticket landt niet op alle vluchthavens. Wil je hier toch heen zal je dat in de reis los bij moeten boeken.
 • Een around the world ticket is “maar” een jaar geldig. Een langere reis is dus niet mogelijk.

De GROTE conclusie

Uiteindelijk is het heel persoonlijk wat het beste is. Een around the world ticket of losse kaartjes. Een around the world ticket biedt veel voordelen. Duidelijkheid, hulp, minder uitzoekwerk en een vast concept wat voor sommige een hele prettige gedachte is. Vooral voor de minder ervaren reizigers en backpackers is dit een goede start.

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij WTC. (Zij zoeken alles voor jou uit!)

Maar wil je flexibiliteit, op elk moment van plan kunnen veranderen en vind je het uitzoeken al bijna leuker dan de reis zelf dan zijn losse kaartjes beter. Op deze manier kan je in plaats van 1 jaar wel 5 jaar weg blijven en heb je alles van de wereld gezien zonder restricties. Hiervoor is dan wel weer een grotere spaarpot voor nodig. Om de goedkoopste tickets te vinden is het aan te raden gebruik te maken van Skyscanner.

Spaarvarken reizen

 

 

Onze bestsellers

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WINACTIE - Speel nu GRATIS mee!

€ 25 aan reisartikelen

Vul je email adres in en speel direct gratis mee!
We geven per 100 deelnemers €25 shoptegoed weg!
close-link

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 510 reviews.