Eurowings Handbagage & Ruimbagage regels

Je gaat op reis met Eurowings. Je hebt er uiteraard heel erg veel zin in maar je moet wel even opletten voordat je vertrekt. Je kunt namelijk hoge boetes krijgen als jouw spullen niet voldoen aan de voorwaarden van Eurowings. Ga daarom goed voorbereid op pad. In dit artikel nemen we alle bagage regels van Eurowings een onder de loep. We geven het overzichtelijk weer en willen je daarnaast een paar tips geven om jouw reis nog wat makkelijker te maken. Dan hoef jij je alleen maar druk te maken over welke spullen jij wil meenemen.

Eurowings handbagage

Bij Eurowings werken ze met verschillende types tickets in verschillende prijscategoriën. De luchtvaartmaatschappij biedt BASIC, SMART, BEST en BIZclass tickets aan voor alle vluchten. Het van oorsprong Duitse bedrijf is een low budget luchtvaartmaatschappij maar biedt je wel veel mogelijkheden voor je bagage.

Regels handbagage  
BASIC ticket SMART ticket Best/BIZclass ticket
Gewicht Gewicht Gewicht
1 stuk handbagage à 8 kg 1 stuk handbagage à 8 kg 2 stuks handbagage à 8 kg
Afmeting Afmeting Afmeting
55 x 40 x 23 cm 55 x 40 x 23 cm 55 x 40 x 23 cm

Eurowings handbagage

 

Er zijn een aantal voorwaarden om de handbagage mee te kunnen nemen. Zo heb je bij de BASIC tickets geen garantie dat je handbagage mee mag in de cabine. Het kan zijn dat er teveel handbagage aan boord is en dat je koffer of tas mee moet in het ruim van het vliegtuig.

Bij de duurste tickets mag je twee stuks handbagage meenemen. Eén daarvan kun je in de cabines boven je hoofd kwijt en de ander kun je onder je stoel meenemen.

Opvouwbare kledinghoezen mogen iets afwijken van de afmetingen die normaal voor alle handbagage telt. De afmetingen hiervoor zijn maximaal 57 x 54 x 15 cm.

Eurowings Ruimbagage

Met het goedkoopste ticket bij Eurowings kun je niet op basis van je ticket ruimbagage meenemen.

Met het BASIC ticket moet je het dus in eerste instantie alleen met je handbagage doen tenzij je ruimbagage bij koopt. Bij de andere tickets is de ruimbagage wel inbegrepen bij je ticket.

Er zijn geen restricties op de afmetingen van de koffers maar Eurowings maakt wel verschil tussen normale bagage en speciale bagage.

Bij speciale bagage moet je denken aan sportbenodigdheden, kinderwagens en andere grotere en onhandige objecten. Zolang je dus een ‘normale’ koffer of tas meeneemt hoef je geen rekening met de grootte te houden. Speciale bagage valt niet zomaar onder de ruimbagage die je volgens je ticket mee kan nemen.

Om speciale bagage mee te nemen moet je voor je vlucht contact opnemen met Eurowings om te vragen of het mogelijk is deze speciale bagage mee te nemen.

Kosten extra bagage

Mocht je niet uitkomen met de hand- en ruimbagage die je al mee mag nemen kun je altijd nog bagage bijkopen.

De prijzen voor deze bagage staan over het algemeen vast maar kunnen op bepaalde trajecten duurder uitvallen. Het eerste stuk dat je bij boekt kost via de website €15 en bij de balie op het vliegveld €30. Zodra je meer dan één stuk extra bagage wilt afgeven betaal je een bijkomende toeslag.

Packing cubes

Bij een low budget luchtvaartmaatschappij is het de beste optie om alleen handbagage mee te nemen om zo de kosten voor het vliegticket extra laag te houden. Maar met alleen een stuk handbagage à 8 kilo kan het lastig zijn om alles wat je mee wilt nemen goed in je koffer of tas kwijt te kunnen.

Om je daarmee te helpen zijn er nu packing cubes. Deze cubes helpen je om je bagage beter te organiseren. Met de packing cubes creëer je verschillende compartimenten in je bagage zodat je ook nog eens eenmaal aangekomen op je bestemming je koffer of tas eenvoudig en snel uit en in kan pakken.

Deze packing cubes kunnen bijvoorbeeld handig zijn om jouw bagage in te delen op categorie. Zo kun je jouw zomerspullen in 1 cube doe en de spullen voor regenachtige dagen in een andere. Ook helpt het bij het sorteren van jouw vieze en schone was. In groepsverband komen de packing cubes ook van pas.

Het helpt namelijk erg bij het overpakken van jouw spullen. Als je bent aangekomen op je bestemming kun je zonder uit te sorteren zien welke spullen van wie zijn.

Extra informatie toegestane bagage bij Eurowings

Ook bij Eurowings zijn er veel regels wat betreft je wel en niet mee mag nemen in je hand- of ruimbagage.

Vloeistoffen mag je alleen meenemen in verpakkingen van maximaal 100ml of 100gr. Om deze verpakkingen mee te kunnen nemen moet je ze verpakken in een transparante, hersluitbare plastic zak. Zorg ervoor dat je deze plastic zak zelf meeneemt en goed controleert of je niet teveel of te grote verpakkingen bij je hebt zodat je niet bij het inchecken voor verrassingen komt te staan. Op de luchthaven zelf kun je ook nog veel vloeistoffen kopen in de verschillende duty free shops. Deze vloeistoffen worden na aankoop veilig verpakt en deze kun je meenemen aan boord.

Vloeistoffen Handbagage

Om het makkelijker te maken om je te houden aan de regels rondom het meenemen van vloeistoffen aan boord kun je gebruik maken van reisflesjes. Deze reisflesjes hebben een inhoud van minder dan 100ml dus je gaat nooit de fout in dat je teveel meeneemt en zijn handig in gebruik. Daarnaast kun je de siliconen flesjes hergebruiken en is het op reis veel makkelijker om de vloeistoffen mee te nemen en te gebruiken.

Deze reisflesjes zijn ook makkelijk te bestellen via Bol.com

Andere verboden voorwerpen zijn dingen die als wapen gebruikt kunnen worden zoals bestek, scheermesjes, dartpijlen, scharen en andere scherpe objecten. Ook bij elektronische apparaten moet je uitkijken wat je precies meeneemt. Zo moet een lithiumbatterij voor het inchecken worden verwijdert uit het apparaat. Mocht je een apparaat hebben waar een accu vast in ingebouwd zit kun je deze helaas niet meenemen aan boord.

Duty-free Shoppen

Als je zonder kleerscheuren door de douane heen bent, spendeer je vaak nogal wat tijd op het vliegveld.

Veel reizigers kopen dan nog even snel wat in de belangvrije winkel op het vliegveld, oftewel de duty-free shops. De producten op het vliegveld mogen gewoon worden meegenomen in het vliegtuig.

Let wel even op want als je producten buiten de Europese Unie koopt op een vliegveld, kan het zijn dat je alsnog toeslagen moet betalen zodra je deze invoert in Europa.

De beste koffer voor Eurowings

Koffers bestaan er in alle soorten en maten. Het is natuurlijk belangrijk dat jij jouw koffer mooi vind, maar de koffer moet ook mee mogen in het vliegtuig.

Soms kunnen de regels nogal onoverzichtelijk zijn en het is dus belangrijk dat jij even kijkt naar de voorwaarden voordat je een koffer aanschaft. Om het jou was makkelijker te maken hebben wij alvast de 3 beste opties in elke prijsklasse voor jou uitgekozen. We hebben hierbij gelet op de maximale afmetingen die Eurowings hanteert, zodat jij niet in de problemen raakt op het vliegveld.

De 3 beste koffers voor Eurowings zijn:

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Samsonite spark sng
Samsonite Spark SNG Spinner
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel even checken

De regels voor hand- en ruimbagage kunnen veranderen. Je moet dus altijd voor vertrek even checken of ze nog wel hetzelfde zijn gebleven. Dit kun je het beste doen op bestellen via Bol.com zelf.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1201 reviews.