Dit is wat je moet weten over een geldtas voor op reis

Tijdens het reizen wil je alle belangrijke documenten en pasjes geordend bij elkaar hebben. Niemand zit er op te wachten om van onderop de backpack zijn paspoort te vissen of eerst alle zakken te legen voordat de pinpas tevoorschijn komt. Daarom is een geldtas voor op reis handig. Hierin zitten alle belangrijke documenten, pasjes en het geld bij elkaar. Maar wat voor soorten geldtassen zijn er en waar moet je op letten?

Soorten geldtassen.

Een geldtas voor op reis is er in verschillende soorten en maten. Maar dat alle waardevolle documenten en pasjes er veilig in kunnen is de belangrijkste eigenschap.

Reisportefeuille

Paspoortticket houder bloemen

Een reisportefeuille is in principe een grotere portefeuille. In een reisportefeuille kan bijvoorbeeld je paspoort, mobiel of een notitieblok, reisdocumenten, pasjes en contant geld. Hierdoor is het pakket groter maar zijn de benodigde papieren makkelijker te vinden omdat alles bij elkaar zit.

Moneybelt

Moneybelt Heuptasje Zwart

In een moneybelt passen dezelfde dingen als in een grotere portefeuille. Vaak is er ook ruimte voor bijvoorbeeld sleutels. Een moneybelt verschilt met een reisportefeuille in de draagwijze. Een reisportefeuille is hetzelfde als een gewone portemonnee en zit in je tas. De moneybelt draag je om je buik onder de kleding. Hierdoor is het moeilijk kwijt te raken en veilig voor diefstal. Het is als het ware een plat heuptasje.

Riemtasje

Dit is een andere vorm van de moneybelt. Een riem met daaraan een tas waarin alle belangrijke documenten zitten. Doordat het aan de riem vast zit is het lastig te stelen en is alles netjes bij elkaar opgeborgen. Er zijn verschillende soorten te krijgen, de één veiliger of mooier dan de ander.

Ook zijn er losse heuptasjes die je aan de riem bevestigt.

geldriem

Daarnaast is er een letterlijke moneybelt: een riem met geld achter een rits. Dit is niet bedoeld voor grotere documenten zoals een paspoort of tickets, maar om geld veilig op te bergen is dit een ideale oplossing.

Nektas

Een andere geldtas voor op reis is een nektasje. Deze tas hoort om je nek en er zijn platte varianten voor onder de kleding of varianten voor boven de kleding. Doordat de tas om de nek hangt is ook deze moeilijk te stelen.

BH tasje

Een tasje voor de dames. Dit tasje is niet groot dus er past niet heel veel in, maar je kan er veilig creditcards en wat geld opbergen aangezien je het tasje bevestigd aan de voorkant of zijkant van de bh.

Waar moet je op letten?

Een geldtas voor op reis moet voldoen aan alle eisen die jij belangrijk vindt. Praktisch, mooi maar het allerbelangrijkste: veiligheid. Een aantal factoren waar iedereen rekening mee moet houden bij de aanschaf van een geldtas.

RFID veilig

Deze term zie je veel zodra je gaat winkelen voor reistassen, maar wat is het?

RFID oftewel Radio Frequency Identification, is een technologie waarmee je informatie kan aflezen van RFID-tags. Deze tags zitten bijvoorbeeld op je pinpas, creditcard, paspoort, OV-chipkaart en in autosleutels. Deze technologie zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld kan betalen in de winkel met een pinpas.

Het brengt veel voordelen met zich mee qua betalen en informatie overbrengen, maar heeft ook zijn nadelen. Doordat de informatie overdracht contactloos is (denk aan contactloos betalen in de winkel) is het makkelijker voor dieven om gegevens te kopiëren, oftewel, skimmen.

Om dit tegen te gaan zijn er producten met RFID veilige materialen. Hierdoor is het contactloos kopiëren van gegevens onmogelijk vanwege een geblokkeerd signaal.

Bij de aanschaf van een geldtas voor op reis is dit een belangrijk aspect om op te letten om skimmen te voorkomen. Dit nektasje biedt je RFID bescherming.

Een tas op je lichaam

Naast skimmen is er nog de ‘ouderwetse’ manier van stelen. De tas of spullen meenemen. Bij de aanschaf van een geldtas is het belangrijk om een diefstal veilige tas te kiezen. De meest veilige tassen zijn de tassen tegen je lichaam aan. Denk aan het bh tasje, of het nektasje onder een T-shirt.

Hoe meer in het zicht, hoe risicovoller de tas is.

Wat gaat er in?

ATM in het buitenland

Naast veiligheid is gebruiksvriendelijkheid belangrijk. Wat gaat er in en wat niet? Alle reisdocumenten of alleen pinpassen en geld? Kan je er makkelijk bij en hoe groot mag de tas zijn?

Tips

Waardevolle spullen berg je goed op. Of je nu een geldtas voor op reis meeneemt of niet, je gaat met zorg om met deze spullen want zodra je ze kwijt raakt kost dit veel tijd, geld en problemen. Wat kan je doen voor een zo veilig mogelijke reis?

  1. Verspreid het geld over meerdere medereizigers of meerdere vakjes en zakken. Zo heb je altijd nog wat achter de hand als de tas kwijt raakt.
  2. Maak gebruik van hotelkluisjes voor spullen zoals tickets of paspoorten als deze beschikbaar zijn. Het is altijd beter om niet met alles wat je hebt op het strand te gaan liggen.
  3. Tasjes onder je kleding zijn altijd veiliger dan tassen boven je kleding. Daarnaast is een rugtas een groter risico dan een nektasje aangezien je niet ziet en voelt wat er achter je gebeurt.
  4. Zet je tas altijd zo neer dat hij niet makkelijk te stelen is op reis. Bind hem om je voet als je gaat zitten of plaats hem op een plek waar niemand er bij kan. Zet hem onder geen enkele voorwaarden achter je op de stoel neer. Dat lijkt misschien veilig maar daar is hij zo weggepakt. En tegen de tijd dat jij opgesprongen bent zijn de dieven al lang weg.
  5. Loop niet overduidelijk met dure apparaten en mobieltjes over straat. Wat voor jou heel normaal is in Nederland is in andere landen een uitgelezen kans om geld te verdienen.

Geldtas voor op reis: onmisbaar

Een geldtas voor op reis is altijd een goede investering. Nog steeds zijn er risico’s op het kwijtraken van spullen of diefstal maar met deze tassen minimaliseer je het risico. Ook geeft het je een rustgevend gevoel zodat je niet de hele reis over je schouder zit te kijken of alles wel veilig is en ben je niet continu aan het zoeken of alles wel mee is.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1201 reviews.