Kleding oprollen voor meer ruimte in je koffer

Wat is er vervelender dan alles hebben klaargelegd om mee te nemen op reis en dat het dan vervolgens niet in je koffer past? Of wanneer je toch al je spullen hebt weten in te pakken en je nog je sokken nodig hebt die helemaal onderop liggen?

Herkenbaar?

Dan pak jij waarschijnlijk verkeerd in.

Begin met je kleding oprollen, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over netjes inpakken.

Uit onderzoek is gebleken dat kleding oprollen de slimste manier van inpakken is.

Door je kleding op te rollen, wordt de ruimte in je koffer of backpack optimaler gebruikt. Zo kun je meer meenemen en raak je minder kwijt.

Met deze manier van inpakken hoeft het geen vervelend klusje te zijn, maar kan het onderdeel worden van de voorpret van je vakantie!

Kleding oprollen koffer inpakken

Technieken voor kleding oprollen

Er zijn verschillende technieken voor het inpakken van je kleding.

Maar oprollen is toch echt de beste manier.

Zo blijft je kleding kreukvrij.

Ook zijn de rolletjes goed om loze ruimtes in je koffer mee op te vullen. Bijvoorbeeld in een paar schoenen of in een zijvakje.

Zorg ervoor dat je eerst alle plooien gladstrijkt voordat je begint met oprollen, anders zal je kleding alsnog kreuken.

Wanneer je kleding gemaakt is van kwetsbare stof of stijf materiaal, kun je deze beter niet oprollen. Plat neerleggen is een betere optie, want dan kan het niet beschadigen.

Shirt kun je het beste oprollen door eerst de mouwen naar het midden te vouwen. Ontvouw de kraag en rol vanaf boven naar beneden.

Broeken vouw je eerst doormidden, waardoor de pijpen op elkaar komen te liggen met de zakken aan de buitenkant. Vervolgens rol je de broek van boven naar beneden.

Voor pakken en overhemden heb je speciale reistassen, waardoor je ze netjes vervoert naar je bestemming.

Reistas voor overhemden + blouses

Inpakken met packing cubes

Een hele handige manier om beter en slimmer in te pakken is door middel van packing cubes.

Packing cubes zijn ervoor bedoeld om een logische indeling te maken in je koffer of backpack. Ze bestaan uit meerdere losse, rechthoekige tasjes van verschillende maten.

Zo kun je je opgerolde kleren netjes bij elkaar houden en ligt niet alles overhoop wanneer je er iets uit wilt halen.

Sunflake rood packing cubes

Wanneer je je kleding strak en netjes hebt opgerold, leg je de rolletjes naast elkaar in de packing cube.

Als de packing cube vol is kun je deze in zijn geheel in je koffer of tas stoppen.

De packing cubes komen in verschillende maten, zodat je deze kunt afstemmen op het formaat van je bagage. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om meerdere kleine packing cubes te nemen, om meerdere categorieën te creëren en beter bij je spullen te kunnen.

Sunflake rood packing cubes

Het voordeel van packing cubes is dat alles netjes en georganiseerd bij elkaar blijft.

Packing cubes geven de mogelijkheid om de ruimte in je tas optimaler te gebruiken. Ook zijn de packing cubes simpel uit de tas te halen en bijvoorbeeld op te bergen in een kast in een hotel en zijn ze ook onderweg makkelijk te bereiken.

Zo hoef je, zelfs op een langere reis, niet het idee te hebben dat je uit een tas leeft.

Zo creëer je makkelijk voor jezelf een luxe gevoel, zelfs op een minder luxe manier van reizen, zoals bijvoorbeeld tijdens het kamperen of tijdens het backpacken.

Waar te beginnen?

Beginnen met inpakken kan soms lastig zijn. Want hoe houd je het overzicht en zorg je ervoor dat je niks vergeet? Vooral bij het inpakken voor lange reizen kan dit soms een uitdaging zijn.

Het belangrijkste is de voorbereiding. Zorg ervoor dat je begint met een inpaklijst maken. Begin hier vroegtijdig mee en niet een dag voor je vertrekt; dan is de kans namelijk groot dat je iets vergeet. Je kunt de lijst zelf maken, maar er bestaan op internet ook verschillende soorten kant-en-klare inpaklijsten, voor verschillende soorten vakanties en klimaten.

Als je zelf een inpaklijst maakt is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat van je bestemming. En ook met wat voor activiteiten je gaat ondernemen.

Zo zal de paklijst voor een strandvakantie erg verschillen met die voor een wandelvakantie in de bergen. Zorg er wel voor dat je voor elke situatie alleen de basics meeneemt, zodat je voor verschillende omstandigheden voorbereid bent.

Pak stap voor stap in

Als je paklijst af is is het niet slim om de lijst af te gaan en alles meteen in te pakken.

Het is efficiënter om eerst alle spullen die je meeneemt uit te stallen op een overzichtelijke plek, bijvoorbeeld op je bed of op de grond. Zo zie je in een oogopslag alles wat je meeneemt en zie je misschien ook of je teveel of te weinig meeneemt, en eventueel of je iets vergeet.

Als je dit hebt gedaan kun je gaan inpakken. Het is slim om per categorie in te pakken.

Je pakt eerst in wat je als laatst nodig hebt, zodat de spullen die je eerst of veel nodig hebt, bovenaan komen te liggen. Bij een backpack is het belangrijk om het gewicht goed te verdelen en het meeste gewicht in het midden te hebben.

Backpack inpakken

Tip: Lees ook Backpack inpakken: zo ga je georganiseerd op reis.

Categorieën om in te pakken

Om het meeste overzicht te bewaren en om zoveel mogelijk mee te kunnen nemen is het essentieel om de packing cubes in categorieën in te pakken. En ook als je geen gebruik maakt van packing cubes is het handig om categorieën te hanteren.

Zo hou je alles goed bij elkaar en dit voorkomt ook dat je iets vergeet.

Zo is het bijvoorbeeld handig om al je shirts en tops in één cube te doen en al je shorts en broeken in een andere. Ook kun je je sokken en ondergoed in een packing cube opbergen, zodat je deze niet door je hele backpack kwijt hoeft te raken.

Ook voor andere items, zoals bijvoorbeeld toilet artikelen, is het handig om gewoon een toilettas te gebruiken.

Op deze manier hoef je alleen de packing cube uit je tas te halen die je nodig hebt, en blijven de rest van je spullen netjes en op hun plek in je tas zitten. Zo vind je al je spullen razendsnel.

Houd je kleren netjes

Nog een voordeel van je kleding oprollen (en eventueel in packing cubes te vervoeren) is dat de kleding netjes blijft.

Doordat de kleding opgerold tegen elkaar wordt gedrukt, kreukelt het minder dan wanneer je je kleding in stapeltjes meeneemt. Want niet iedereen heeft op de plaats van bestemming een strijkplank en strijkijzer klaarstaan.

Een slimme en handige manier van inpakken zorgt ervoor dat inpakken geen stress hoeft te veroorzaken.

De kunst is om vroegtijdig te plannen, de spullen die je meeneemt goed te organiseren, en gebruik maken van de juiste inpak technieken, zoals het gebruiken van packing cubes en je kleding oprollen.

Overhemden & blouses blijven het lastigste, maar met een speciale overhemden tas zorg je dat ook deze netjes mee op reis kunnen.

Op deze manier hoeft het inpakken geen vervelend klusje te zijn en kun je zorgeloos genieten van je vakantie of reis.

Tip: Hou je na het slim inpakken zelfs nog ruimte over in je tas? Vul deze niet op, maar bewaar wat ruimte om leuke souvenirs of cadeautjes mee te nemen uit je vakantiebestemming.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-7%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1277 reviews.