22 Leukste pretparken van Nederland – Ga erop uit!

Of je een op zoek bent naar een pretpark met snelle achtbanen of liever wat rustig aan wilt doen met jonge kinderen, in Nederland zijn er genoeg pretparken waar je heerlijk een dagje op uit kunt.

Daarom hebben wij een opsomming gemaakt van de 22 leukste pretparken van Nederland.

Tip: De prijzen van eten & drinken zijn erg gestegen in pretparken. Neem makkelijk je eigen eten & drinken mee en maak gebruik van een koelrugzak. Zo blijft je drinken ook de gehele dag lekker koud en bespaar je veel geld.

1. Efteling

Op nummer één staat uiteraard de Efteling. Frankrijk heeft Disneyland en wij hebben de Efteling. Het pretpark is een internationaal fenomeen en trekt jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers.

Het pretpark is zowel geschikt voor de allerjongste tot aan de alleroudste.

Voor de jongere bezoekers mag een tocht door het sprookjesbos niet ontbreken en oudere bezoekers kunnen hun adrenalinegehalte omhoog brengen door een ritje in de Python of Baron 1998.

Samengevat is de Efteling uiterst geschikt als dagje uit voor het hele gezin en staat terecht bovenaan in de lijst met de leukste pretparken van Nederland.

2. Attractiepark Duinrell

Met ongeveer 1,5 miljoen jaarlijkse bezoekers wordt het een stuk minder bezocht dan de Efteling, maar nog steeds behoort het attractiepark tot één van de populairste van ons land.

Wat wij een groot pluspunt van Duinrell vinden?

Het pretpark is gelegen in Wassenaar tussen de duinen en daardoor kun je ook genieten van de omliggende natuur.

Verder heeft het park enkele spectaculaire attracties zoals de Falcon en Mad Mill, maar beschikt het ook over voldoende attracties voor de jongste bezoekers.

Zo zullen de jongste bezoekers van het park hun ogen uitkijken in het Wonderland of kunnen ze genieten tijdens verschillende voorstellingen.

Wanneer je een bezoek brengt aan attractiepark Duinrell kun je meteen je zwemkleding meenemen, want je vindt er namelijk het welbekende Tikibad.

3. Attractiepark Slagharen

Wil je een bezoek aan een pretpark en vakantie combineren?

Naast het attractiepark is een vakantiepark gelegen met honderden bungalows, campingplaatsen, vakantiehuizen en wigwams.

Het park is gelegen in het oosten van Overijssel en in het attractiepark komen verschillende thema’s voor. Zo is er het bekende Wild West Adventure, maar kun je daarnaast ook zwemmen tussen de palmbomen. Verder beschikt het park over verschillende spannende achtbanen.

4. Walibi

Hierboven ben je al drie top pretparken tegengekomen, maar een ander pretpark dat behoort tot de leukste pretparken van Nederland is Walibi.

Walibi is het walhalla voor liefhebbers van achtbanen en daarom trekt het jaarlijks ook ruim een miljoen bezoekers.

Het park is voorzien van ontzettend veel spectaculaire achtbanen en voor wie geen sterke maag heeft, kan beter een ander park uit deze lijst bezoeken.

Verder staat het park bekend om het jaarlijks terugkerend evenement Fright Nights. Tijdens halloween wordt het park omgetoverd tot een grootspookhuis met onder andere zombies.

5. Familiepark Drievliet

Is Walibi iets te spannend voor je of ben je op zoek naar een attractiepark waar je ook met kleine kinderen naar toe kunt? Dan is het familiepark Drievliet meer iets voor jou.

Het attractiepark opende haar deuren in 1951 en gold in het begin als een kleine speeltuin, maar ruim 70 jaar later is dat wel anders.

Drievliet is uitgegroeid tot één van de populairste uitjes in Nederland voor het hele gezin.

De allerkleinste tot de wat ouderen kinderen kunnen zich hier prima een dag vermaken. Naast de verschillende shows, kent het park ook meerdere spannende attracties.

6. Madurodam

Bekend onder menig buitenlandse toeristen, maar ook ontzettend populair onder Nederlanders is Madurodam.

Door middel van miniatuurversies van bekende bezienswaardigheden kom je alles te weten over ons land. Bezoek het vliegveld Schiphol, de Dam in Amsterdam of het binnenhof in Den Haag.

Naast de miniatuurversies is het park ook voorzien van verschillende attracties. Met deze attracties krijg je een inzicht in de geschiedenis van Nederland.

Hierdoor is Madurodam naast een erg leuk uitje, ook een leerzaam uitje voor het hele gezin.

7. Attractiepark Toverland

In de buurt van Eindhoven en Venlo is het attractiepark Toverland gelegen. Tijdens een bezoek aan Toverland betreed je een betoverende wereld.

Je vindt er spannende attracties, vermakende voorstellingen en nog veel meer leuks. Verschillende waterattracties worden afgewisseld met spectaculaire achtbanen.

Zo beschikt Toverland over de hoogste achtbaan van Nederland en België.

Het park is met 35 verschillende attracties geschikt voor jong en oud en heeft daarom terecht een plek veroverd in de lijst met de leukste pretparken van Nederland.

8. Julianatoren

Voor spectaculaire achtbanen kun je Julianatoren beter overslaan, maar het park is uiterst geschikt om met het hele gezin te bezoeken.

Ook de allerkleinsten zijn welkom in het park in Apeldoorn, want het park biedt attracties voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Zo kun je jongste bezoekers een ritje maken langs de sprookjesfiguren en kunnen de wat oudere kinderen een ritje maken in de kinderachtbaan. Verder zijn de grote speeltoestellen ook het vermelden waard. Als slot kun je tijdens het bezoek ook Jul en Julia ontmoeten, dit zijn de twee mascottes van Julianatoren.

9. DippieDoe

Nog een leuk pretpark voor jonge kinderen is DippieDoe.

Dit is een overdekt speelparadijs en strand in één en is gelegen in het Noord-Brabantse Best.

Bezoekers zijn in het overdekte gedeelte het hele jaren welkom en van april tot en met september kun je ook het buitengebied bezoeken. Kinderen kunnen hier genieten van attracties zoals een spookhuis, verschillende trampolines, een piratentoren, kinderbioscoop en nog veel meer. Met meer dan 5000 vierkante meter aan speelgenot, is er voldoende te beleven.

10. Pretpark Het Land van Jan Klaassen

Waarschijnlijk is jong en oud er bekend mee: Jan Klaassen. Het pretpark is gelegen in Braamt in Gelderland en staat bekend als grootste poppentheater van ons land. Verder beschikt het attractiepark over een kaboutertrein en een binnen- en buitenspeeltuin. Uit eigen ervaring kan ik dit park zeker aanraden voor gezinnen met jonge kinderen.

11. Pretpark Drouwenerzand

Pretpark Drouwenerzand is een gezellig attractiepark met spannende attracties zoals de draaiende achtbaan, het schommelschip, de Rolling Stones achtbaan en nog veel meer.

Ook voor de wat rustigere attracties ben je bij het pretpark Drouwenerzand aan het juiste adres.

Verder beschikt het park over botsauto’s, meerdere speeltoestellen en is er een nabijgelegen vakantiepark met een hotel, camping en bungalows.

Bij de entreeprijs van het park zit eten en drinken inbegrepen. Bezoekers zijn welkom van Pasen tot eind oktober.

12. Linnaeushof

Er zijn veel dingen waar je kinderen blij mee kunt maken en één daarvan is een bezoek aan de grootste speeltuin van Europa.

Bewegen in ontzettend belangrijk voor kinderen en in de grootste speeltuin van Europa kunnen kinderen onder andere klimmen in een piratennest, een balletje slaan op de midgetgolfbaan en varen met een waterfiets. In Linnaeushof hoef je niet te wachten in lange rijen en kunnen kinderen hier ‘echt’ spelen.

Het park beschikt verder over klimtoestellen, glijbanen, trampolines en nog veel meer. En wat wij een groot voordeel van Linnaeushof vinden, is het feit dat het park attracties heeft voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

Als laatst willen we nog vermelden dat het park ook op regenachtige dagen voldoende heeft te bieden. Er is namelijk een groot overdekt speelparadijs.

13. Amusementspark Tivoli

Je bent in de lijst met de leukste pretparken van Nederland al heel wat parken tegen gekomen voor de allerjongste.

Een ander attractiepark dat leuk is om te bezoeken met jonge kinderen is Tivoli.

Dit park is zeer compact en beschikt over voldoende kinderattracties. Zo kunnen jonge bezoekers met een treintje door Harm’s Kippenfarm rijden: een gezellige kippenstal. Of wat dacht je van in een bootje een regenboogreis maken.

Verder vind je in Tivoli botsauto’s, een achtbaan, een reuzenrad en trampolines.

Je bent hier als bezoeker welkom tussen Pasen en November.

14. Plaswijckpark

Plaswijckpark is een groot familiepark gelegen in Rotterdam. Ooit begonnen als een speeltuin, maar tegenwoordig is het veel meer dan dat.

Kinderen kunnen in Plaswijckpark klimmen en klauteren, maar daarnaast biedt het park nog veel meer.

Er zijn verschillende attracties zoals klimtoestellen en speeltoestellen, maar daarnaast kun je ook wandelen door de mooie wandeltuinen. Ook zijn er verschillende dieren te bezichtigen, zoals apen en roofdieren. Er is hier dus genoeg te beleven.

15. Avonturenpark Hellendoorn

Als je een lijst opstelt met de leukste pretparken van Nederland, dan mag Avonturenpark Hellendoorn natuurlijk niet ontbreken.

Avonturenpark Hellendoorn is geschikt voor het hele gezin. In het pretpark heb je als bezoeker de keuze uit spannende en wat rustigere attracties.

Voor de meest spectaculaire achtbanen hoef je hier niet naartoe, maar toch vind je er drie leuke achtbanen.

Eén daarvan is de Donderstenen en dit is een echte familieachtbaan. Verder kun je in het pretpark een ritje maken door twee wildwaterbanen, ronddraaien in meerdere draaimolens en nog veel meer.

Bezoek je het avonturenpark in het voorjaar of in de zomer? Dan is Aquaventura geopend.

Dit is een slidepark met maar liefst elf waterglijbanen.

16. Plopsa Indoor Coevorden

Heb je een kind dat helemaal weg is van Studio 100?

Vlakbij Coevorden is Plopsa Indoor gelegen en hier kunnen kinderen al hun Studio 100-sterren ontmoeten.

Zo zijn enkele bekende televisiesterren als Kabouter Plop, Bumba, K3, Piet Piraat en Mega Mindy hier dagelijks te vinden. Het grote indoor speelparadijs heeft twintig kinderattracties waar jonge kinderen zich uren kunnen vermaken.

Van rijden in het verkeerspark tot een draai-en-zweefmolen, je vindt het allemaal in Plopsa Indoor.

17. Duinen Zathe

Wil je erop uit met het hele gezin, maar niet teveel geld uitgeven?

Duinen Zathe is gelegen in het Friese Appelscha en hanteer een all-in-formule.

Het hele gezin mag naar binnen voor één entreeprijs en dat bedrag is inclusief eten en drinken.

De meeste mensen in Nederland zijn bekend met pretparken als de Efteling, Slagharen, Duinrell en Walibi, maar we vonden het belangrijk om ook mindere bekende attractieparken aan de lijst met de leukste pretparken van Nederland toe te voegen.

Daarom vonden wij Duinen Zathe een vermelding waard.

Duinen Zathe is voorzien van een achtbaan, apenkooi, luchtkussen, verschillende klim- en klautertoestellen en heeft nog veel meer te bieden voor een geslaagde middag voor kinderen.

18. Sprookjeswonderland in Enkhuizen

In het Noord-Hollandse Enkhuizen is het Sprookjeswonderland gelegen.

Het pretpark is een beetje te vergelijken met de Efteling, maar dan wel met de Efteling in haar kinderjaren.

Sprookjeswonderland is het best te omschrijven als gezellig en een niet al te groot pretpark met toverachtige attracties.

Daarnaast vind je er een sprookjesbos en kun je kijken naar verschillende voorstellingen. Verder beschikt het park over een speeltuin, kinderboerderij en nog veel meer voor de allerkleinste bezoekers.

19. Mini Mundi

Mini Mundi is gelegen in het Zeeuwse Middelburg en is meer dan alleen een attractiepark.

Naast een attractiepark is Mini Mundi ook een overdekte speeltuin en een soort mini Madurodam.

Er zijn namelijk dertig monumentale panden nagebouwd op kleine schaal van het eiland Walcheren. In de overdekte speeltuin kunnen kinderen zich onder andere vermaken op de klimtoren, in botsauto’s, springkussen en de stormbaan.

20. Attractiepark de Waarbeek

Attractiepark de Waarbeek is de place to be om te klimmen en klauteren.

Het park is gelegen tussen Enschede en hengelo en is geschikt voor kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Attractiepark de Waarbeek is een kleinschalig familiepark en is voorloper als het gaat om verantwoord energieverbruik.

De attracties in het park draaien namelijk allemaal op groene stroom. Het park is onder andere voorzien van nostalgische attracties en is een leuk pretpark voor als je de drukte een beetje wilt vermijden.

21. Mondo Verde

Het einde van de lijst met de leukste pretparken van Nederland komt in zicht, maar niet voordat we Mondo Verde uitlichten.

Naast een attractiepark is het ook een dierenpark en herbergt verschillende wereldtuinen.

Heerlijk om na een drukke middag in de achtbaan, de wildwaterbaan en botsauto’s te hebben gezeten, tot rust te komen in karakteristieke tuinen.

Een bezoekje aan de leeuwen, vogels en kaaimannen mogen uiteraard ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Monde Verde.

22. De Valkenier

Ben je met het gezin op vakantie in Limburg? In het toeristische Valkenburg is De Valkenier gelegen.

Dé plek voor kinderen om zich te vermaken in leuke attracties en te genieten van meerdere voorstellingen.

Voor kinderen van verschillende leeftijden heeft het pretpark wat te bieden. Zo is er voor de allerjongste bezoekers het Kabouter Speelland, dit is een overdekte speeltuin. Voor de oudere kinderen is er onder andere een waterglijbaan, een achtbaan, botsauto’s, een speeltuin en nog veel meer.

Bezoekers zijn van Pasen tot half oktober welkom.

23. BillyBird

Op zoek naar binnen en buiten plezier, 365 dagen per jaar vlakbij Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen. Dan moet je bij BillyBird Park Hemelrijk zijn! Maak een ritje in de achtbaan, SaltoSwing of Splash. Klim en klauter op de ontelbare speeltoestellen of bestorm het AquaFunPark parcours in het water. Slecht weer? Ga naar binnenspeeltuin Zeeroversland met piratenthema.

Bekijk de best verkochte reisartikelen

Bestseller
BlauwBlauw
DonkerblauwDonkerblauw
GrijsGrijs
GroenGroen
RoodRood
ZwartZwart
(27) 26.99
BESTSELLER
BlauwBlauw
MultiMulti
ZwartZwart
(17) 36.9942.99
-6%
Bestseller
BlauwBlauw
ZwartZwart
(16) 29.9931.99
(9) 9.9916.99
Bestseller
DonkerblauwDonkerblauw
GrijsGrijs
ZwartZwart
(6) 34.99
-17%
Bestseller
(7) Oorspronkelijke prijs was: 59.99.Huidige prijs is: 49.99.
BlauwBlauw
ZwartZwart
(7) 49.99

Misschien vind je dit ook interessant?

Beste ski handschoenen: zo blijven jouw handen warm in de sneeuw

Een goed paar ski handschoenen is essentieel voor een fijne wintersport. Je wilt natuurlijk geen [...]

Beste ijskrabber: al het ijs van je raam binnen 1 minuut

Wanneer de dagen weer langer worden gaat de temperatuur helaas ook weer naar beneden. Binnen [...]

Ontdek de beste thermosfles om je drinken altijd op de ideale temperatuur te houden

Met de dalende temperaturen krijgen we er allemaal weer zin in: een lekkere kop koffie, [...]

De beste slaapmaskers voor een optimale nachtrust. Welke kies jij?

Lig jij ook wel eens hele nachten wakker zonder een oog dicht te kunnen doen? [...]

Beste kindercamera: schiet de leukste foto’s en filmpjes op vakantie

Met de beste kindercamera kan je kind de leukste foto’s en filmpjes maken. Op het [...]

Beste skisokken: Comfortabel en warm van de berg af

Als het skiseizoen er weer aankomt zijn we vaak weer bezig met de aanschaf van [...]

Beste regenjas: zo blijf je goed droog tijdens een regenbui!

Of het nou zomer, winter, herfst of lente is: in Nederland valt er regelmatig een [...]

Beste stormparaplu: hoe blijf jij het beste droog in weer en wind?

Als de dagen in de winter weer korter worden komen de druppels vaak weer vanzelf [...]

De waardering van www.sunflake.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1792 reviews.