Lufthansa Handbagage & Ruimbagage Regels – Voorkom Een Boete

Het kan vaak onduidelijk zijn als het gaat om wat je mee mag nemen aan boord van het vliegtuig. Je wil daarom niet voor verrassingen komen te staan als je op het vliegveld aankomt. Zo is bijvoorbeeld bijbetalen voor je bagage is geen comfortabel begin van je reis.

In dit artikel kun je alle informatie vinden over je (hand)bagage als je vliegt met Lufthansa. Na het lezen van dit artikel kun je in alle rust naar het vliegveld vertrekken. Verder geven we je in dit artikel nog handige tips en tricks voor het efficiënt indelen van je bagage. Check wel altijd eerst welk vliegticket jij hebt voordat je een koffer aanschaft.

De regels kunnen namelijk nog wel eens verschillen per vlucht.

Checklist voor jouw vlucht met Lufthansa

Ontdek de beste accommodaties.
Ontdek je bestemming met een huurauto.
Je bestelt de handigste reisartikelen gemakkelijk online.
Je kan helaas niet overal met Euro betalen. Bestel lokaal geld eenvoudig online.
Vaccinaties nodig? Regel het online.

Lufthansa handbagage

Bij Lufthansa hanteert vier klassen als je intercontinentaal vliegt.

Deze vier klassen zijn Economy Class, Premium Economy Class, Business Class en First Class. Het is verstandig om te kijken naar je ticket om te zien in welke klasse jij reist.

Als je reist binnen Europa kun je in drie verschillende klassen vliegen. Deze drie klassen zijn Economy Light, Economy Classic & Flex en Businessclass. Bij Economy light en Economy Classic & flex mag je 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kg. Als je businessclass reist mag je 2 stuks handbagage meenemen van maximaal 8 kg.

Voor Economy en Premium Economy Class mag je één stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kg. Als je reist in Business class of First class, dan mag je twee stuks bagage meenemen van elk maximaal 8 kg.

De afmetingen voor je handbagage zijn in alle klassen hetzelfde. Je mag een koffertje meenemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 23 cm.

Naast een koffer als handbagage mag je ook gratis een tas of laptoptas (30 x 40 x 10 cm), een Maxi-Cosi of voorwerpen voor je mobiliteit meenemen. Let wel, voor het meenemen van een Maxi-Cosi gelden verschillende regels die te vinden zijn op de site van Lufthansa.

Regels Handbagage

  Aantal koffers Afmetingen per koffer Aantal tassen Afmetingen Tas
Economy Class 1 stuk à 8 kg 55 x 40 x 23 cm 1 stuk 30 x 40 x 10 cm
Premium Economy Class 1 stuk à 8 kg 55 x 40 x 23 cm 1 stuk 30 x 40 x 10 cm
Business Class 2 stuks à 8 kg 55 x 40 x 23 cm 1 stuk 30 x 40 x 10 cm
First Class 2 stuks à 8 kg 55 x 40 x 23 cm 1 stuk 30 x 40 x 10 cm

Lufthansa handbagage

Lufthansa ruimbagage

De regels voor ruimbagage verschillen of je intercontinentaal of binnen Europa vliegt. Als je intercontinentaal vliegt zijn er net als bij de handbagage vier klassen waarin je een verschillende hoeveelheid aan ruimbagage mee mag nemen. De hoeveelheid jij mag meenemen staat aangegeven op je vliegticket. Hieronder geven wij ook een overzicht.

Regels ruimbagage intercontinentaal         

Gewicht per koffer Afmetingen per koffer
Economy Class 1 stuk à 23 kg Breedte + Lengte + Diepte = max 158cm
Premium Economy Class 2 stuks à 23 kg Breedte + Lengte + Diepte = max 158cm
Business Class 2 stuks à 32 kg Breedte + Lengte + Diepte = max 158cm
First Class 3 stuks à 32 kg Breedte + Lengte + Diepte = max 158cm

Wanneer je binnen Europa vliegt zijn er drie verschillende klassen die bepalen hoeveel bagage je mag meenemen. Deze drie klassen zijn Economy Light, Economy Classic & Flex en Businessclass. Bij Economy class is het meenemen van ruimbagage niet ingegrepen bij je ticket. Als je reist in de andere klassen is dat wel toegestaan.

Regels ruimbagage Europese vluchten

Gewicht per koffer Afmetingen per koffer
Economy Light x x
Economy Classic & Flex 1 stuk à 23 kg Breedte x Lengte x Diepte = max 158 cm
Business Class 2 stuks à 32 kg Breedte x Lengte x Diepte = max 158 cm

Kosten extra baggage

Is de hoeveelheid bagage die je met jouw vliegticket mee mag nemen niet genoeg?

Dan kun je bij Lufthansa online extra bagage bijboeken.

Zo kun je bij je Economy Light ticket ruimbagage bijboeken. Lufhansa rekent een tarief van 90 euro voor een koffer van 23 kg. Daarnaast heeft de site van Lufthansa een handige rekentool op de website waarmee je kan uitrekenen hoeveel jouw bagage kost voor jouw ticket.

30% meer ruimte met packing cubes

Vaak is het lastig om je al je spullen in je koffer te passen, maar soms wil je die ene broek toch heel graag meenemen. Om dit probleem op te lossen bestaan er packing cubes. Deze packing cubes creëren verschillende compartimenten in je koffer waardoor alle ruimte efficiënt gebruikt wordt. Hierdoor kun jij die broek toch nog meenemen.

Daarnaast geven de packing cubes je een overzichtelijke indeling van je koffer waardoor je nooit meer lang hoeft te zoeken naar bijvoorbeeld dat ene speciale shirtje. Ook helpt het bij het indelen in categorieën.

Door de 3 verschillende maten kan je je kleding mooi opdelen op kledingsoort, bijvoorbeeld:

Klein: Ondergoed + sokken
Midden: T-shirts/topjes
Groot: Broeken/vesten & truien

Hierdoor vind je snel je favoriete kledingstuk terug zonder de rest van de koffer in de war te brengen.

De packing cubes zijn ook erg handig voor het reizen in groepsverband. Niet elk lid van een groep heeft namelijk evenveel ruimte nodig. Door de cubes kun jij makkelijk wat spullen overpakken in de tas van iemand anders. Het grote voordeel van de packing cubes is dat je niet hoeft te gaan uitzoeken van wie welke spullen zijn. Ideaal voor het reizen met vrienden of familie!

Bekijk hier de best beoordeelde en meest verkochte packing cubes op Bol.com.

Extra informatie toegestane bagage bij Lufthansa

Alle luchtvaartmaatschappijen hebben regels voor het meenemen van vloeistoffen aan boord van het vliegtuig. Zo ook bij Lufthansa.

Als je een verpakking met vloeistof mee wilt nemen, dan mag deze verpakking niet meer dan 100 ml vloeistof bevatten. Daarnaast mag de vloeistof ook niet in een verpakking zitten waar meer dan 100 ml in kan. Om te checken of je voldoet aan de voorwaarden moeten de vloeistoffen in een doorzichtig zakje van 20 x 20 cm zitten. In deze zak mag maximaal 1 liter vloeistoffen zitten. Daarnaast mag je per persoon maar één zakje meenemen.

Vloeistoffen Handbagage

Toch kan het zijn dat je met teveel vloeistof bij de controle staat. In dat geval wordt de vloeistof helaas ingenomen. Als je dit wil voorkomen kun je handige reisflesjes inslaan. Deze reisflesjes bevatten net iets minder dan 100 ml. Hierdoor kun je het flesje altijd meenemen aan boord. Daarnaast zijn de flesjes 100% lekvrij, waardoor jouw koffer netjes droog blijft tijdens je reis.

Deze handige flesjes zijn ook gewoon te bestellen via Bol.com

Duty-free shoppen

Duty-free shoppen is een leuke tijdsbesteding voordat je gaat vliegen. Echter zijn er wel een aantal regels om je gekochte spullen ook mee aan boord te mogen nemen.

Je mag een maximale hoeveelheid van 5 liter alcohol meenemen aan boord. Flessen drank die minder dan 24% alcohol bevatten kun je ongelimiteerd meenemen. Dranken die meer dan 70 % alcohol bevatten zijn helaas niet toegestaan aan boord. Daarnaast mag een fles drank maximaal 5 liter bevatten. Kijk dus een beetje uit dat je niet teveel spullen inslaat op het vliegveld want je zou nog weleens in de problemen kunnen komen.

Beste koffer voor Lufthansa

Er bestaan heel veel mooie koffers op de wereld, maar niet allemaal zijn ze even praktisch. Om jou een beetje wegwijs te maken hebben wij 3 opties geselecteerd. Hierbij hebben wij met name gelet op de afmetingen en de regels van Lufthansa, zodat jij zorgeloos op reis kan. Voor elke prijsklasse hebben wij kwalitatief de beste koffer uitgekozen en dat zijn voor Lufthansa:

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Suitsuit Fab Seventies
SUITSUIT Fab Seventies
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bij twijfel altijd even checken

Het is altijd verstandig om voor vertrek de regels nog één keer te checken op de site van Lufthansa.

Het kan namelijk soms voorkomen dat de regels voor je bagage veranderen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan op de luchthaven.

Check daarom even hier naar of de regels nog hetzelfde zijn gebleven.

Verblijf


Ontdek de beste accommodaties
Vliegen


Vliegtickets v.a. €75? Vind de goedkoopste vliegtickets
Reisartikelen


Bestel de handigste Sunflake reisartikelen

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-10%
Bestseller
Bestseller
Bestseller
-9%
-9%
-14%

Misschien vind je dit ook interessant?

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 1335 reviews.