Dit is wat je moet weten over het nummer 555

Thailand 555

Bij het zien van het nummer 555 heeft iedereen verschillende associaties. De één denkt aan een huisnummer van een bekende of het telefoonnummer van zijn opa en oma. Ook giro555 kan een associatie zijn, de nationale actie om geld in te zamelen voor rampen in de wereld.

Toch wordt er in Thailand iets heel anders mee bedoeld. Waarvoor staat het nummer 555? En wanneer wordt het gebruikt?

Spreektaal en schrijftaal

Tijdens een reis in Thailand is de kans groot dat je in het straatbeeld vaker dit nummer gaat tegenkomen. Op posters, reclames of in berichten van de Thai.

De betekenis van deze cijfercombinatie is in principe heel simpel. Het is een uitdrukking van plezier. Het opschrijven van lachen, oftewel: Hahaha. Het nummer 5 is in het Thais een harde HA klank. Dus als je 3 keer de 5 schrijft krijg je het woord: Hahaha. (bron).

Het nummer 555 is alleen schrijvend te gebruiken. In spreektaal zal je het niet tegenkomen. Net zoals dat je in Nederland ook niet letterlijk: hahaha zegt als je moet lachen om een grap.

Vergelijkingen met het nummer 555

Door het gebruik van mobieltjes en internet zijn er ook in de Nederlandse taal woorden ontstaan die je alleen schrijvend gebruikt in en berichtje. Denk hierbij aan ‘suc6’ of het nummer 2 (too) en 4 (for) in het Engels. Het nummer 555 kan ook in dit rijtje maar dan voor Thailand. De betekenis van 555 kan het beste worden vergeleken met de westerse term LOL, wat laughing out loud betekend en voornamelijk online wordt gebruikt.

Nu hoef je je in ieder geval niet meer af te vragen wat het nummer 555 betekent als je op vakantie in Thailand bent, het is een uitdrukking van plezier!

 

 

Onze bestsellers

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 494 reviews.