TomTom Go Basic 5 versus 6

 

De TomTom, al sinds 1991 onze trouwe Nederlandse begeleider onderweg. Onderhand zijn er al heel wat verschillende modellen op de markt. Als je dan eindelijk zo ver bent dat je weet dat je voor de Go Basic wilt gaan, wacht je nog een keuze: Ga ik voor de TomTom Go Basic 5 of de 6?

TomTom Go Basic 5 vs 6: de verschillen

Hoewel we meestal bij onze vergelijkingen beginnen met de overeenkomsten, is het bij de keuze tussen de TomTom Go Basic 5 en 6 handiger om gelijk met de verschillen te beginnen. Die zijn er namelijk niet zo gek veel. Om precies te zijn, het is er eigenlijk maar 1: de grootte.

Maar, omdat we onze vergelijkingen altijd heel grondig doen, geef ik je nog 2 kleine verschillen mee die je aankoopbeslissing misschien toch beïnvloeden.

5 inch of 6 inch?

Het grootste verschil tussen de TomTom Go Basic 5 en 6 is de schermgrootte. Met een diagonaal van 6 inch is de TomTom Go Basic 6 beduidend groter dan de TomTom Go Basic 5. Daarbij is de resolutie van de TomTom Go basic 6 een stuk hoger dan bij de 5. Hoewel de breedte en hoogte 1 tot 2 cm schelen, is het aantal pixels vrijwel verdubbeld.

Met de TomTom Go Basic 6 krijg je er een krappe 2 cm aan breedte en 1,5 cm aan hoogte bij. Dit lijkt op in getallen niet zoveel, maar teken de maten maar even op een papiertje en je ziet dat het best een groot verschil kan maken.

Is groter altijd beter? Niet persé. Het is afhankelijk van waar jij de TomTom Go Basic van plan bent in je auto te zetten. Heb je een grote voorruit en staat je TomTom relatief ver weg? Dan is een groot scherm heel fijn. Maar als je de TomTom dichtbij kunt zetten en je zit in een klein autootje, dan kan dat grote scherm je juist in de weg zitten. Klein is fijn, zullen we dan maar zeggen.

Heb je een grote autoruit? Kies dan de TomTom Go Basic 6. Bang dat je navigatiesysteem je zicht gaat belemmeren? Kies dan de TomTom Go Basic 5.

Ga jij naar de Canarische eilanden?

Het volgende verschil is klein en als je de specificaties snel doorneemt, zul je hem waarschijnlijk over het hoofd zien. Als jij niet van plan bent met je navigatiesysteem de Canarische eilanden te ontdekken, is het voor jou ook niet van belang. Zo wel, kies dan de TomTom Go Basic 5, waar de kaart van de Canarische Eilanden wél op geïnstalleerd staat, in tegenstelling tot de TomTom Go Basic 6. Voor de rest staan op beide navigatiesystemen exact dezelfde kaarten geïnstalleerd, waarbij heel Europa gedekt is.

Ga je (misschien) naar de Canarische eilanden? Kies dan de TomTom Go Basic 5.

De prijs

Op een bedrag rond de €150 is een 2 tientjes meer of minder bijna verwaarloosbaar. Maar, omdat een goede vergelijking niet zonder kan, is het goed om te weten dat de TomTom Go Basic 5 ongeveer 2 tientjes goedkoper is dan de TomTom Go Basic 6. Kun je toch nog een paar extra kratjes bier van kopen. (Wel niet opdrinken tijdens het rijden natuurlijk!)

De TomTom Go Basic 5 is ongeveer 2 tientjes goedkoper dan de TomTom Go Basic 6.

TomTom Go Basic 5 vs. 6: de conclusie

Met een maximale batterijduur van 1 uur, verkeersinformatie via de smartphone, 3 maanden gratis flitspaalverklikker en een opslagcapaciteit van 16 GB, zijn de TomTom Go Basic 5 en 6 praktisch gelijk. De enige overweging die jou nog rest is de grootte. Zoals gezegd is groter niet persé beter, maar hangt je keuze af van je auto en persoonlijke voorkeuren.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1218 reviews.