Een TSA slot voor een goed beveiligde koffer die open te maken is

TSA slot koffer

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk voorkomen dat je koffer wordt opengebroken. Hierbij zul je in eerste instantie denken aan kwaadwillende personen, maar ook de douane kan het noodzakelijk achten om je koffer open te breken. Je kunt voorkomen dat je koffer wordt opengebroken door deze van een TSA slot te voorzien. Dit is zeker aan te raden als je naar luchthavens op Amerikaans grondgebied vliegt.

Als je op vakantie gaat neem je vaak spullen mee die van waarde voor je zijn.

Zeker als je een langere tijd weg bent zul je een deel van je bagage in een koffer verpakken en deze inchecken.

Vanaf het moment van inchecken heb je niet direct zicht op de koffer. Het is dan ook verstandig om deze goed af te sluiten met een slot van goede kwaliteit. Dit maakt het voor kwaadwillenden veel lastiger om de koffer open te breken. Een TSA slot is hiervoor een goede optie. Deze sloten zijn ook geschikt om juist wél te openen, maar dan wel door de juiste personen.

TSA slot om een koffer goed af te sluiten én open te maken

Een TSA slot is één van de betere opties om een koffer goed af te sluiten, maar ook om open te maken als dit noodzakelijk mocht zijn. Deze laatste opmerking kan wat paradoxaal overkomen en vraagt om wat uitleg:

TSA sloten worden gemaakt door het bedrijf Travel Sentry. Dit bedrijf maakt sloten die van grote waarde zijn als je op reis gaat naar landen als Amerika, Canada, Israël, Japan en Finland.

De letters TSA staan voor Transport Security Administration.

Een TSA slot is voorzien van een cijfercode om te voorkomen dat vreemden de koffer kunnen openen. Hoewel dit een kwalitatief goed slot is, is deze laatste opmerking niet helemaal waar. Ook de douane in de eerder genoemde landen is in staat om met een loper (een universele sleutel) een slot van dit merk te ontgrendelen.

TSA screening

Dit lijkt heel erg vervelend maar is het niet.

De veiligheidsmaatregelen op luchthavens als Amerika, Canada, Israël, Japan en Finland zijn veel strenger dan in andere landen.

Om die reden zal de douane ook veel strenger zijn met het controleren van de koffers van de passagiers.

Op het moment dat de douane reden ziet (of steekproefsgewijs besluit) om een koffer te controleren, zal deze open moeten. Een koffer die voorzien is van een TSA slot zal netjes opengemaakt worden met behulp van een loper. Een koffer die niet voorzien is van een dergelijk slot zal ook open moeten, maar deze wordt opengebroken en raakt hiermee onherstelbaar beschadigd.

Waarom kiezen voor een TSA slot?

De reden om te kiezen voor een TSA slot is hierboven duidelijk weergegeven. Het slot is van een uitstekende kwaliteit en biedt de douane in veel landen de mogelijkheid om je koffer netjes open te maken als de noodzaak hiervoor is. Je zult je reis niet op een prettige wijze voortzetten als je je koffer opengebroken terug zult vinden op de bagageband.

TSA slot koffer

Er zijn diverse TSA sloten verkrijgbaar. Je persoonlijke code voor een TSA slot is op een eenvoudige manier instellen. Als het slot geopend is, kun je een pinnetje bij het slot ingedrukt houden en een persoonlijke code instellen. Op het moment dat je het pinnetje loslaat is de persoonlijke code ingesteld.

TSA slot verplicht?

Het gebruik van een TSA slot is nog niet overal verplicht in de eerder genoemde gebieden maar het gebruik van dit slot is wel aan te raden. Er zijn Staten in Amerika waar het slot al verplicht is. De verwachting is dat het aantal landen dat gebruik maakt van deze “koffer beveiligingsoptie” snel zal stijgen en dat het gebruik van dit slot in de toekomst op grotere schaal verplicht zal worden.

Met dit TSA slot voorkom je dat je koffer wordt opengebroken maar tegelijk zorg je er wél voor dat je koffer kan worden opengemaakt. Een verstandige keuze dus. Bestel je TSA sloten bij Bol.com.

Onze bestsellers

-17%
-13%
-13%
Aanbieding!

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 487 reviews.