De KLM bagage regels op een rij – Zo betaal je niet te veel!

Welke koffer neem je mee op reis? Elke vliegtuigmaatschappij heeft zijn eigen bagageregels voor het vliegen. Het is altijd goed om deze regels even na te kijken. Hierdoor weet je zeker dat de bagage mee mag zonder extra kosten. In dit artikel staan de KLM bagageregels op een rij zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Handbagage meenemen met KLM

Bij het vliegen met KLM is handbagage inbegrepen. 2 stuks handbagage zijn toegestaan, waarbij de grootste koffer een afmeting mag hebben van maximaal 55 x 35 x 25 cm. Dit komt overeen met een normaal handbagage koffertje.

Check voor de zekerheid de afmetingen van je koffer wel van te voren, sommige koffers zijn groter dan deze afmetingen en dit kan extra kosten opleveren die we liever niet betalen.

Naast dit koffertje is een accessoire toegestaan.

Denk hierbij aan een laptoptas, een handtas of kleine rugzak. De afmetingen hiervan mogen maximaal 40 x 30 x 15 cm zijn. Dit is ideaal voor alle kleine en belangrijke spullen die je direct bij de hand wil hebben tijdens en voor het vliegen.

Het maximale gewicht van de handbagage samen mag maximaal 12 kilo wegen.

Zodra je Businessclass reist mag je 2 stuks handbagage meenemen van dezelfde afmeting als in de economyclass en een accessoire. Dit betekend dus 3 stuks handbagage die bij elkaar 18 kilo mogen wegen.

KLM handbagage

 

Verboden voorwerpen

In de handbagage mag niet alles mee. Vloeistoffen mogen mee, maar in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml.

Deze vloeistoffen moeten apart verpakt mee in een hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter.

Vloeistoffen Handbagage

Daarnaast mogen er geen gevaarlijke voorwerpen mee. Denk hierbij aan stompe voorwerpen zoals honkbalknuppels, explosieven of ontvlambare stoffen en scherpe voorwerpen.

Silicone Reisflesjes Set

Tip: Maak gebruik van deze reisflesjes om je vloeistoffen mee te nemen in je handbagage.

De KLM bagageregels van wat wel en niet mee mag in de handbagage staan in deze lijst.

Belangrijk om te weten

Deze regels voor handbagage zijn gelijk voor Europese en intercontinentale vluchten.

Maar de KLM bagageregels kunnen afwijken van bagageregels van andere vluchten. Zodra je overstapt en met andere vliegtuigmaatschappijen verder reist is het verstandig om even te kijken wat de bagageregels van deze maatschappijen zijn zodat je niet bij de overstap in de problemen komt.

Daarnaast kan het gebeuren dat er te weinig ruimte is voor alle handbagagekoffers. Zodra dit het geval is vraagt KLM vaak of je (kosteloos) je handbagage wil inchecken met de ruimbagage. Houd hier daarom altijd rekening mee door de belangrijkste dingen, en bijvoorbeeld je boek of iPad in je accessoire tas op te bergen. Deze tas mag namelijk wel mee in de cabine.

De KLM bagageregels voor ruimbagage

Niet bij alle tickets van KLM zit ruimbagage inbegrepen. Bij vluchten binnen Europa en Noord-Afrika kan je kiezen voor een Light Ticket. Deze tickets zijn vaak goedkoper maar bevatten alleen handbagage. Natuurlijk kan je ruimbagage bijboeken, maar let hier wel op zodra je een ticket boekt.

Tip: Door gebruik te maken van packing cubes is het makkelijker om je handbagage in te pakken en meer spullen mee te nemen. Zeker voor de wat kortere tripjes kan je zo genoeg hebben aan je handbagage!

Sunflake rood packing cubes

Zodra je reist met ruimbagage mag je 1 stuk koffer meenemen wanneer je reist met Economy Class. De afmetingen mogen bij elkaar opgeteld (hoogte + breedte + lengte) niet groter zijn 158 cm en het mag niet meer dan 23 kg wegen.

Businessclass reizigers mogen 2 stuks ruimbagage meenemen van dezelfde afmetingen als hierboven. Het maximale gewicht hierbij is 32 kilo per koffer.

Belangrijk om te weten

Veel mensen willen hun bagage veilig meenemen en verpakken daarom hun koffer met plastic folie. Zodra je reist met KLM mogen de koffers alleen professioneel ingepakt zijn  omdat ze anders schade veroorzaken aan het bagage afhandelingssysteem of onhandelbaar zijn voor het personeel.

Er zijn andere KLM bagageregels voor Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers en Skytime Elite- en Elite Plus-deelnemers. Zij mogen vaak extra bagage meenemen. Kijk voor de extra voordelen hiervan op de site.

Extra bagage bijboeken

Zodra je een extra koffer mee wil nemen op je vlucht kan je dit het beste van te voren bedenken en niet pas op het vliegveld. Bijboeken kan online, tijdens het boeken van je ticket of achteraf. Wanneer je pas op het vliegveld doorgeeft dat je een extra koffer hebt of je koffer zwaarder is dan de toegestane kilo’s kan dit flink oplopen in de kosten.

Een voorbeeld:

Je boekt een ticket naar Rome. Dit ticket valt onder de Light-tickets en heeft alleen handbagage. Aangezien je voor een week op bezoek gaat bij kennissen wil je wel iets meer meenemen (zoals stroopwafels of pindakaas) dan alleen maar handbagage. Zodra je de bagage bijboekt online kost dit €25,00. Doe je dit pas op het vliegveld kost je dit €40,00 euro.

Om te zien wat dit kost voor jouw vlucht, kan je de bagagecalculator van KLM gebruiken.

Wil je geen extra bagage meenemen maar alleen een zwaardere koffer? Dit kan je ook van te voren al bijboeken. Ook dit is veel goedkoper dan op het vliegveld bij moeten betalen.

Koffers op elkaar

Bagage voor kinderen

Kinderen die meereizen en hun eigen stoel hebben, hebben dezelfde bagagerechten als een volwassenen. Maar voor kinderen jonger dan 2 jaar die op schoot meereizen gelden andere regels.

In dit geval mag je 1 stuk handbagage van 12 kilo meenemen met de afmetingen 55 x 35 x 25 cm en 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo.

Reizen met een baby is altijd een beetje stressvol. Wil je er meer over weten, kijk dan even op deze blog: Vliegen met een baby.

Speciale bagage

Voor speciale gelegenheden wil je andere dingen meenemen op reis dan alleen een normale koffer.

KLM biedt de mogelijkheid om met speciale bagage te reizen. Stel je gaat trouwen in het buitenland, dan wil je dat de trouwjurk netjes aankomt op de bestemming. Of je wil de fiets, golftas, ski’s of snowboard, surfboard of duikuitrusting meenemen. Sommige mensen willen graag vissen of jagen op vakantie en anderen willen hun muziekinstrument meenemen. Voor al deze gevallen gelden andere regels die je hier kan vinden.

Ook huisdieren mogen mee met vluchten van KLM, maar daar hebben ze strikte regels voor. Kleine huisdieren mogen mee in de cabine, maar de tas/kennel plus huisdier mogen maximaal 8 kilo wegen. De meeste huisdieren gaan daarom mee in het ruim.

Huisdieren in het ruim hebben een speciale kennel voor het vliegen nodig. Daarnaast moet je van te voren reserveren aangezien er maar een beperkt aantal dieren mee kunnen. Voor de exacte regels die voor jou en je huisdier van toepassing zijn raden we aan even hier te kijken.

Voor alle speciale bagage geldt dat je het van te voren moet reserveren. Dit kan via jouw boeking in ‘mijn reis’ als je ingelogd bent of via het contactcentrum van KLM.

De reis kan beginnen

Het belangrijkste voor de reis is het duidelijk weten van de regels van de vliegtuigmaatschappij. De KLM bagageregels zijn overzichtelijk maar het is altijd goed om even onder ‘mijn reis’ te kijken wat er precies voor jou van toepassing is. Voor sommige vluchten gelden andere regels dan voor anderen. Dit kan te maken hebben met de soort vlucht maar ook met het land waar de reis heen gaat. Heb je nog buitenlandse valuta nodig lees dan eerst deze blog.

Je vlucht nog niet geboekt? Bekijk dan onze tips voor het boeken van een goedkoop ticket.

Namens het grondpersoneel van Sunflake wensen we je een fijne vlucht toe en succes met inpakken.

Beste koffer voor KLM

Er zijn veel verschillende soorten koffers. KLM staat ze alleen niet allemaal toe in hun vliegtuigen. Wij hebben alvast de meest geschikte koffers op een rijtje gezet. Wij hebben hierbij goed gekeken naar de afmetingen en hierdoor kun jij jouw ruimte optimaal gebruiken. Wij hebben uit elke prijsklasse de beste optie gekozen.

Travelz handbagage
Travelz Horizon
Geschikt voor low budget maatschappijen zoals Transavia
Ingebouwd cijferslot
Makkelijk vervoeren door telescopische trekstang
Bekijk prijs
Carryon skyhopper
CarryOn Skyshopper
€€
Supersterke koffer beschermt je bagage uitstekend
4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
Cijferslot om veilig je spullen op te bergen
Bekijk prijs
Suitsuit Fab Seventies
SUITSUIT Fab Seventies
€€€
Praktische en sterke handbaggage trolley
Makkelijk te vervoeren door handvatten & 4 soepele wieltjes
Intern bagage opberg mogelijkheden
Bekijk prijs

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-7%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1240 reviews.