Koffer sealen, alle voor en nadelen op een rijtje

De één zweert bij koffer sealen, de ander vindt het maar onnodig gedoe. Op Schiphol kun je bij Seal & Go vanaf €11,- per koffer je bagage laten sealen. Het kost maar 2 minuten werk en het plastic is aan het einde van je reis er makkelijk met een ruk vanaf te halen. Een medewerker snijdt de wieltjes en de handgreep er voor je uit, zodat je jouw koffer gewoon nog normaal kunt vervoeren.

Voordelen van je koffer sealen

Bescherming tegen openbarsten en beschadigingen

Op het vliegveld wordt er niet al te zachtzinnig met je bagage om gegaan en je zult niet de eerste zijn die zijn koffer opengebarsten op de bagageband ziet langskomen.

Voor gesealde bagage is het bijna onmogelijk om open te barsten. Ook is het mogelijk om je bagage onder de seal laag eerst met bubbeltjesplastic te laten omwikkelen, wat voor extra bescherming zorgt natuurlijk.

Bescherming tegen diefstal

Je zou denken dat je bagage na inchecken veilig is. Maar helaas is de werkelijkheid vaak heel anders.

Ook na het inchecken blijven de dieven actief.

Wist je bijvoorbeeld dat het heel makkelijk is om met een balpen een rits open te maken? Ook als je deze met een slotje hebt gesloten?

Na de diefstal kan de dief heel eenvoudig je koffer weer dichtritsten zodat je geen enkel bewijs hebt dat er iemand onrechtmatig in je koffer is geweest.

Bescherming tegen drugsmokkel

Niet alleen kan je bagage opengebroken worden om er iets uit te stelen, soms stoppen ze er ook iets in!

Verdacht worden van drugssmokkel bij aankomst van je vakantie in landen als Thailand wil je liever niet mee maken.

Gesealde bagage is een stuk veiliger voor dit soort acties omdat het plastic als een zegel werkt.

Als je op de bagageband ziet dat je bagage onrechtmatig geopend is kun je direct naar de beveiliging stappen en zo voorkomen dat jij gearresteerd wordt voor eventuele illegale smokkel.

Voorkomen van opengebroken sloten door de douane

Menig reiziger naar Amerika heeft een kapotte koffer aangetroffen op de bagageband.

De douane heeft het recht om koffers open te breken als ze vermoeden dat er iets in zit dat niet mag.

Vooral na 9/11 is de controle in Amerika extra streng geworden.

Sloten worden zonder pardon onherstelbaar open gebroken (tenzij je een TSA slot gebruikt), waardoor jij direct aan het begin van je reis met een onbruikbare koffer achter blijft.

Geen leuk begin van je vakantie!

Een gesealde koffer heeft geen slot nodig en de douane kan zo zonder je koffer te beschadigen je bagage controleren. Meestal stoppen ze een flyer of een ander briefje op of in je bagage om je te laten weten dat je koffer gecontroleerd is.

Ingesealde koffer

Nadelen van je koffer sealen

Het kost elke keer weer geld

Als je enkel een heen en terug vlucht hebt valt de kost mee. Maar als je van plan bent veel landen aan te doen en veel binnen en buitenlandse vluchten hebt geboekt, kunnen de kosten snel oplopen.

Gedoe, gedoe, gedoe

Er zijn op Schiphol maar twee Seal&Go balies.

Hoewel het maar 2 minuten duurt kun je natuurlijk net pech hebben dat er een hele hockeyclub voor je neus staat.

Sta je daar mooi op tijd voor je vlucht, moet je vervolgens alsnog rennen om je bagage te laten inchecken, door security te gaan en op tijd bij je gate aan te komen.

Al dat plastic

En natuurlijk het meest in het oog springende nadeel, zoveel plastic afval dat er op deze manier weer gemaakt wordt. Koop je keurig je carbon-offset aan bomen, draag je weer bij aan die plastic soep in de oceanen. Zijn er geen alternatieven voor het sealen van je bagage?

Alternatieven voor het sealen van je koffer

Natuurlijk zijn er alternatieven! Zoals bij alle plastic producten zijn er ook herbruikbare opties die dezelfde bescherming en voordelen bieden als het sealen van je bagage. En de kosten hiervan vallen zelfs reuze mee. Met één heen en terugreis heb je de kost er vaak al uit.

Een kofferband met TSA slot

Een kofferband zorgt ervoor dat je bagage niet open kan springen. Daarnaast is het TSA slot speciaal ontwikkeld voor de ‘Transport Security Administration’ van Amerika. Het is deze dienst die koffers openbreekt als ze een kijkje willen nemen, maar een TSA slot kunnen ze gewoon openen zonder je koffer of het slot te beschadigen. Als je op reis gaat naar Amerika is een TSA slot aanschaffen dus altijd een goed plan. Wist je dat je zelfs koffers met TSA slot kunt kopen?

Een flightbag

Vooral populair onder de backpackers is de flightbag. Deze zak kun je vaak eenvoudig om je backpack, weekendtas of koffer heen schuiven en afsluiten met een (TSA)slot. Vaak zijn de flightbags ook waterdicht waardoor deze niet alleen op het vliegtuig, maar tijdens je hele reis van pas kan komen. De flightbag zorgt uiteraard net als het sealen voor extra bescherming.

Koffer sealen wel of niet doen?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel voordelen in het laten sealen van je bagage, waarbij bescherming van je koffer en de inhoud de belangrijkste overwegingen zijn.

Gelukkig zijn er op de markt ook tal van andere herbruikbare producten die precies dezelfde bescherming geven en vaak nog gemakkelijker in gebruik zijn ook. Vaak valt de aankoopprijs van deze producten ook reuze mee en heb je de prijs er met één retourvlucht al uit.

Wat ga jij de volgende vlucht gebruiken om je koffer te beschermen?

Bekijk de best verkochte reisartikelen

-17%
Bestseller
Bestseller

Misschien vind je dit ook interessant?

De waardering van www.sunflake.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1227 reviews.